SZÜLŐSÉG

Katalin hercegnőt megint a vészes terhességi hányás tünetei kínozzák

2017. szeptember 7., csütörtök 15:57

A hyperemesis gravidarum a reggeli rosszullét egy kifejezetten súlyos válfaja, ami súlyos egészségügyi következményekkel is járhat.

A hercegné és Vilmos herceg pár napja jelentette be, hogy Katalin újra várandós, mindez azonban azt is jelenti, hogy ahogy az előző két terhessége alatt is, most is meg kell küzdenie Katalinnak a vészes terhességi hányás, azaz a hyperemesis gravidarum jelentette nehézségekkel. 

Lépéskényszerben voltak

A Scary Mommy szerint éppen ezért jelentette be ilyen korán a hercegné, hogy ismét várandós, a Kensington-palotában ápolt Katalin ugyanis minden valószínűség szerint megint eltűnik majd egy időre a nyilvánosság elől, ez pedig amúgy is rögtön feltűnt volna a királyi család minden lépését árgus szemekkel figyelő brit lapoknak.

Kiszáradás, depresszió

A vészes terhességi hányás egyébként jóval több a reggeli rosszullét kicsivel súlyosabb tünetekkel járó típusánál, nem csak rendkívül kellemetlen ugyanis, de ha kezeletlen marad, súlyos egészségügyi problémák forrása lehet mind az anya, mind a gyerek esetében. A súlyos és ismétlődő hányingerrel és hányással járó betegség könnyen kiszáradáshoz, hirtelen testsúlycsökkenéshez, valamint a szervezet vitamin, ásványianyag és elektrolit háztartásának kimerüléséhez vezethet, és sok esetben a kórházi kezelést is elkerülhetetlenné teszi. Ráadásul azok az anyák, akik kénytelenek elszenvedni a betegség jelenette kínokat, gyakran szenvednek a szülés utáni depresszió tüneteitől is.

A hercegné egészségügyi állapotát persze megint orvosok hada fogja majd figyelni, ráadásul kétszer már megküzdött a betegséggel Katalin, remélhetőleg most is minden rendben lesz tehát, és újabb egészséges gyermeknek ad majd életet őfelsége. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta