Avokádós smoothie glutén-, tej- és tojásmentesen: az energikus reggelekért

Színpompás és egészséges smoothie, amely testünkre és lelkünkre is jótékony hatással lesz. Az avokádós smoothie gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és opcionálisan cukormentes.

Szép zöld smoothie reggelire, hogy energikusan induljon a nap. Édesíthetjük mézzel, cukorral vagy édesítőszerrel.
Szép zöld smoothie reggelire, hogy energikusan induljon a nap. Édesíthetjük mézzel, cukorral vagy édesítőszerrel.Lecic

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 dl cukrozatlan növényi tej
  • fél avokádó
  • egy banán
  • az édesítéshez: 1 evőkanál méz, vagy cukor, vagy édesítőszer
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját, és kanalazzuk ki a húsát (vagy húzzuk le a héját a húsról, ez érett avokádónál könnyen megy). A banánt vágjuk kisebb darabokra, és minden hozzávalót tegyünk egy turmixgépbe, vagy rúdmixerrel turmixoljuk.

A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy bár ránézésre egy zöldséget, de növénytanilag egy Mexikóban őshonos fa gyümölcsét, termését fogyasztjuk, ha avokádót (Persea americana) eszünk? Koleszterinszint-csökkentő hatást tulajdonítanak a növénynek, emellett magas az A-, B- és E-vitamin-tartalma, valamint bővelkedik káliumban, foszforban, vasban, kalciumban és magnéziumban. A megérett termést azonban nemcsak élelmezési, hanem kozmetikai célokra is felhasználja az ipar, ugyanis magas olaj- és E-vitamin-tartalmánál fogva segít a száraz bőr puhításában, ápolásában.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Ellenállhatatlan céklás csokitorta: glutén-, tej- és cukormentes recept Ellenállhatatlan céklás csokitorta: glutén-, tej- és cukormentes recept

Isteni finom és káprázatos színű csokitorta lesz ebből gluténmentes, tejmentes, cukormentes receptből. Nagyon jól áll a csupa csokis piskótának a cékla íze, aki szereti, mindenképpen próbálja ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ez a reggeli caprese avokádós toast egészséges, laktató és finomabb, mint gondolnád

Egy jó kis gazdag reggeli, amivel egészségesen kezdheted a napot. Néhány csepp balzsamecettel és friss bazsalikommal izgalmas, olaszos hangulatot adhatsz neki.

2021. március3., 06:00

Szuper finom és egészséges: csalános-ananászos reggeli smoothie kókusztejjel

Akár melegen, akár jégkockákkal finom lesz ez a reggeli ital, ami egy kevés mézzel és zabbal elkeverve órákra elég energiát ad a naphoz. Ha ennél is különlegesebbre szeretnéd, egy kis kanál reszelt gyömbért is adj hozzá.

2021. április12., 12:52

Avokádós-füstölt lazacos spagetti – gyors és egészséges fogás avokádórajongóknak

Nem kell sokat vesződnöd ezzel a fogással: vágj apróra minden alapanyagot és egy kevés fokhagymás vajat is adj a keverékhez, majd reszelj rá egy kevés lime-héjat, hogy még izgalmasabb legyen.

2021. március31., 10:40

Jeges banános-mogyoróvajas smoothie – ez a reggeli rengeteg energiát ad majd

Egy igazi sűrű, reggeli finomság, ami tökéletes akkor, ha csak néhány perced van. Tarts a fagyasztóban mindig néhány karika banánt, így másodpercek alatt elkészül az egészséges fagyihelyettesítő.

2021. június26., 10:24

Csokis-meggyes nyári smoothie – tökéletes lezárása egy gyors, nyári grillvacsorának

Rummal, de akár rumaromával is feldobhatod ezt a gyors smoothie-t, attól függően, hogy kapnak-e belőle gyerekek. Aszaltmeggy-darabokkal lesz igazán finom.

2021. június27., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek