A szeptemberi gyerekek a legjobbak az iskolában

Az évvesztesek jobban teljesítenek az iskolában, és kisebb eséllyel kerülnek börtönbe, mint az augusztusiak. Legalábbis Floridában.

Mivel a szeptemberben született gyerekek azok, akik a leggyakrabban otthon maradnak még egy évet és kezdik a többieknél később az iskolát, általában ők a legérettebbek az osztályban, és ők is teljesítenek a legjobban.

shutterstock 357633884

A PureWow rövid beszámolója egy floridai adatokat alapul vevő kutatáson alapszik, amely szerint az ovit, majd később az iskolát általában a legidősebben megkezdő, szeptemberben született gyerekek teljesítenek a legjobban az isiben. Az ő esetükben a legnagyobb a valószínűsége annak is, hogy az egyetemig is eljutnak, arról nem is beszélve, hogy a fiatalon elkövetett bűntények kapcsán kiszabott börtönbüntetéseket is megúszhatják.

Az augusztusban született gyerekeknek, akik általában a legfiatalabbak asz osztályban, ezzel szemben gyakran küzdeniük kell, nehogy lemaradjanak a többiektől. Az idősebbek, úgy tűnik, valóban jobb eséllyel képesek érettebben és hideg fejjel gondolkodni, lehet, hogy megéri tehát szeptemberre időzíteni azt a szülést. 

Érdekel, hogyan nevelhetünk boldog gyereket?

Tarts velünk szeptember 29-én este a Hatszín Teátrumba, és hallgasd meg Dr. Kádár Annamária pszichológus előadását. Jegyeket itt vásárolhatsz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek