SZÜLŐSÉG

Miért oltasd be a gyereked vol. 2342

2017. június 30., péntek 10:30

Egy atlantai anyuka Facebook posztját kapta fel az internet, melyben egész egyszerűen, de hatásosan érvel amellett, hogy miért lenne szerencsés, ha mindenki hajlandó lenne beoltatni az egészséges gyerekét a ma ismert és kapható védőoltásokkal.

Például azért, mert az ő vesetranszplantált lányát ő nem oltathatta be, viszont szegény elkaphatta valakitől a bárányhimlőt és ezért már egy megelőző kezelésre kórházba keleltt vinni – közli a Scarymommy.com.

Camille Echols ráadásul képzett nővér, szóval tudja, miről beszél: egyszerűen annyit kér az oltásellenes anyukáktól, hogy olvassanak utána a témának és ne üljenek fel mindenféle pletykának, az oltások hasznos és fontos dolgok, életet mentenek. De mindenképp segítenek megkímélni egy csomó szenvedéstől a gyerekeket, például lányát, Ashleyt sem kellett volna bevinni a sürgősségire, ha nem találkozik bárányhimlős gyerekkel.

Az oltásellenesség Magyarországon is jelen van, az olyan gyerekek, mint Ashley – akiknek az immunrendszere le van gyengülve – elég, ha egy oltatlan gyerekkel kapcsolatba kerülnek és már be is üthet a baj. Ráadásul nem lehet legyinteni, hogy ugyan, ez csak bárányhimlő: pont mivel gyenge az immunrendszere, rá számos veszély leselkedik, súlyos szövődmények alakulhatnak ki.

"Eddig relatíve csöndben maradtam a közösségi oldalakon az oltásellenes hiedelmekkel kapcsolatban. Láttam olyan okosnak gondolt mémeket, melyek szerint: 'miért lenne az oltatlan gyerekem veszélyes a te oltott gyerekedre, ha annyira biztos vagy benne, hogy az oltások működnek?' Hát ezért. Vannak olyan emberek, akik nem kaphatnak oltást, mint a lányom, aki 2 éves korában kapott új vesét. Egy védőoltást kaphatott meg, a másodikat már nem, mert az immunrendszere épp el volt nyomva, így nem védettséget adott volna neki a himlő elleni oltás, hanem megbetegedett volna tőle. A hétvégén találkozott egy bárányhimlős gyerekkel és most a sürgősségin vagyunk. Vért vesznek tőle, immunoglobulin injekciót kap aztán meglátjuk, mit mondanak az orvosok. A bárányhimlő 7-21 napig lappang. Tehát bármit teszünk, lehet, hogy a következő 3 hétben meg fog betegedni. Akkor azonnal felveszik a kórházba és megkezdik az antivirális gyógyszeres kezelést, mert nagyon-nagyon beteg lehet. Kérlek, ha abban hiszel, hogy az oltástól autista lehet a gyereked, olvass utána a témának! Egyetlen tanulmány sem mutatott ki kapcsolatot a kettő között. Akik megspórolják a gyerekük oltását, az olyan gyerekeket sodorják veszélybe, mint az enyém. Annyi mindenen túl van már... és ezt el lehetett volna kerülni" – írja Camille Echols.

Reméljük, Ashley megússza. És ha olvasnál még oltás és ellenesség témában, tudok ajánlani pár cikket:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta