SZÜLŐSÉG

A mindent tudó táblázat megmondja, mikor menjen ágyba a gyerek

2017. augusztus 19., szombat 16:20

A táblázat szép kerek számok segítségével igyekszik meghatározni, mi az az időpont, amikor már aludnia kéne a gyereknek.

Ezek szerint van olyan ember, aki szerint egy Excel táblázattal megoldható a szülők egész hadseregeit mozgósítani képes, gyakran meglepően heves érzelmeket felkorbácsoló vita a lefekvés ideális idejének meghatározásáról.

A Scary Mommyt is kiakasztó legújabb táblázat amúgy nem igazán foglalkozik azzal, ki mikor kel, egyszerűen csak közli a szülőkkel – és persze a gyerekkel – mikor kell elaludni. 

A táblázat két éves kortól indul, és pontban hétkor zavarná ágyba a kicsiket, a továbbiakban pedig minden egyes évben 15 perccel későbbre csúsztatja az elalvás idejét. A „szakértők” tanácsa, pláne hogy még a 18 évesek esetében is megpróbálkozik egy szép kerek időpont előírásával, persze nem igazán nyűgözte le a szülőket.

Azért nem ilyen egyszerű a dolog

A legtöbb szülőnek a hét órához közeli lámpaoltással volt ez esetben problémája, sokan kiemelik például, hogy ez egészen egyszerűen kivitelezhetetlen egy olyan családban, ahol a szülők sok esetben csak hat után érnek haza, így ugyanis egyszerűen lehetetlenre vállalkozik az, aki félóra alatt szeretné lefürdetni, megetetni, lefektetni a kicsiket, pláne hogy ebben az esetben minimálisra csökkenne a szülők és gyerekek által együtt töltött idő. Persze nyilvánvaló, hogy ez csupán egy a milliónyi tényezőből, ami meghatározza egy-egy család életét, nem valószínű például, hogy egy délutánonként jó pár órát szundító ovist bárki ágyba tudna parancsolni 8 körül, ha a gyerek egyszerűen nem álmosodik el ilyen korán.

Irányelvnek persze jó

Egy-egy hasonló táblázat persze szolgálhat némi jótanáccsal az alapvető irányelvekkel kapcsolatban, nem árt azonban tudni, hogy minden egyes gyerek alvásszükséglete, és minden család élete különbözik legalább egy-egy apróság tekintetében az átlagtól, nem lehet tehát egyetlen táblázat segítségével meghatározni, mi az az időpont, ami a világ összes kölyke esetében működőképes kell hogy legyen. 

Mit gondoltok, menő vagy ciki a mindent tudó táblázat? Ha megmondja a tutit, nyomd a menőt. Ha hülyeség, akkor a cikit!

512 szavazat 303 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta