Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

Mi csirkemellel készítjük, de ha ti szeretitek a combot, szárnyat, nyugodtan használjatok azt.
Mi csirkemellel készítjük, de ha ti szeretitek a combot, szárnyat, nyugodtan használjatok azt.BOOOK Kiadó / Kaszás Gergely

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 darab paradicsom kockára vágva
  • 1 darab paprika kockára vágva
  • 500 gramm csirkemellfilé kockákra vágva
  • só, bors
  • kb. 350 ml víz
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál laktózmentes tejföl

A nokedlihez:

  • 4 darab tojás
  • 1 kiskanál
  • 340 gramm rizsliszt
  • kb. 50 ml víz
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük. A paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, visszatesszük a tűzre, és az egészet összepároljuk. Ha már levet eresztett, a csirkemellet is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, a vízzel felöntjük, és a húst fedő alatt puhára főzzük, kb. 30 perc alatt. Csirkemellel szárazabb lesz a végeredmény, aki a szaftosabb húst kedveli, csirkecombbal készítse, csak akkor valamivel tovább kell főzni. A rizslisztet a tejföllel egy kis tálban kikeverjük, a pörkölt levéből néhány kanállal hozzáadunk, majd a pörköltet behabarjuk vele.

A nokedlihez a tojást a sóval, a rizsliszttel és a vízzel kikeverjük, majd nokedliszaggató segítségével forró, sós vízbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy serpenyőben felhevített olajon átforgatjuk, hogy a nokedliszemek ne tapadjanak össze. A kész csirkepaprikást a nokedlivel tálaljuk.

Forrás: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv (Kiss Dóri)

Barackos joghurttorta (cukormentes recept) Barackos joghurttorta (cukormentes recept)

Akik szeretik a könnyű, üdítő nyalánkságokat, azok nyárra mindenképp tervezzék be ezt a tortát, mert kellőképpen behűtve fagyi helyett is tökéletes választás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög töltött csirkemell – ha már unod rántva, próbáld ki mediterrán hangulatban

Ez az egyszerű fogás még finomabb lesz, ha grillezett padlizsánt tálalsz mellette fokhagymával és görög joghurttal elkeverve. Ez a saláta egyszerűen tökéletes köret minden nyári grillezéshez.

2021. május14., 10:24

Ez az igazi olaszos, nyári fogás

Néhány perc alatt elkészül, szénhidrátszegény és mégis laktat, mi kell még? Egy adag mozzarellával még tartalmasabb lesz.

2021. július7., 10:24

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

2021. augusztus3., 10:24

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek