Szülőnek lenni... képregényben

A szülői lét jelentette szépség és terhelés is megjelenik a holland illusztrátor, Liesbeth Ton képregényein, akinek kimondott célja, hogy kiegyensúlyozott képet nyújtson a szülők mindennapjaról, a legaranyosabb, és legviccesebb helyzetekre helyezve persze a hangsúlyt.

„Kétszer olyan nehezebb lett az életem, de kétszer olyan vidám, és kétszer annyi értelemmel teli is, mióta gyerekeim vannak.” – mondja Liesbeth Ton, anya és képregényrajzoló. 

A holland illusztrátor 3 gyerek, egy tíz, egy hét, és egy kétéves anyja, nem csoda tehát, hogy mostanra bőven tisztában van a gyereknevelés egyszer fent, másszor lent jellegével. Mindez vissza is köszön a szülői élet napi frusztrációit megjelenítő képregényein. 

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

Szülőnek lenni.... és nézni őket, ahogy alszanak

A legújabb, „Szülőnek lenni...” sorozata a szülői élettel járó gondokat, a kimerültséget, a magánélet hiányát dolgozza fel, de mindezt egybegyúrja egy-egy örömteli, szeretetteljes pillanattal is, egy képkockán ábrázolva a gyereknevelés frusztráló, és örömteli pillanatait. 

Saját elmondása szerint eddigi rajzain sokkal inkább a kínlódás ábrázolásán volt a hangsúly, de most úgy döntött, ideje a teljes képet megmutatnia.

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

A szülői lét nagy előnye.... ANYA, KINYITNÁD EZT A SZALÁMIT????? ...., hogy sosem unatkozol

A központi elem tehát a fáradtság és kimerültség mögött megbúvó szép pillanatok kiemelése. „Szülőnek lenni nehéz. Gyakran olyan elfoglaltak vagyunk, hogy hajlamosak vagyunk elsiklani egy-egy örömteli pillanat felett. Ezekre a pillanatokra szeretnék emlékeztetni mindenkit, megmutatni, hogy megéri szülővé válni, kutatómunkát végezni a kertben, nézni ahogy alszanak, még azok a taknyos ölelések is megérik.” – mondja Ton.

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

A szülői lét nagy előnye.... Kell neked a Szőrmike/ NEM, NEKEM CSAK EGY MŰKÖDŐ NYOMTATÓ KÉNE/Illetve/Igen, kell.

Akinek kedve támadt képregényeket nézegetni, megteheti azt Ton saját oldalán, Instagramján, és egy-egy képeslap megvásárlásával támogatni is lehet őt a napi feladatokkal folytatott küzdelmében

Oszd meg másokkal is!
Mustra