SZÜLŐSÉG

7 jótanács táborozó gyerekek szüleinek

2017. június 14., szerda 18:01

Fölösleges túlizgulni a dolgot, a tábor kiváló lehetőség a gyereknek, hogy önállósodjon egy kicsit, a szülők pedig hetekig nyugton lehetnek, pihenhetnek. Kell egy hét távollét!

Hamarosan beindulnak a nyári táborok. Az ottalvósak a gyerekek számára a felhőtlen szórakozás, az aggódósabb szülők számára viszont sokkal inkább az önmarcangolás időszakát jelentik: Túl fogja élni? Nem fog éhen halni? Megeszi-e egy medve?

A ScaryMommy magát táborozási szakértőként leíró, és mellesleg gyerekekkel is rendelkező szerzője arról kérdezett táborvezetőket, hogyan kéne viselkednie a szülőknek, amíg a gyerek nyaral. 

Koncentrálj a pozitívumokra

Ha nem a vegytiszta boldogság pillanatai a gyerekmentes hetek, és hiányoznak a sarjak, érdemes arra gondolni, hogy egy táborban rengeteg hasznos dolgot megtanulhat az ember a másokkal való együttélésről vagy az önállóságról, ráadásul mindezt biztonságos keretek közt teheti, ÉS még jól is érezheti magát.

Ne analizálj Facebook és Insta képeket

Ha sok kép érkezik a táborból, nehéz nem átfésülni a termést a gyerek mosolygó, vagy medvék által megtépázott feje után kutatva. Fölösleges azonban sokat időzni egy-egy arckifejezésen, valószínűleg teljesen ártatlan oka van a mosoly hiányának, és nem a malária vagy a tífusz első jeleit látni a meggyötört arcocskán.

shutterstock 16531024

Ne zaklasd a tábor vezetőit

Nem jó ötlet lépten-nyomon a szervezőket zaklatni olyan jelentéktelen dolgokkal, mint egy hiányzó zokni, vagy egy nehezen kibontható csipszes zacskó. A tábor kiváló lehetőség arra, hogy megtanítsa az ifjakat arra, hogyan oldják meg maguk a problémáikat. Ráadásul jót lehet majd mulatni a félresikerültebb megoldásokon, amikre szinte biztosan sort kerít majd egy-egy ügyefogyottabb lurkó. Úgy általában ne nagyon hívogasd a gyereket, kevés dolog képes hevesebb érzelmek felkorbácsolására, mint az esténként óramű pontossággal befutó szülői telefonhívások.

Ne köss egyességeket korábbi hazajövetelről

Lehet, hogy az első napok nem sikerülnek a legjobban, de nem szabad elfelejteni, hogy a gyerekeknek időbe telik, mire hozzászoknak egy új társasághoz/környezethez, érdemes nem az első üzenetből kiindulni, és rögtön mentőakció szervezésébe kezdeni. Jobb tehát nem megkérdezni, nem akar-e hazajönni a gyerek, vagy láttak-e medvéket a környéken, az ilyen beszélgetések ugyanis azt sejtetik, hogy a szülő nem hisz benne, hogy a gyerek képes jól érezni magát a táborban.

Ne bonyolódj csoportos beszélgetésekbe a többi szülővel

Fölösleges aggodalmaskodáshoz vezethet csak, ha elkezdünk a saját vagy más gyerekeinek élményeiről érdeklődni. A gyerek jól van, ha ez nem így lenne, már hallottál volna róla a szervezőktől. A medvetámadások kifejezetten ritkák, a többi szülő pedig amúgy is sokkal hülyébb, mint te.

Te se szegd meg a tábor szabályait

Ha a tábor szabályzata által tiltott eszközöket, rakétasilókat, medvét, vagy nagyobb mennyiségű ciánt csempészel be a tábor területére, azzal arra tanítod a gyereket, hogy a szabályok nem vonatkoznak rá és megszeghetőek, ennek pedig a tábor után is maradhatnak nyomai.

Próbálj meg lazítani!

A tábor nem csak a gyerek számára vakáció, ilyenkor kevesebb a házimunka, végre mások foglalkoznak a kölykök ügyes-bajos dolgaival, itt az ideje tehát intenzív semmittevésbe, vagy épp monumentális házibulik szervezésébe fogni. Barátkozz, romantikázz: szabad vagy! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta