SZÜLŐSÉG

Menő vagy ciki egyformába öltözni a lányoddal?

2017. május 15., hétfő 17:21

Anya-lánya fotózáson jártunk a minap, a terv az volt, hogy készül rólunk pár profi fotó abból az alkalomból, hogy a gyerek tíz éves lett, én meg ebből kifolyólag tíz éve anya. A fotóst jó ideje ismerjük, időnként megállapítja, hogy a gyerek tisztára úgy néz ki, mint én, úgyhogy jó ötletnek tartotta, hogy ha már a lányomat tüllszoknyába öltöztettem az alkalomra, én is vegyek fel egy ugyanolyat.

Az első reakcióm az volt, hogy nincs az az isten, és a második is. Egyrészt meg voltam elégedve a nagy műgonddal összeállított outfittel és színkombinációval, ezt már nem bolygatjuk, másrészt én meg a tüllszoknya… hát az összeegyeztethetetlen. És különben is, miért nézzek én ki úgy, mint egy tíz éves kislány, amikor én egy negyven éves anyuka vagyok, és különben is disszonáns lenne a fejemmel.

Szerintem egyébként jó döntés volt, a fotók gyönyörűek lettek, azóta viszont nagyot változott a véleményem az egyforma ruhába bújásról: ma már el tudom képzelni azt a szituációt, hogy ugyanolyanba öltözzek a lányommal.

Találtam ugyanis egy webshopot, ami direkt erre megy rá: felnőtt- és gyerekméretben is árulja ugyanazokat a modelleket, és a képeken nem is néznek ki bénán. Aztán találtam még egyet, meg még egyet, és hamar kiderült, hogy az anya-lánya szerkók mára egy önálló iparágat alkotnak. Készítettünk is egy galériát az ilyen összeöltözésekből, jó szórakozást hozzá!

Jó, a legtöbb darabról meg lehet állapítani, hogy felnőtt, vagy gyerekruha ihlette-e a duót, és nyilván vannak olyan modellek, amiket így negyven fölött már nem biztos, hogy fölvennék. De hát végül is a fast fashion üzletek kínálatával is ugyanez a helyzet: van, ami tetszik, és van, ami nem, van, amit felvennék, és van, amit nem.  

Te jó ötletnek tartod, hogy egyformába öltözz a gyerekeddel? Szavazz alant!

Összeöltöznél a gyerekeddel?

 • 313
  Persze, simán!
 • 48
  Nincs az az isten
 • 92
  Kizárólag viccből
 • 181
  Attól függ, mibe

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MTT Bionikus generátor, avagy így működik az elektromos angolna

Az elektromosságot az állatvilág egyes tagjai is előszeretettel használják. De hogyan csinálják? Hogyan működnek a természet áramfejlesztői?

CSAJOK ÉS PASIK A pénzes csávót választotta helyettem

A csajok a legjobb pasikat válogatják ki, a maguk módján. Ehhez néha egyértelmű igényeket fogalmaznak meg magukban, amikről te csak a legvégén értesülsz.

HATÁRÁTKELŐ Anglia a Brexit után már nem ugyanaz

Milyen messzire érdemes még kergetnünk az álmainkat? Most úgy érezzük, csöbörből kerültünk vödörbe. Merre tovább? Kell-e lépni? Irány Kanada? Dilemmák Brexit után.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés