SZÜLŐSÉG

Jótékonyság? Ez a tanár tényleg tudja, mi az!

2017. április 8., szombat 16:29

Egy amerikai tanár szerette volna, hogy a szegényebb diákoknak is legyen lehetősége a tévézésnél konstruktívabb módon tölteni a nyári szüneteket, hétvégéket. Úgyhogy jótékonysági akciójában az iskola ÖSSZES gyerekének összegründolt egy bringát, szám szerint 650 darabot. Védőfelszereléssel.

Katie Blomquist első osztályosokat tanít North Charlestonbn, egy olyan iskolában, ahová többnyire szegényebb családok gyermekei járnak. Katienek feltűnt, hogy a diákjai többségének nincs lehetősége hétvégi kirándulásokra, és a nyári szünetet is többnyire tévézéssel töltik, ezért az az ötlete támadt, hogy minden egyes gyereknek szerez egy biciklit, lehetővé téve számukra, hogy legalább az otthonuk környékét körbekerekezhessék. 

Ez összesen 650 darab biciklit jelentett. 7 hónap munka és várakozás kellett hozzá, de Katienek végül sikerül valóra váltania a tervet. A GoFundMe kampány, aminek a „Minden gyerek megérdemel egy biciklit!” nevet adta, végül több, mint 22 millió forintot hozott a konyhára, ami arra is elég volt, hogy a biciklik mellett sisakokkal és zárakkal is megajándékozhassa a kisiskolásokat.

A gyerekek reakciója azért még őt is meglepte. Az elsősök fel-alá ugráltak, sikítoztak, és ölelgetni kezdték egymást ajándékaik láttán. Az akció sikere felbátorította a tanárnőt, aki azóta egy jótékonysági szervezetet is létrehozott, aminek célja, hogy az alacsony keresetű családok gyermekei is megkapják a lehetőséget arra, hogy sportolhassanak, kirándulhassanak, táborozhassanak. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta