Hozzávalók 10 szelethez
A tortához
- 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 100 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- 40 gramm cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 3 darab tojás
- 400 gramm főtt cékla
- 150 ml növényi olaj
- 100 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki
A mázhoz
- 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50-60 ml víz
- 5 dkg tejmentes margarin
- egy marék apróra vágott cukormentes, gluténmentes étcsoki a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
A céklákat mossuk meg jól, és héjastól főzzük meg nagyon puhára (kb. egy óra alatt). Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, és vágjuk le a tetejét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és zsírozzunk ki egy 18 centis tortaformát. Keverjük össze a lisztet, az édesítőszert, a kakaóport és a sütőport. Verjük fel a tojást a csipet sóval. Reszeljük le a főtt céklát, a csokit olvasszuk fel, majd keverjük össze ezeket az olajjal, a lisztes keverékkel és a felvert tojásokkal. Tegyük a tésztát a tortaformába, és süssük készre kb. 45 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz egy kisebb lábosban kezdjük el melegíteni a vizet. Keverjük el benne csomómentesre az édesítőszerrel elkevert kakaóport, forraljuk össze. Majd adjuk hozzá a margarint, és hagyjuk felolvadni benne. Ha már szép, sima, egynemű, öntsük a tortára.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Ínséges képet mutató hűtőszekrény esetén is izgalmas reggelit készíthetünk gluténmentesen, tejmentesen.
Tovább olvasom