SZÜLŐSÉG

Kisfiú- Londoni Természettudományi Múzeum 1:0

2017. augusztus 13., vasárnap 13:30

A múzeum által vétett szarvashibát egy tízéves javította ki.

Az autizmus spektrumzavarok közé sorolt Asperger-szindrómával gyakran együtt járó, az átlagnál sokkal magasabb intelligenciaszint a 10 éves Charlie esetében azt jelenti, hogy a kisfiú elolvas és meg is jegyez nagyjából minden dinoszauruszokkal kapcsolatban fellehető információt. 

Nem túl gyakori amúgy, hogy a Londoni Természettudományi Múzeum hatalmas paleontológiával kapcsolatos gyűjteményének egy-egy darabjával kapcsolatban felmerülne, hogy hibás leírással párosították, arra pedig valószínűleg most először volt példa, hogy egy tízéves szúrja ki a világ élvonalába tartozó tudósok hibáját.

A tízévesek számára valószínűleg egyébként is meglehetősen izgalmas esti múzeumlátogatást és dínó nézegetést az egyik gyerekeknek kitalált program alatt tette még emlékezetesebbé Charlie, amikor egy ember és egy Oviraptor méreteit összehasonlító tábla mellett elsétálva rögtön kiszúrta, hogy a múzeum egy teljesen más őslényt, egy Protoceratopszot helyezett el az ábrán. A szülei először nem akartak hinni Charlienak, ő azonban elkért egy okostelefont, és gyorsan szemléltette is a különbséget az említett dinoszauruszok között.

A szülők ezek után értesítették a múzeum illetékeseit a hibáról, akik, – csakúgy mint a tábla előtt eddig elsétáló milliók – ezek szerint szintén nem tévedhetetlenek, és simán kihelyeznek időnként egy-egy „alternatív tényeket” közszemlére tevő táblát is. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta