SZÜLŐSÉG

Kiszúrhatja a gyerek szemét a nem jó fidget spinner

2017. augusztus 4., péntek 12:21

Az olcsón importált, rossz minőségű fidget spinnerek komoly sérüléseket okozhatnak a gyerekeknek - tette közzé a BBC vizsgálata. A mintákat szakértőkkel vizsgáltatták meg, akik azt állapították meg, a termékek nem felelnek meg a játékok biztonságáról szóló szabályoknak, éles alkatrészeik nem csak a bőrt, hanem a gyerek szemét is megsebesíthetik.

shutterstock 631425401
Fotó: Shutterstock

Ahogy nálunk, úgy a szigetországban is nagyon keresett termék a kis kézi pörgettyű, viszont a vizsgálat eredményei arra figyelmeztetnek, legyünk óvatosak az itt-ott, utak szélén csomagtartókból fillérekért kínált, piacokon talált darabokkal, mert lehet köztük veszélyes! 

A három legfontosabb szabály amit tartsatok be:

  • Vegyetek CE jelzéssel ellátott terméket, ez bizonyítja, hogy az európai szabályoknak megfelelő a termék
  • Megbízható üzletben vásároljatok
  • Ne vegyetek fidget spinnert három év alatti gyereknek

A vizsgálathoz öt pörgettyűt szereztek be helyi boltokból, a játékot megvizsgáló szakértők szeint egyiket sem lenne szabad árusítani. Három származott az eBay-ről, ezek "halálcsillag" és "shuriken" alakúak voltak, ezeket a pengeszakértő Sarah Hainsworth professzor vizsgálta meg. A szem helyettesítésére paradicsomot, a bőr helyettesítésére sertésbőrt használt. A paradicsomot mindhárom, a sertésbőrt a háromból kettő megsértette. 

A termékekkel kapcsolatban panaszt tettek az eBay-nél, ahonnan azonnal eltávolították azokat. Mint ahogy viszont a fenti linkből is kiderül, ez nem jelenti azt, hogy más eladónál ne lehetne játszi könnyedséggel beszerezni hasonlókat. 

Miközben az angol iskolák egy részében már betiltották a pörgettyűket, a tanárok egy csoportja szerint igenis hasznos eszközt jelentenek például a figyelemzavaros gyerekek számára. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta