Ez történik a gyerek fejével, ha a szokásosnál hosszabb ideig tart a szülés

Kayla Reeder szüléseket dokumentálói fotói a szülők izgalmán és örömén kívül ezúttal valami mást is megörökítettek.

Szokták mondani, hogy az újszülöttek feje gyakran gyűrött. De azt, hogy mennyire lehet gyűrött, egy fantasztikus képsorozat mutatja meg. Egy asszony második szülésén nem túl gyakran látott jelenséget dokumentált Kayla Reeder fényképész, aki hozzájárult, hogy a képeket és a történetet a Díványon is közöljük.

A kisfiú, Graham, picikét elfordulva indult el kifelé a szülőcsatornában, így nem csak a kitolási szakasz lett az átlagosnál hosszabb, de az ő koponyája is az átlagosnál alaposabban összegyűrődött. (Majd néhány nap alatt tökéletesen szabályosra alakult vissza)

Az anya, Nikki február 14-én kezdett vajúdni. Mivel első lányával ez a szakasz 36 órán át tartott, a másodiknál nem érezte, hogy kapkodva kéne berohanni a kórházba akár neki, akár a fotósnak. Az asszony valamivel később azért bement a szülészetre, ahonnan már nem is engedték haza. 

A második szülés az elsőnél lényegesen tempósabban haladt, rövid idővel később Nikki a célegyenes közelébe jutott, és elkezdődhetett a kitolás. Ez utóbbi viszont egy jó órán át tartott, köszönhetően annak, hogy a kisfiú fejét picit oldalra hajtva haladt végig a szülőcsatornán, ami megnehezítette a kitolást.

Forgalomirányító Graham

A fotós Kayla Reeder maga is 3 gyerek anyja, azóta pedig legalább 25 szülést fényképezett végig, akarva-akaratlanul azt is dokumentálva, milyen meglepő fejformákkal bukkan a felszínre néhány újszülött. Graham amúgy nem csatlakozott végleg a Csúcsfejek csapatához, az összegyűrt fej Kayla szerint viszonylag gyorsan szabályosra simult, a képek hiányában nem is tűnt volna fel senkinek, hogy egy rövid ideig milyen különleges forgalomirányító kúp büszke tulajdonosai voltak Graham szülei.

Csak rövid ideig vagyunk kúpok

Az egyébként minden különösebb komplikáció nélkül világra jött kisbabának persze szemlátomást őszintén örültek a szülők. Néhány napba telik az ilyen esetekben, hogy a baba feje a megszokottabb, gömbszerű - vagy a korai testarányokat tekintve inkább bolygószerű – formát öltsön, mindez egyszerűen annak köszönhető, hogy az anyukának a szokásosnál tovább tart, mire kipréseli magából az ifjoncot/ifjoncokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek