SZÜLŐSÉG

Heti cuki: kiskutyáért korrepetálna a kislány

2017. április 28., péntek 10:14

A Facebook-on futottunk bele egy végtelenül aranyos hirdetésbe, egy kitűnő tanuló, hatodik osztályos gyerek korrepetálna kisebbeket, az így keresett pénzből pedig kiskutyát szeretne vásárolni.

Felhívtuk a hirdetésben megadott telefonszámot, hogy utána járjunk a történetnek. A telefont a kislány – nevezzük Évinek – anyukája vette fel, és készségesen el is mesélte a sztorit.

A telefonszámot kitakartuk
A telefonszámot kitakartuk

Az egész egy évvel ezelőtt kezdődött, igen, azóta kering a neten a plakát. A Facebook-ra nem is ők tették fel, ők csak kiragasztották a hirdetést a helyi kisbolt bejáratánál, amit valaki lefotózott, így került fel a közösségi oldalra.

Ez után megindult a telefonok áradata, több százan hívták őket, ezek közül hárman szerettek volna valóban korrepetálást, de ők is messziről, vidékről (nem véletlen, hogy a helyi kisboltnál plakátoltak, és nem a neten), mások pedig pénzt ajánlottak fel, amit a család köszönettel visszautasított.

A korrepetálással pénzkeresés ötletét a család együtt ötlötte ki. A három gyerek mindig látta otthon, hogy ha valamit szeretnének, azért meg kell dolgozni, Évi pedig annyira akarta ezt a kiskutyát, hogy szívesen vállalta volna az ezzel járó munkát. Ez az ötlet viszont – a fent leírtak miatt – nem jött be.

Kiskutya azért mégiscsak lett, végül vásárolt egyet a család. Azért nem fogadtak örökbe, vagy szereztek ingyen kutyát, mert a család már korábban kinézett egy elég drága fajtát, két hétig vigyáztak is egy ilyenre, és közben beleszerettek. Pontos elképzelésük volt tehát: boston terriert akartak, most pedig már ott cirkál náluk a fekete-fehér foltos, kis háromszög fülű jószág, amit imádnak. 

Azt azonban semmiképpen sem szeretnék feladni, hogy a gyerekek dolgozzanak valamit, ami a koruknak megfelel. A legidősebb jövőre már hivatalosan is vállalhat diákmunkát, Évi pedig, anyukája nyomdokain, valami segítő foglalkozásra gondolt, például idősekkel, vagy menekült gyerekekkel szeretne foglalkozni szabadidejében. Pénzt ugyan ezzel nem keres, de legalább jót tesz.

Hogy mi ebből a tanulság? Az egyik, Évi anyukája szerint az, hogy bármi, amit feltesznek a közösségi oldalakra, önálló életet kezd élni, ahogy ez a sztori is. A másik, hogy jó ötlet volt, hogy a szülő telefonszámát adták meg, és nem a gyerekét, mert voltak furcsa hívások is, amit a gyerek még nem biztos, hogy jól tudott volna kezelni, de legalább is nem szívesen tette volna ki nekik.

A harmadik pedig nekünk öröm, hogy ilyen emberekbe is belefuthatunk, mint Évi családja. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.04.28 17:52:30cardiobascuralis 3

  Felvehetnétek korrektornak, meg nálad pl. sokkal jobb a helyesírása.
  Pedig ugye még csak 6.-os.

  Pl. a Facebook szót kötőjel nélkül toldalékoljuk, mert nem néma hangra és nem a magyarban szokatlan betűsorra végződik.
  A háromszögfülű meg egybe.
  A vagy elé meg felsorolásban nem kell vessző.

  Miért alkalmaznak itt írástudatlan hülyéket újságíróként?

 • 2017.04.28 19:36:14she_wolf

  A legalábbis szintén egybe...
  (Nagyobb hibának gondolom, mint a Facebook kötőjelezését.)

 • 2017.04.29 23:17:19Messidor

  Aranyos sztori!

 • 2017.04.30 10:00:30KissGecihuszár

  Részemről egyértelmű ríííszpekt 4 parents, bár nyilván 1-1 gyerek személyiség-fejlődése jelentős rész ben genetikailag kódolt, azonban nem elhanyagolható részért a szülők felelősek, épp ezért ha egy 12. éves lányka ilyen szinten gondolkodik, s még mellé ennyire igényes magával szemben, horribile dictu, az írása is ilyen szép, nos akkor egész biztosak lehetünk benne, hogy sikeres, elégedett, boldog felnőtt lehet belőle! Már hallom lelki füleimmel, hogy ehhez a gondolatmenethez számosan majd hozzáfűzik, hogy "könnyű ennek, meg amannak a nyilvánvalóan jó környezetben, stabil szülői,családi, anyagi háttérrel élő,eleve sikerre "kódolt" gyereknek, node a sok szerencsétlen, 3H-s és/vagy cigó gyerek ugyanmá mégis hogyan tudna sikeressé válni a városszéli putrisorban, miközben a 30cm -s patkányokkal folytat permanens küzdelmet, hogy azok le ne rágják a pöcseit,stb." Nos egyrészt totál képben vagyok, hogy 1-1 társadalom meglehetősen heterogén, s ezen megállapítás különösen igaz a Magyar társadalomra, hiszen nálunk az elmúlt 27 "demokratikus" év is kevés volt arra, hogy kialakuljék egy masszív középosztály, ahol pl. tökre magától értetődőek az "Évihez" hasonló qualitású, tudású, igényességű, fellépésű, tehát egészséges személyiségű gyerkőcök, másrészt viszont az is tény, hogy azért lehet egy családban olyan állapotokat teremteni még ezen magyarosch postháborús helyzetben is, mely tökéletesen alkalmas a gyerkőcök kiegyensúlyozott testi, lelki, menthális és emocionális fejlődésére, csak akarni kell, azaz a szülőnek rendelkeznie kell egy saját bensőjéből fakadó következetes igényességgel. Szóval, részemről maximális gratula a szülőknek, tökéletes melót végeztek, végeznek és reméljük a jövőben is azt fognak végezni...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta