SZÜLŐSÉG

Nem, nem esszük meg a méhlepényt

2017. július 11., kedd 12:04

Hatalmas meglepetés! Az Amerikai Járványügyi Hivatal szerint nem jó ötlet méhlepényt fogyasztani reggelire. És ebédre sem.

Attól még, hogy szerepel benne a lepény szó nem lesz fogyasztásra alkalmas a magzatokat tápláló szerv. Az Amerikai Járványügyi Hivatal nemrég hivatalos közleményben hívta fel a saját vagy mások méhlepényét előszeretettel fogyasztó állampolgárok figyelmét a kannibalizmus legújabb, meglepően népszerű formájának veszélyeire. Az Iflscience placentaértékelő beszédében itt-ott méhlepény turmixolós videók is feltűnnek egyébként, ezek szerint ezekből is legalább kettő létezik már. 

Kardashian alert!

Mellesleg Kim és Kourtney Kardashian is fogyasztott méhlepényt, igaz ők nem turmix, hanem tabletta formájában fogyasztották el saját testük egy részét. Anélkül adták persze placentaevésre a fejüket, hogy bármiféle tudományosan bizonyított pozitív élettani hatása ismert lenne a dolognak. Kim és sokan mások azt mondják, hogy energizálja őket egy-egy tabletta elfogyasztása. Kérdés persze, hogy amennyiben energiára van szüksége valakinek, miért nem egy müzliszelettel próbálkozik inkább.

Méhlepény alapú taco

A turmixosok és a kapszulások mellett taco formájában méhlepényezők is ismertek egyébként, és természetesen méhlepény szakácskönyv is létezik már. Ez ellen a trend ellen próbál most fellépni a Járványügyi Hivatal, méghozzá egy bakteriális kórokozókkal szennyezett méhlepénykapszula által okozott megbetegedés apropójából.

A kérdéses kapszulákat valószínűleg nem melegítette fel eléggé a méhlepény bogyókkal foglalkozó cég a folyamat során, az anyának visszaküldött és jóízűen elfogyasztott tabletták pedig ez esetben megbetegítették az anya gyerekét. Az orvosok egészen addig tanácstalanul álltak a titokzatos eredetű bakteriális fertőzés előtt, amíg nem közölte velük az anya, hogy ő is áldozatul esett a bizarr trendnek.

Nem túl megbízhatóak a placenta kapszik

A gyerek egyébként már jól van, és a Járványügyi Hivatal is akcióba lendült végre. Nem túl meglepő módon szerintük is kerülendő a méhlepény fogyasztás, pláne a nyers szerv és a kapszulák fogyasztása, azokra nézve ugyanis semmiféle élelmiszerbiztonsági szabályozás nincs érvényben, kifejezetten megbízhatatlanok tehát az ilyen forrásból származó táplálékkiegészítők. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta