Hova menj a gyerekkel a tavaszi szünetben?

Tojáskeresés, kecskeügyességi show, nyomozás, gólyalábasok, húsvéti medvebuli, nyusziműhely, szalmapiramis, vidámpark – gyerekbarát programból nem lesz hiány az idei tavaszi szünetben sem. Segítünk választani.

A tavaszi szünet idén április 13-tól április 18-ig tart. A nagy részét a húsvéti készülődéssel és magával a húsvéttal ki lehet tölteni otthon, de így is tuti lesz egy-két nap amin le kéne foglalni a tavaszi szünet miatt otthon tébláboló gyereket.

Mélytengeri kalandok a Vajdahunyadvárban
Mélytengeri kalandok a VajdahunyadvárbanF Exhibition

Íme pár remek egynapos családi program tojásfestésen innen, sonkakómán túl, itthonról és Ausztriából.

Programok Budapesten és környékén

Belépők

Budakeszi Vadaspark

Felnőtteknek: 1450 forint

Gyerekeknek: 800 forint

Család jegy: 3200 forint

Bűvös óceán

Felnőtteknek: 1650 forint

Gyerekeknek: 1450 forint

Család jegy: 5490 forint

Szentendrei Skanzen

Felnőtteknek: 2000 forint

Gyerekeknek: 1000 forint

Veresegyházi Medveotthon

Felnőtteknek: 900 forint

Gyerekeknek: 700 forint

Családi jegy: 700 forint/fő

Budakeszi vadaspark: Tojáskeresést, játékos ismeretterjesztést, kecskeügyességi show-t, nyuszi- és kecskesimogatót, állatbemutatókat és kisállat tréningeket ígér a Budakeszi Vadaspark a tavaszi szünet teljes időtartama alatt. A programok a belépő díjon felül ingyenesek lesznek. A tojáskereséshez a főbejárattal szemben felállított „Nyomozzunk” pultnál kell elvenni egy menetlevelet, és azzal nekiindulni a parknak. Papírtojásokat kell keresni, ezeken kérdések vannak, a helyes válaszokat a menetlevélbe kell beírni. A helyes válaszokért ajándék jár. A vadaspark részletes programja itt található.

Vajdahunyadvár, Budapest: Korábbi tapasztalataink szerint alsós általános iskolás korig jó kis családi program a Vajdahunyadvár interaktív nyomozós, keresgélős, gyűjtögetős ismeretterjesztő kiállítása. Több tematikával rendeztek már ilyet, aktuálisan éppen Bűvös óceán – Titkos tengeri küldetés a címe. Nagypénteken, nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva lesz 10-17 óráig. További infó itt.

Szentendrei skanzen: Ha jó idő lesz, menjetek ki Szentendrére, ahol április 16-17-én kirakodóvásártól, koncertektől, színpadi előadásoktól és felelevenített húsvéti hagyományoktól lesz hangos a skanzen. Lesz itt minden: gólyalábasok, tojásdíszítés, locsolkodás, néptánc, hajfonás, körhinta, bárányszépségverseny, tojáslabirintus. De tényleg, annyira minden, hogy még olyan nagyszerű furcsaságok is, mint az "interaktív hittanóra kémiai kísérletekkel". Részletes program itt.

Veresegyházi Medveotthon: Budapesttől 30 kilométerre, Veresegyházon húsvéthétfőn lesz buli a medvéknél. Lovaskocsin érkező hagyományőrzőkkel, terített húsvéti asztallal, tojáskereséssel, tojásdobálással, tojásfestéssel, locsolkodással, kézműves programokkal készülnek. Részletek itt.

Ha átruccannátok Ausztriába egy napra

Schloss Hof: Április 15-17. között a Hegyeshalomtól kocsival 50 percnyire található gyönyörű barokk kastélykomplexumban, a Schloss Hofban húsvéti vásárt tartanak. A gyerekeket leginkább a sétakocsikázás, az itt élő állatok (még teve is van!) és a nyusziműhely fogja lekötni.

Rax: Ha Ausztria, akkor hegyek? Irány a Magyarországról leggyorsabban elérhető kétezer feletti csúcs, a Rax! Húsvéthétfőn túrázni hívnak, a Berggasthofban a gyerekeknek ajándékkereséssel készülnek, az Ottohaus menedékházban pedig cirbolyapálinkával várják a felnőtt kirándulókat. Részletes program itt.

Kittenberger Élménykert: A Soprontól kocsival 50 percnyire található schilterni Kittenberger Élménykertekben éppen a húsvéti vásár (április 8-17.) ideje alatt virágzanak a vadcseresznyék és több száz nyuszifészek várja, hogy a gyerekek felfedezzék. De vannak csúszdák, élő állatok és megmászható szalmapiramis is.

Familypark
FamilyparkMaria Hollunder

Familypark: A Fertő tótól nem messze található Familypark vidámpark a húsvétra (április 15-17. között) gólyalábasokkal, lufihajtogatással, ajándék csokitojásokkal és az egész parkot átszelő nyomkeresős játékkal készül. Állatrajongó gyerekekkel a Ziegengaudit keressétek fel az állatsimogató részlegen: az itt található sziklás lejtőn ugrándozó kecskéket egy párhuzamosan futó ösvényen lehet követni és etetni is őket. Ha kicsit később jöttök, májustól több új játékot is kipróbálhattok: például az őrült kakasvadászatot (Gockeljagd) és a nosztalgiagőzös vontatta erdei gyorsvonatot (Waldexpress).

Hasznos infók - Familypark

Nyitva: április 1. – szeptember 30., naponta 9-től 18 óráig

Napi belépő egységesen: 23 euró

3 éves korig a belépés ingyenes!

Szülinaposoknak 3-14 éves kor között igazolvány felmutatása ellenében ingyenes.

Nagyival a tavaszi szünet utolsó napján érdemes ide elmenni, mert minden kedden idősek napja, a látogatók 60 éves kortól 13 euróért mehetnek be.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek