Gluténmentes, tejmentes édesburgonya-püré

Ha egészséges, selymes és élénk színű köretet keresel, akkor most megtaláltad. A glutén- és tejmentes édesburgonya-püré néhány perc munkát igényel, és extra hozzávalók, pluszfűszerezés nélkül is ellenállhatatlanul finom lesz.

Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.
Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.DronG

Hozzávalók

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • kókuszolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát szeleteljük fel, vagy vágjuk nagyobb darabokra, és kenjük meg pici kókuszolajjal minden oldalát. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A burgonya méretétől függően mintegy 30-40 percig süssük, mire megpuhul. Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk le a héjáról a zöldség húsát, tegyük egy mixerbe és pürésítsük.

Ha szeretnénk, a pürésítés előtt adhatunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót vagy fokhagymát is akár ízlés szerint.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora

Ízében a megszokott fasírt, pedig egy gramm hús nincs benne. Vegánok tojás nélkül is elkészíthetik. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Sült fokhagymás burgonyapüré füstölt sóval

Ha szeretnéd kipróbálni a burgonyát magyaros hangulatban, süss egy nagy adag fokhagymát és azzal tedd felejthetetlenné.

2021. augusztus26., 10:20

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Édesburgonya édességben – egy adag pillecukorral gyors desszertet készíthetsz vele!

Egy tengerentúl ihlette gyors desszert, amihez nem is kell más, csak kedvenc kekszeid, amiket belemártogathatsz egy ronda, esős, stresszes nap után. Ha megszereted, legközelebb akár vendégváróként is bevetheted.

2021. március26., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek