SZÜLŐSÉG

Hova menj a gyerekkel a tavaszi szünetben?

2017. április 13., csütörtök 15:12

Tojáskeresés, kecskeügyességi show, nyomozás, gólyalábasok, húsvéti medvebuli, nyusziműhely, szalmapiramis, vidámpark – gyerekbarát programból nem lesz hiány az idei tavaszi szünetben sem. Segítünk választani.

A tavaszi szünet idén április 13-tól április 18-ig tart. A nagy részét a húsvéti készülődéssel és magával a húsvéttal ki lehet tölteni otthon, de így is tuti lesz egy-két nap amin le kéne foglalni a tavaszi szünet miatt otthon tébláboló gyereket.

Mélytengeri kalandok a Vajdahunyadvárban
Mélytengeri kalandok a Vajdahunyadvárban
Fotó: F Exhibition

Íme pár remek egynapos családi program tojásfestésen innen, sonkakómán túl, itthonról és Ausztriából.

Programok Budapesten és környékén

Belépők

Budakeszi Vadaspark

Felnőtteknek: 1450 forint

Gyerekeknek: 800 forint

Család jegy: 3200 forint

Bűvös óceán

Felnőtteknek: 1650 forint

Gyerekeknek: 1450 forint

Család jegy: 5490 forint

Szentendrei Skanzen

Felnőtteknek: 2000 forint

Gyerekeknek: 1000 forint

Veresegyházi Medveotthon

Felnőtteknek: 900 forint

Gyerekeknek: 700 forint

Családi jegy: 700 forint/fő

Budakeszi vadaspark: Tojáskeresést, játékos ismeretterjesztést, kecskeügyességi show-t, nyuszi- és kecskesimogatót, állatbemutatókat és kisállat tréningeket ígér a Budakeszi Vadaspark a tavaszi szünet teljes időtartama alatt. A programok a belépő díjon felül ingyenesek lesznek. A tojáskereséshez a főbejárattal szemben felállított „Nyomozzunk” pultnál kell elvenni egy menetlevelet, és azzal nekiindulni a parknak. Papírtojásokat kell keresni, ezeken kérdések vannak, a helyes válaszokat a menetlevélbe kell beírni. A helyes válaszokért ajándék jár. A vadaspark részletes programja itt található.

Vajdahunyadvár, Budapest: Korábbi tapasztalataink szerint alsós általános iskolás korig jó kis családi program a Vajdahunyadvár interaktív nyomozós, keresgélős, gyűjtögetős ismeretterjesztő kiállítása. Több tematikával rendeztek már ilyet, aktuálisan éppen Bűvös óceán – Titkos tengeri küldetés a címe. Nagypénteken, nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva lesz 10-17 óráig. További infó itt.

Szentendrei skanzen: Ha jó idő lesz, menjetek ki Szentendrére, ahol április 16-17-én kirakodóvásártól, koncertektől, színpadi előadásoktól és felelevenített húsvéti hagyományoktól lesz hangos a skanzen. Lesz itt minden: gólyalábasok, tojásdíszítés, locsolkodás, néptánc, hajfonás, körhinta, bárányszépségverseny, tojáslabirintus. De tényleg, annyira minden, hogy még olyan nagyszerű furcsaságok is, mint az "interaktív hittanóra kémiai kísérletekkel". Részletes program itt.

Veresegyházi Medveotthon: Budapesttől 30 kilométerre, Veresegyházon húsvéthétfőn lesz buli a medvéknél. Lovaskocsin érkező hagyományőrzőkkel, terített húsvéti asztallal, tojáskereséssel, tojásdobálással, tojásfestéssel, locsolkodással, kézműves programokkal készülnek. Részletek itt.

Ha átruccannátok Ausztriába egy napra

Schloss Hof: Április 15-17. között a Hegyeshalomtól kocsival 50 percnyire található gyönyörű barokk kastélykomplexumban, a Schloss Hofban húsvéti vásárt tartanak. A gyerekeket leginkább a sétakocsikázás, az itt élő állatok (még teve is van!) és a nyusziműhely fogja lekötni.

Rax: Ha Ausztria, akkor hegyek? Irány a Magyarországról leggyorsabban elérhető kétezer feletti csúcs, a Rax! Húsvéthétfőn túrázni hívnak, a Berggasthofban a gyerekeknek ajándékkereséssel készülnek, az Ottohaus menedékházban pedig cirbolyapálinkával várják a felnőtt kirándulókat. Részletes program itt.

Kittenberger Élménykert: A Soprontól kocsival 50 percnyire található schilterni Kittenberger Élménykertekben éppen a húsvéti vásár (április 8-17.) ideje alatt virágzanak a vadcseresznyék és több száz nyuszifészek várja, hogy a gyerekek felfedezzék. De vannak csúszdák, élő állatok és megmászható szalmapiramis is.

Familypark
Familypark
Fotó: Maria Hollunder

Familypark: A Fertő tótól nem messze található Familypark vidámpark a húsvétra (április 15-17. között) gólyalábasokkal, lufihajtogatással, ajándék csokitojásokkal és az egész parkot átszelő nyomkeresős játékkal készül. Állatrajongó gyerekekkel a Ziegengaudit keressétek fel az állatsimogató részlegen: az itt található sziklás lejtőn ugrándozó kecskéket egy párhuzamosan futó ösvényen lehet követni és etetni is őket. Ha kicsit később jöttök, májustól több új játékot is kipróbálhattok: például az őrült kakasvadászatot (Gockeljagd) és a nosztalgiagőzös vontatta erdei gyorsvonatot (Waldexpress).

Hasznos infók - Familypark

Nyitva: április 1. – szeptember 30., naponta 9-től 18 óráig

Napi belépő egységesen: 23 euró

3 éves korig a belépés ingyenes!

Szülinaposoknak 3-14 éves kor között igazolvány felmutatása ellenében ingyenes.

Nagyival a tavaszi szünet utolsó napján érdemes ide elmenni, mert minden kedden idősek napja, a látogatók 60 éves kortól 13 euróért mehetnek be.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta