SZÜLŐSÉG

Szülőnek lenni... képregényben

2017. április 15., szombat 11:12 |

A szülői lét jelentette szépség és terhelés is megjelenik a holland illusztrátor, Liesbeth Ton képregényein, akinek kimondott célja, hogy kiegyensúlyozott képet nyújtson a szülők mindennapjaról, a legaranyosabb, és legviccesebb helyzetekre helyezve persze a hangsúlyt.

„Kétszer olyan nehezebb lett az életem, de kétszer olyan vidám, és kétszer annyi értelemmel teli is, mióta gyerekeim vannak.” – mondja Liesbeth Ton, anya és képregényrajzoló. 

A holland illusztrátor 3 gyerek, egy tíz, egy hét, és egy kétéves anyja, nem csoda tehát, hogy mostanra bőven tisztában van a gyereknevelés egyszer fent, másszor lent jellegével. Mindez vissza is köszön a szülői élet napi frusztrációit megjelenítő képregényein. 

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

Szülőnek lenni.... és nézni őket, ahogy alszanak

A legújabb, „Szülőnek lenni...” sorozata a szülői élettel járó gondokat, a kimerültséget, a magánélet hiányát dolgozza fel, de mindezt egybegyúrja egy-egy örömteli, szeretetteljes pillanattal is, egy képkockán ábrázolva a gyereknevelés frusztráló, és örömteli pillanatait. 

Saját elmondása szerint eddigi rajzain sokkal inkább a kínlódás ábrázolásán volt a hangsúly, de most úgy döntött, ideje a teljes képet megmutatnia.

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

A szülői lét nagy előnye.... ANYA, KINYITNÁD EZT A SZALÁMIT????? ...., hogy sosem unatkozol

A központi elem tehát a fáradtság és kimerültség mögött megbúvó szép pillanatok kiemelése. „Szülőnek lenni nehéz. Gyakran olyan elfoglaltak vagyunk, hogy hajlamosak vagyunk elsiklani egy-egy örömteli pillanat felett. Ezekre a pillanatokra szeretnék emlékeztetni mindenkit, megmutatni, hogy megéri szülővé válni, kutatómunkát végezni a kertben, nézni ahogy alszanak, még azok a taknyos ölelések is megérik.” – mondja Ton.

A post shared by Betje.com (@betje_com) on

A szülői lét nagy előnye.... Kell neked a Szőrmike/ NEM, NEKEM CSAK EGY MŰKÖDŐ NYOMTATÓ KÉNE/Illetve/Igen, kell.

Akinek kedve támadt képregényeket nézegetni, megteheti azt Ton saját oldalán, Instagramján, és egy-egy képeslap megvásárlásával támogatni is lehet őt a napi feladatokkal folytatott küzdelmében

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta