Hozzávalók 12 szelethez
- 180 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki (legalább 70 százalékos)
- 90 gramm kókuszolaj
- 3 darab tojás
- 130 gramm cukor (vagy 190 gramm eritrit)
- 20 gramm holland kakaópor
- 40 gramm mandulaliszt
- csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy kb 20x20 centis formát. Olvasszuk fel a csokit a kókuszolaj társaságában (alacsony hőmérsékleten), és hűtsük le egy picit.
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral (vagy az eritrittel) habosra keverjük, majd több részletben hozzáadjuk a langyos, olvasztott csokis keveréket. Keverjük bele a kakaóport, a mandulalisztet, majd a tojásfehérjehabot. Öntsük az előkészített sütőformába, és kb. 20 perc alatt süssük készre.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.
Tovább olvasom