Gluténmentes nuggets házilag: felejtsd el a drága boltit!

Gyakorlatilag rántott csirke, csak kisebb, esetleg formázott darabokra vágva, és gluténmentes hozzávalókkal készítjük el. Nem kerül sokkal több időbe, mint a boltit megvenni, viszont sokkal olcsóbb, és saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük.

Egy nagyobb adagot előre is elkészíthetünk, és lefagyaszthatjuk a lusta napokra.

Többféleképpen is elkészíthetjük a ropogós, gluténmentes panírt.
Többféleképpen is elkészíthetjük a ropogós, gluténmentes panírt.Nemes Dóra

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 darab tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Panírozzuk ki a nagyobb darabokra vágott (ne klopfoljuk ki!) és sózott csirkemellfilét. A legegyszerűbb, ropogós verzió: hempergessük meg a fűszeres, sós-borsos lisztben (rizsliszt, vagy gluténmentes univerzális liszt, vagy gluténmentes zabpehelyliszt), mártsuk a felvert tojásba, és forgassuk meg újra a lisztben. 

Még ropogósabb lesz a nuggets, ha az előzőek szerinti liszt és tojás után apróra összetört, gluténmentes kukoricapehelyben forgatjuk meg sütés előtt. A cornflakeshez adhatunk pici reszelt sajtot is, ebben az esetben nem lesz tejmentes a nuggets.

Forró növényi olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

A diétásabb változatért helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, fújd be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süsd az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsd meg, és újabb 10-15 perc.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

kapcsolódó A minden vendéget lenyűgöző virslis leveles tej- és gluténmentesen
A minden vendéget lenyűgöző virslis leveles tej- és gluténmentesen

Gyorsan, kevés munkával elkészülő gluténmentes, tejmentes finomság, ami lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. És vendégváró. Kell ennél több?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

2020. augusztus11., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

2020. június29., 06:04

Mustra