SZÜLŐSÉG

Anyasági gázok: így recsegtem szét egy jógaórát

2017. július 24., hétfő 18:37 |

Őszinte és vicces bejegyzés arról, mi történik, ha nem vagyunk tökéletesen urai a bélrendszeri helyzetnek.

Laura Mazza Facebookon tett közzé hosszú bejegyzést arról, hogyan égett be jógaórán, amikor a terhességek-szülések után, szétnyílt hasizommal,  a gyógytornász javaslatára sportolni kezdett. És a bejegyzés szélvészként terjed, és több, mint tízezren szóltak hozzá, döntően azért, hogy biztosítsák a bloggert, nincs egyedül. Csak mások nem szokták elmesélni, amikor ennyire kínos dolog esik meg velük.

shutterstock 524484814
Fotó: Shutterstock

Vannak az anyaságnak olyan oldalai is, amikről elég kevés szó esik, a gátizmok gyengesége az egyik ilyen. Pedig nagyon is sokakat érint...

"Szeretném azt mondani, hogy kitaláltam a sztorit, de nem. Ez konkrétan megtörtént ma este. Hosszú lesz, szóval tartsatok ki!

Szétnyílt hasizmaim vannak. Ahogy gyerekeim lettek, a hasizmaim szétnyíltak, mint a Vörös-tenger Mózes előtt. Igen, ez nem annyira jó, és a hasam ráadásul úgy mutat kifelé, mint valami kúp. Szóval, gondoltam, megpróbálok fittebbé válni és ezt rendbe tenni, és egy gyógytornász a jógát javasolta.

Ha...hahahahahahahahahahahaha. Oké. Legyen így.

Felvettem egy jóganadrágot, mert egy olyan személyhez képest, aki életében kábé nem jógázott, meglehetősen sok jóganadrágom van. Kiválasztottam azt, ami a legkevésbé volt trottyos a benne alvástól, magamra kaptam, meg egy tiszta pólót is. Klasszik nagyibugyi volt rajtam, most nincs tangás világ errefelé. 

Odaértem a jógaórára, sötét volt, és mindenhol gyertyák. (Enyhe tűzveszély) Arra gondoltam: szent szar, ez igazi jóga, nem amolyan 5, 6, 7. 8. és nyúúúújtsd, ez most olyan lesz, hogy tényleg megvilágosodunk itt helyben. 

Mindenki beszélget egymással és az edzővel, a jógamester vagy kicsoda is beszélget mindenkivel, és beszélgetés közben olyanokat mond, hogy "hogy van Daryl, és a lába?" Én meg lapulok a sarokban, és imádkozom, "az isten szerelmére, csak nehogy észrevegyen!"

Mindenki leveszi a zokniját, és arra gondolok, Jézusom, a lábujjaim szőrösek, és nem borotváltam le őket, csak gyorsan szárazon a bokámat, ha esetleg felcsúszna a gatya. Nézem ezeket a karcsú nőket a csini, szűk jógagatyákban, és a sajátomat, a 80-as évek trapézfazonjával. Mind leveszik a zoknijukat, és látszanak azok a szépen pedikűrözött lábkörmök, és itt vagyok én a Frodolábammal, próbálok elrejtőzni a sarokban, nehogy beszélnem kelljen magamról.

És akkor az ashram jóga guru azt mondja, hangosan: "óóóó, új vendégünk is van ma este. Ki tisztelt meg minket a társaságával?" 

Amire én azt válaszolom, hogy: "Igen. És én is meg vagyok tisztelve a tietekkel." Nem tudom miért mondtam ezt, talán mert egy társasági analfabéta vagyok. 

Mire ő azt mondja: "Elnézést, a nevedet kérdem"

"ööö Laura"

"Oké" Aztán kérdezett még párat, amin valahogy átvergődtük magunkat, aztán elkezdtem a szétnyílt hasizmokról beszélni, a tekintete ködössé vált, és abbahagytam

"Isten hozott" mosolygott, miközben vékony teste kecsesen mozdult.

Elkezdtünk aztán mindenféle pózokat csinálni, felfelé néző kutya, és érzek egy jóleső kis roppanást a hátamban, és arra gondolok: meg tudom csinálni. Szeretem a jógát! Jógás csaj vagyok! Nézd, milyen fitt vagyok!  

Aztán mozdulunk lefelé néző kutyába... és akkor kezdem el érezni a beleimet.

Namámost, az elmúlt hetekben irritábilis bél szindrómával küzdöttem, de örült módra. A fingásom bűze egy záptojás és egy szemétégető keveréke. És valahol, a delfin meg a háromlábú kutya között ezekből az égő tojásokból kettő is előcsusszan, és fingok. Fingtam. Fingtam jógaórán. Egy két lábon járó közhely vagyok. És a gátizmain cserbenhagytak. 

Csendesek, szóval arra gondolok, szentséges szar, legalább ennek örülhetek. De ahogy következik az a póz, amikor a fejemmel a lábaim közé hajolok, megüt a szag, mintha orrba vágtak volna. Megdöglöttem belül, és olyan is a szagom, mint aki megdöglött belül. 

Arra gondolok, lelépjek-e? És az országot elhagyjam-e? Ez tényleg megtörténik? EZ TÖRTÉNIK VELEM? Nem csak úgy nézek ki, mint egy szakadt proli, de a szagom is olyan.

De összerántom magam, és tudod, mire jutok? Hogy mindegy! Mindenki szokott fingani, és én most nem tudok tenni ellene. Csinálom tovább ezeket a kretén pózokat, és beszívom a köldökömet. Fitt élet, jövök! 

Aztán jön a póz, amikor előrenyújtózunk, a lábunk békapózban van a földön. A tanár körbejár, és mindenkit lejjebb nyom. Arra gondolok, de jó, megint jön az a kellemes roppanás a hátamban. Szorítom a seggem, nehogy megint fingjak. 

Ideér. Lenyom. 

És ratatatatataaaaaa!!!!!!!!!!!!

A leghangosabb recsegtetés tör elő a seggemből. 

Megdermedek. Úristen. Úr. Isten. ÚRISTEN! Édes Jézusom Ami most történt, azt csak álmodom. Biztosan. Rémálmodom. Az arcom vérvörös lesz, a szememet elöntik a könnyek a szégyentől. 

Felkelek, megpróbálom feltekerni a matracot, de nem vagyok rá képes, szóval inkább csak félredobom oldalra... felkapom a cipőm, a zoknim, a táskám, és kirohanok a teremből. 

Megfordulok, és ahogy csukom be az ajtót, látom, ahogy mindenki térdel, és a sokktól tágra nyílt szemekkel mered rám. (Vagy éber kómában vannak a szag miatt.)

És az ashram jóga tanár guru rám néz, meghajtja a fejét, összeteszi a kezeit, és azt mondja: "Namaszté"

Én arra gondolok, neeeem, itt sem vagyok, kirohanok, át az ajtón, és most a Mekiben ülök, fagyit eszem, sírok és nevetek.

Bocs, gyógytornász. Soha, soha, soha többet nem jógázom. És csessze meg a szétnyílt hasizom!"

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta