Étcsokimázzal borított rumos ízű kakaós szelet cukormentes, tojásmentes receptje

Az egyik legjobb benne, hogy sütés nélkül készül, a másik pedig az, hogy a klasszikus, örök kedvenc Sport szelet élményét adja. Ráadásul cukormentes, tojásmentes.

Kb. 30 szelet lesz belőle a klasszik méretben.
Kb. 30 szelet lesz belőle a klasszik méretben.Nemes Dóra

 

 

Hozzávalók

  • 25 dkg cukormentes háztartási keksz darálva
  • 10 dkg vaj olvasztva
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 evőkanál rumaroma
  • 3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a tetejére: 90 gramm cukormentes étcsoki + 1 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Munka tényleg csak nagyjából kétszer tíz perc van vele, viszont a hűtőben állni kell hagyni, így csak kb. 2-3 óra múlva fogyasztható. 

Elkészítés:

A vajat, a tejszínt és az édesítőt melegítsük fel, de csak annyira, hogy az édesítő elolvadjon benne. Hagyjuk kicsit kihűlni. Közben keverjük össze a kakaóport és a darált kekszet, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a rumaromát és dolgozzuk össze alaposan. Tegyük egy sütőpapírral bélelt vagy szilikonformába (20x30 centisbe mondjuk), lapogassuk egyenletesre. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Majd készítsük el a csokimázat: az étcsokit gőz fölött olvasszuk fel az olajjal és öntsük a massza tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe, és amint megszilárdult a csokimáz a tetején, már fogyasztható is.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

A kínai narancsos karfiol hús nélkül is zseniális: glutén-, tej-, tojásmentes, vegán verzió A kínai narancsos karfiol hús nélkül is zseniális: glutén-, tej-, tojásmentes, vegán verzió

Az édes-savanyú, ragacsos narancsos szósz nem csak hússal finom. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek