SZÜLŐSÉG

Klímakutató asszony, kiállunk érted

2017. április 6., csütörtök 18:55

Mostanra valószínűleg senkinek sem kell bemutatni Ürge-Vorsatz Diana hét gyerekes, keresztény-konzervatív, és nemzetközileg is nagy tekintélynek örvendő klímakutatónk (azóta törölt) nyílt levelét. Röviden összefoglalva: az asszony meglepődött, hogy a kormány bárkin és bármin átgázol, ha épp ahhoz szottyan kedve. 

"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket.

(...)

De talán a legeslegrosszabb azt volt látni, ahogy kollegák, barátok, család csak nagyon mérsékelten álltak mellénk. "Hát a törvényt azt be kell tartani!" - felkiáltással elmarasztaló pillantások jöttek a régi elismerések helyett. Vagy csak „ne haragudj, nem merek, mert esetleg feketelistára kerülök”.

A CEU legfontosabb értékei közé tartoztak mindig a jogállamiság, a demokrácia, a környezeti és társadalmi felelősség. Az egyetem mindig jó kapcsolatot igyekezett tartani az aktuális kormánnyal, tudatos törvényszegés teljesen elképzelhetetlen. Soha senki nem szólt bele, mit kutatunk, mit oktatunk, milyen értékeket képviselünk.
Ha esetleg törvényszegés is lett volna, amit nehezen hiszek – miért nem lehet ezt bilaterális dialógussal, közösen megoldani?

A mai nap 40 év munkája és álma omlott össze bennem. 
Ma úgy érzem, nem érdemel meg ez az ország, sem engem, sem a sok többi, az ország fejlődése érdekében a tehetségét, szorgalmát, verejtékét a nehézségek ellenére itthon szolgálatba állító kiemelkedő, becsületes szakembert, orvost, tanárt, üzletembert."

1. Tényleg nagyon sajnálom

Sajnálom, hogy ez történt. Nem azért, mert ez éppen önnel történt, hanem azért, mert ilyen senkivel sem történhetne meg. Sem a barátainkkal, sem az undok szomszéddal. Ez lenne az úgynevezett jogállam, amikor a törvények arra vannak, hogy mindenkire egyformán vonatkozzanak, amikor a törvények kiszámítható viszonyokat teremtenek, és megvédenek. 

Vannak ugyanakkor úgynevezett illiberális demokráciák, ahol a törvényeket fegyverként forgatják, ahol a jog, a tisztesség, az igazságosság nem számít, és ahol nagyjából bárkivel, bármit meg lehet csinálni, ha Orbán Viktornak eszébe jut. Ahol bárkiből lehet ellenség, ha abból a kormányzó pártnak hárommal több szavazója lesz. Ahol az ország érdekeivel pont ellentétesen lehet kormányozni éveken át azért, hogy a hatalmunk megmaradjon, a zsebünk meg egyre jobban ki legyen tömve.

Nem tudom, rémlik-e, ki kezdte el ezt az illiberális demokráciásdit, és ki szavazott rájuk, annyit biztosan mondhatok, hogy én nem. Ennek ellenére úgy gondolom, még a fidesz szavazók életét sem lehet tönkretenni ilyen fideszes tempóban. Fura, mi?

2. Merre jártunk az elmúlt években?

Én egy csomó helyen voltam. Tüntettem a magánnyugdíjpénztárak lenyúlása ellen. Tüntettem az oktatási rendszer szétverése ellen. Tüntettem az internetadó ellen. Vittem ételt, ruhát játékot a pályaudvarokra megrettent, éhes és fázó gyerekeknek és felnőtteknek. Amíg ön egy szekérderéknyi gyereket szült, és éjszakánként klímát kutatott, ebben a szerkesztőségben írtunk egy nagy rakás cikket arról, miért nem emberséges uszítani a menekültek ellen, miért nem lehet nekimenni a sajtószabadságnak, a szegényeknek, a cigányoknak, a civileknek, a melegeknek, a közoktatásnak, az egészségügynek és a CEU-nak. Ön nyilvánvalóan nem menekült, nem újságíró, nem szegény, nem cigány, nem civil, nem meleg, nem dolgozik a közoktatásban, sem az egészségügyben, így hát szerdáig nem is emelte fel a szavát a történtek ellen. 

A jelek szerint önt nem zavarta az embertelenség, igazságtalanság, törvénytelenség, a lopás és a korrupció. amíg nem személyesen önnek ártott. Önt nem zavarta a jogállam és a demokrácia lebontása, amíg nem önnek ártottak vele. Holott ön, nemzetközi hírű kutatóként, keresztény-konzervatív emberként már réges-régen használhatta volna tudását és befolyását arra, hogy szóvá tegye: nem oké, ami Magyarországon történik.

Ön olyan sokáig nem szólt semmiért, hogy most meglepődött, már nincs, aki önért szóljon.

3. Kérem, tanítsa meg a gyerekeinek

Két dolgot kívánok önnek ezzel az üggyel kapcsolatban. Az egyik, hogy működhessen tovább a CEU, mert senkinek, semminek a munkáját, tevékenységét nem lehet mondvacsinált okokból, törvénysértően lenullázni.

A másik, hogy tanítsa meg hét, egyházi iskolába járó, konzervatív-keresztény szellemben nevelkedő gyermekének, hogy a gondolkodó ember értékekben és nem pártokban hisz. Mert a pártok változnak. Az értékek nem változnak. Az emberség, az empátia, a becsület, az igazságosság, a szolidaritás, a gyengébbek érdekei iránti kiállás, a szabadság nem változik. Ezek a jó iránytűk, és úgy teremthetünk jobb világot, jobb országot a gyerekeinknek - és az ön gyerekeinek - ha végre megtanuljuk, a cél sosem szentesíti az eszközt, sosem. Akkor sem, ha "csak" másokkal szemben alkalmazzák, mert bárki, bármikor lehet mások.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.04.06 21:35:24egysmás

  fizeto_utas, főleg, ha még önkritikat sem gyakorol, megbánást sem tanusít, csak a puffadt, kereszténykonzervativ önérzet konvertálódik sértettséggé, ami Magyarország lesajnálásában csúcsosodik ki.

 • 2017.04.06 21:41:28egysmás

  BaliBa, ha nem lenne antagonisztikus, most nem picsogna büszkén, hogy vele, a fideszes kereszténnyel hogy kibasztak _valakik_.

 • 2017.04.06 22:03:03BaliBa

  @egysmás: alpári stílusodból eredhet az értelmes gondolatok hiánya. Manner maketh man! Bár lehet, hogy számodra ezt is csak egy szexizmus :-)

 • 2017.04.06 22:04:07Hozzászólok

  Szerintem a lényeg az "azóta törölt" - ségen van. Törölte, tehát átgondolta hogy ilyen vagy olyan ok miatt nem volt jó a levele. Erre itt ez a csodablogger aki jól lecsapja utólag is biztosamibiztos egy nagy szóbeli bunkóval.

  No nembaj legalább elmesélhette holmindenütt tüntetett hivatásszeűen az elmúlt időszakban.

 • 2017.04.06 22:36:06Josagos

  A globális felmelegedés legfőbb oka az ember nevű vírus túlszaporodása. Kevesebb ember kevesebb autót, kevesebb tenyészállatot, kevesebb CO2 kibocsátást jelent.
  Ha valaki a felmelegedés ellen küzd az a MINIMUM hogy legfeljebb két gyereke lehet, a jó példa okán.
  A csaj mindenestől hiteltelen ettől fogva. Az már csak hab a tortán, hogy először akkor akad ki, amikor szétverik a munkahelyét.

 • 2017.04.06 22:43:51egysmás

  Szofisztikaltan is el tudlak küldeni a kurva anyádba, de most illiberalizmus van, és a PC kora lejárt.

 • 2017.04.06 23:38:50elemes

  Márbocsánat, de aki Vorsatz Dianát butának címkézi, az .... hm ... tájékozatlan.

  Csóközön

 • 2017.04.07 00:09:00dr. pretender

  A saját szakterületén biztos nagyon penge, de hogy az ország dolgairól gőze sincs, az is tuti.

 • 2017.04.07 00:23:21Tom-Tom90

  A pártok változnak, az értékek maradnak. Ha csak egyetlen mondatot el lehetne plántálni az összes magyar kobakban, akkor ez lenne a befutó.

  Ami pedig a Diána levélből szerintem a legmeredekebb, hogy még egy ilyen okos nő is mennyire érzelem alapon, full irracionálisan. saját keresztény-konzervatív gyökereit teljesen negligálva szavazott majd 30 éven át csak a Fideszre.

  A kognitív disszonancia magasiskolája a levele, egyetemeken kellene tananyaggá tenni.

 • 2017.04.07 00:38:12Tom-Tom90

  @Baliba: Intelligens arcnak tűnsz, éppen ezért durva, hogy még az ilyen figurák is így bekajálták ezt a liberálisozós mumus dumát.Tény, hogy vannak vadhajtásai, mint a svéd rasszizmus kiáltós orwelli véleményterror, fontos jobboldali viták teljes kirekesztése, és az iszlám teljesen jogos kritikájának totális elhallgatása és annak iszlamofóbiának való megbélyegzése.

  DE!

  Az emberség, az empátia, a becsület, az igazságosság, a szolidaritás, a gyengébbek érdekei iránti kiállás KERESZTÉNY ÉS DEMOKRATA értékek. Ezek adják egy jól működő, szeretetteljes közösség alapját.
  Nem holmi fertőzött liberális felforgató ügynökök rothadó eszméje ez, hanem amire az országod épült!

  Értem, hogy a hatalom ezt akarja beleverni az emberekbe, hogy aztán az illiberálisnak mondott féldiktatúrikus terepén mindenkit lesöpörjön, és szanaszét lopja az országot, de ehhez miért kell ilyen bugyuta módon tapsikolva asszisztálni?

  Mert Gyurcsány? Mert Soros? Mert újra előjönnek a régi mumusok, akik igazából már fogatlan kutyák, de a Fidesz elhiteti a tömegekkel hogy erőtől duzzadó sárkányok?
  Iszonyat gyermeteg belső világra vall az ilyen gondolkodásmód.

 • 2017.04.07 01:40:00Aurelius Respectus

  Ilyen egy támogatásnak álcázott alázás :) Mintha a temetésen a pap azt mondaná, emlékezünk szeretettel elhunyt testvérünkre, de azért ne hallgassuk el, hogy ő volt a falu kurvája és az italt sem vetette meg :)

 • 2017.04.07 02:30:24bozon

  Szerintem, mielőtt a szerző megírta ezt a cikket, el kellett volna gondolkodnia azon, hogy mi a fontosabb. Az, hogy vannak olyanok, akik egész eddig beszopták a Fidesz-propagandát, de most kinyílt a szemük, vagy az, hogy "hú, de faszagyerek vagyok, én eddig sem szoptam be".

  Alkalmasint értékesebb annak a véleménye, aki most rendezte át a gondolatait, mint azé, aki már talán akkor is rutinból nyomta a baloldali dumát, amikor még simán a baloldal tűnt veszélyesebbnek az országra nézve.

  S végül egy technikai kérdés: ki szerint lehet úgy legyőzni a Fideszt, hogy a szavazóikból nem kérünk? Na?

 • 2017.04.07 05:45:41jaegtoer

  Nagyon tanulságosak a kommentek.

  A fidesz kiber szabadcsapat menteni véli a menthetetlent, de ők is eljutnak egyszer a Niemöller-Vorsatz pontig. Persze kellene hozzá valamennyi intelligencia.

 • 2017.04.07 06:14:55egysmás

  Bozon, hol rendezte át a gondolatait a klímakutató asszony?
  Az ő megoldása nem az, hogy kapja be a fidesz, hanem az, hogy ez az ország nem érdemli meg őt.

 • 2017.04.07 06:20:24gyongyi70

  Több cikk jelent meg erről a témáról, több kommentelő beidézte a "nem voltam zsiodó, ezért nem szóltam..." mondást, és nekem is ez jutott eszembe, amikor először olvastam a hölgy posztját.
  Azután elkezdett érdekelni a hölgy. Már korábban is érdekelt, mert picit irritált, amikor TV műsorokban kioktatta polgártársait a takarékos életmódról és megmutatta a kacsalábonforgó villájában, hogy a tucatnyi elektromos kütyüjüket mind kihúzzák, amikor elmennek otthonról. Bizonyám. Hát még mennyi spórol az, milyen pici ökolábnyoma van hozzá képest, aki egy 35 négyzetméteren lakik és nincsenek kütyüjei. Legfeljebb egy (igaz nem led) TV-je.
  Szóval, megnéztem, ki ő. A Marmyprofessoron 0, azaz nulla darab értékelése van. Vagyis nem sok diákja lehetett a bevallott 20 év gyese alatt. Rengeteg bizottság tagja, értékelt EU pályázatokat. Sajna én is kutatásba dolgozom, ezért tudom, hogy megy ez. Nem a legjobb kutatókat hívják oda, hanem akinek van összeköttetése. Az Klímaközi Nagyonizé Bizottság is egy politikai szervezet, ahol elismertem a 12 féle klímamodellből (ahol a szórás plusz-mínusz 12 celzius hoznak ki "pontos" eredményként") szavazással állapítják meg, hogy "legyen 2 fok". Gyanítom, oda se véletlenül ő került. Hát persze, hogy eddig jó volt minden. És vajon hány ilyen tanult, képzett ember él közöttünk? (Mert azt nem vitatom, hogy nyilván tanult, képzett ember.) Aki érdekekért, tudoményos/üzleti/stb. karrierért hallgat, mint nyuszi a fűben.

 • 2017.04.07 06:47:42BaliBa

  @Tom-Tom90: gondolkodó embernek tűnsz, érdemes tehát árnyalnom a lényegre törő megállapításomat: nem szavak tartalmát, a vitatom, hanem azt, hogy egyesek ezeket mantrázva kiüresítik azokat. Legyen az liberális, konzervatív, vagy keresztyén-konzervatív gondolkodó, a tartalomból és ne a formából induljon el. Ha így tesz, bizonyára ráébred, hogy az élet egyes területeire liberális, más területeire inkább konzervatív, keresztyén-konzervatív megközelítés adja a legjobb válaszokat. Hogy a mindenkori hatalom külön-külön akolba kívánja terelni a birkákat? Erről csak ez jutott eszembe:
  "Más költők - mi gondom ezekkel?; Mocskolván magukat szegyig,;koholt képekkel s szeszekkel; mímeljen mámort mindegyik. Én túllépek e mai kocsmán; az értelemig és tovább! Szabad ésszel nem adom ocsmány; módon a szolga ostobát." (József Attila, Ars poetica - részlet)

 • 2017.04.07 07:27:11Balt

  @BaliBa: 30 éve úgy hívták az ilyen cikkeket, hogy agitprop. Jelen "újságíró" nem is egyéb, mint politikai aktivista.

  @Josagos: A gondolatmenetet folytatva: jó példát mutatva úttörő lehetnél :) - a fogalom mindenféle értelmében.

 • 2017.04.07 07:53:12croc

  szép írás igazán, de kíváncsi vagyok, mit fog szólni a 7 gyerek, ha ennyi év "keresztény" (értsd: senki nem számít amíg nekem jó) nevelés után egyszercsak megismerkednek egy bizonyos Jézus nevű illető életével és tanaival...
  nagyon csodákozni fognak szegény gyerekek

 • 2017.04.07 08:49:52igazi hős

  A keresztény tudósasszony szerintem eredetiben is el tudná olvasni Niemöllert, de eddig nem tette. Most éppen "érte jöttek", kérdés, hogy maradt-e még az országban, aki érte tiltakozhatna.

 • 2017.04.07 09:17:02zetevar

  Több dolog is eszembe jutott - még mindig iszonyúan dühös vagyok:
  1. Ez a nő valszeg abszolut nem foglalkozott közéleti dolgokkal, amit meg is értenék, lévén a 7 gyerek és a karrier mellé nem igazán fér már be semmi, de könyörgöm, az elmúlt években szétverték a környezetvédelmi intézményrendszert, lábbal tiporták a klímaegyezményt (és még sorolhatnám)!!! Ezek már erősen szakmába vágnak Professzor Asszony! Ezeket már csak észre kellett volna,hogy vegye, ha olyan penge!

  2.Így lehet egyetlen poszttal egyszerre mind a két oldal magunk ellen fordítani. Neki sikerült, de egy cseppet sem sajnálom!

 • 2017.04.07 10:27:48Berber Oroszlán

  @gyöngyi70: Ha megnézted, ki ő, akkor azt is láthattad, hogy a szakmájában is csak blöffölni szokott.

 • 2017.04.07 11:03:02gyongyi70

  Berber Oroszlán: igen, sok a nagyon általános cikke. Amúgy én nem foglalkozom klímaváltozással, a mi tudományterületünk csak érintett benne és egyszer egy másik kolléga munkájához bedolgozva készítettem egy áttekintést a hátteréről. Akkor kénytelen voltam kicsit beleásni magam a módszerekbe, klímamodellekbe. Azóta (de csak halkan mondom) annyira nem hiszek benne. Miután bevallottan az időjárást csak 10 napra előre tudják megjósolni, mert annyira bonyolult légköri folyamatok vannak, amit még nem sikerült számítógéppel lemodellezni ennél hosszabb távra a nagy globális modellek nem többek, mint egyszerű extrapolációk. Csak hát ez kényes dolog, mert ha ilyet egy emelkedő adatsorra illesztünk (amiről nem tudjuk, hogy átmenetileg emelkedik-e vagy sem, pontosabban azért sejtjük történelmi adatok alapján, hogy vannak erős hullámzások az éghajlatban), akkor persze, hogy egy lineárisan emelkedő eredményt kapunk. A modellek másik része lineáris regresszió, ami a Co2 szint és a globális hőmérséklet közötti összefüggés alapján jósol. Csakhogy ez sem működik teljesen tökéletesen, ezért is szoktak "ha már a folyamat elindult, megállíthatatlan, ha mostantól nem lesz több kibocsátás, akkor is nő" dumával előállni mert az összefüggés nem tökéletes. A politikai alapon való szavazgatás arról, hogy 100 év múlva 1 vagy 10 fokkal nő a hőmérséklet teszi fel az i-re a pontot.

 • 2017.04.07 11:25:46Arcade Macho

  élhetetlen
  @Arcade Macho: Ez a hozzászólás meg rólad mond el mindent. Komolyan gondolod, hogy az ELTE-n vagy a MBE-n minden prof, tanár és tanársegéd egyformán gondolkodik"

  nah akro en kerek elnezest
  a 444.hun a sikeresen kitorolt kommentek kozott az volt hogy mit varjunk el az atlagszavazotol ha ez a magat tanultnak gondolo ember az ilyen

 • 2017.04.07 11:51:49tc

  Én azt hittem az eredeti cikkről, hogy kamu. Nem gondoltam, hogy létezik olyan művelt, világlátott, sokgyerekes szülő, aki annyira utálná a gyerekeit, hogy azt kívánja, hogy önkényuralmi rendszerben éljenek, ahol bárkit bármikor eltaposnak. Hiszen az esélytelen, hogy garantáltan megóvjuk a gyereket attól, hogy soha ne lehessen a hatalom célpontja.

 • 2017.04.07 14:58:59Osz Apo

  [link]

  "Beke Nobel dijas". Dafuq? Google segit:
  [link]
  [link]
  Hacsakigynem...

 • 2017.04.07 15:06:21Majda

  7 gyerek mellett vajon hogy sikerült nem észrevennie, hogy ezerrel verik szét az oktatást?
  Azt megértem, hogy nem foglalkozott napi politikával, gyerekek mellett nehéz, de ezt nem vette észre? Meg az egészségügy helyzetét? Ha csak a gyerekek átlag gyerekbetegségei jöttek, akkor is, hogy a fenébe menekült meg az infóktól? És nyilván hétszer szült is valahogy, nem voltak ott orvosok, bábák, nővérek, kórház?

  Lehet, hogy ez a cikk kicsit beolvas neki, de elég nyilvánvaló, hogy szándékosan dugta eddig homokba a fejét, most meg csodálkozik...

 • 2017.04.07 15:24:40Gérard Duchemin

  Baliba, ezt írtad: "Szerencsére az ő számára az értékek nem pusztán divatos szavak"

  A helyzet rosszabb, ő az értékeket képtelen még csak felismerni is, hisz ugyanannyira szociopata, mint az általa imádott (az ő elmondása szerint is) orbánfasisztadisznó.

 • 2017.04.07 15:27:47Gérard Duchemin

  "Márbocsánat, de aki Vorsatz Dianát butának címkézi, az .... hm ... tájékozatlan." Pedig az. Buta.

 • 2017.04.07 15:40:40indapass

  @Majda
  Egyházi intézményben nem tűnik fel az oktatás szétverése. Ha valaki csak a saját körében mozog - akár élőben, akár virtuálisan -, nem szembesül az övétől eltérő véleményekkel, világlátással. Ha csak a királyi és vagy ahhoz kötődő médiát fogyasztja - ha egyáltalán -, akkor szintén csak az annak szája íze szerinti világértelmezéssel találkozik.
  Gyerekesek közt ill. munkahelyen sokszor került téma a politika, mert senki nem akar vitákba bonyolódni.
  Kész, a kör bezárult.

 • 2017.04.07 16:01:44Palladrin

  Szerintem annyira hangos volt a klíma beltéri egysége - amelyet kutatott - hogy nem hallotta kint a forradalom ágyúdörgéses zaját!

 • 2017.04.07 17:47:20Smopp

  Így is van, üssük egymást tovább, jó erősen. A legfontosabb hogy nekünk legyen igazunk, hogy jól rá tudjunk mutatni hogy mások milyen ostobák. Azt érdemeljük amit kapunk.

 • 2017.04.08 10:40:14Kalamona

  törlte a beírását.....

 • 2017.04.08 10:55:19P1sty

  Mint ember, akivel jogtalanul elbánt a kormány, mérdemelné a szánalmat és a támogatást. De ő nem csak egy átlagember: ő Pártunk és Kormányunk, és Kedves Vezetőnk elvtelen kiszolgálója, feltétlen és kutyahűségű rajongója volt. Ő mindeddig állva tapsolt mindahhoz az ámokutáshoz, a demokrácia szisztematikus lebontásához, amit Élő Istene művelt. Eddig. Ti. most az ő kis életébe szartak bele, és neki csak ez nem tetszik... Amíg mások életét nyomorította meg az általa feltétel nélkül támogatott rezsim,addig minden renbn volt, most megkapják a büdös lipsik, ajvékoljanak csak, az emberi jogok csak humbug, és a szakértelem komcsi trükk. És most, amikor ő kerül a fasz rossz végére (miközben azt hitte, hogy párthűsége és makulátlan Kubatov-listás bejegyzése majd megóvja őt mert úgyis csak a ballipsiket szívatják, azok meg nem emberek), még most sem tanúsít megbánást, még most sem szégyelli, hogy feltétel nélkül támogatta ezeket, sőt, megkockáztatom, még csak ki se ábrándult belőlük. Ha a nemzetközi nyomásra esetleg visszakozik a csúti törpe, ő lesz az első, aki ünnepelni fogja: lám, demokrácia és jogállam van, és különben is, a Kedves Vezetőt csak megtévesztették, és mégse érhet bántódás egy hithű elvtársat, és rögtön visszakerülne a bekeretezett orbán kép a könyvespolcra.
  Tehát ne keverjük a dolgokat: itt nem egy bűnbánó és megvilágosodott ember nyílt levelét láttuk, hanem egy sértett partfunkciét, aki nem bírja feldolgozni, hogy a pártja számára ő csak eldobható fogyóeszköz, feláldozható paraszt.

 • 2017.04.08 11:22:58P1sty

  Szánalmat, együttérzést tehát nem érdemel: a legtöbb, amivel tisztességes emberek számára szolgálhat, az a káröröm. És elrettentő példával a mocskos fideszhívők számára: a hűséged ellenére te se vagy jobb a Párt számára, mnt deklarált és gyűlölt ellenségeink, feláldozható vagy. És ezek után már hiába szaladsz nyüszítve segítségért, senki nem fog segíteni, és egy kitaszított és megvetett páriaként végzed, ez a jutalmad évtizedes elvtelen rezsimszolgálatért.

 • 2017.04.08 15:56:33sebi77

  Előbb-utóbb mindenkinél el fog szakadni a cérna, és amikor ez a szakadás lavina szerűen beindul, rosszabb lesz mint 2006, és Orbán jobban elátkozza magát mint Gyugyu. Most még ő a rendszerváltás utáni "legsikeresebb" politikus, ahogy Hitler is baromi népszerű volt 12 évig, azóta viszont nem győzik szégyelleni. Ezzel nem Hitlerhez akarom hasonlítani, attól persze nagyon messze van, hiszen még nem ölt meg senkit, legalábbis nem tudunk róla.

 • 2017.04.08 18:49:35exlex

  Soros először Prágában akarta létrehozni a CEU-t. Nem hagyták neki. Csak ezután választotta Budapestet. Pontosan azért nem hagyták Sorost egyetemet alapítani Prágában, amiért most itt a magyar kormány nem szeretné itt működni hagyni.
  Ha majd magyar egyetemek amerikai és más diplomákat adhatnak ki egy titkárság létrehozásával az adott országokban, majd akkor adjanak ki amerikai CEU-s diplomát.

 • 2017.04.08 19:23:35egysmás

  exlex, a nemzeti szuverenitás neked smafu?

 • 2017.04.10 06:40:28ColT

  Az a legkeményebb, hogy amikor itt a megújuló energiák ellen fellépett az orrmány, akkor sehol nem volt.

 • 2017.04.10 06:41:40ColT

  P1sty : OK, menjenek. Velük a kutatók, és magyar szakemberek, meg a rakás külföldi diák, aki itt költi el a pénzét. Több ország szívesen látná őket.

 • 2017.04.10 06:50:49ColT

  "Hozzászólok
  Szerintem a lényeg az "azóta törölt" - ségen van. Törölte, tehát átgondolta hogy"
  Vagy csak megsértődött, amiért nem simogatták a buksiját.

 • 2017.04.10 09:02:15Rot

  @BaliBa
  "Szerencsére az ő számára az értékek nem pusztán divatos szavak..."
  Ha-ha-ha
  Olvasd el még egyszer mit írt ez a drága asszony, abból nekem pont az ellenkezője derült ki róla. Elvtelen, szervilis, takonygerincű...
  Mosdass máshol szerecsent

 • 2017.04.11 06:47:37eßemfaßom meg áll

  "Amíg ön egy szekérderéknyi gyereket szült"

  Micsoda faszpicsa vagy te Koncz Andrea

 • 2017.04.11 11:27:10LFather

  Aki 7 gyerek mellett klímakutató tud lenni, annak nem lennék a gyereke. Vagy ha gyereke lennék, akkor meg kutatnivaló klíma nem. Amúgy meg nagy az Isten állatkertje, de ha a kerítés normál magasságú, akkor valaki becsempészett egy tabletet, hogy ez a blog bejegyzés megszülethessen. Az őrök meg gondolom valahol fánkot zabálnak...

 • 2017.04.11 15:14:16ébrenjáró

  Amíg eddig sokaknak tönkretették az életét, addig nem állt ki mert azt leszarta és még építette is a rendszert. Most, hogy egy kicsit is negatívan érinti az életét jön a dráma meg a pityergés.
  Álszent geci, mint mindenki aki "nemzeti keresztény"-nek nevezett üres lózung mögé bújva tesz aljasságokat.
  Millióknak a nyomort jelenti ez a rendszer, de ő támogatta. Neki nem napi megélhetési gondjai vannak, az ő gyerekeinek mindig lesz mit ennie és mivel fűtenie, hol laknia. Onnan ez a nagy összeomlás, amiért sajnálni kéne, mert az amerikai házukba kell költözniük és a gyerekeinek más, menő, drága egyetemre kell majd járnia. MICSODA TRAGÉDIA!!! Az nem zavarta, hogy milliók életét tette tönkre az Orbán rezsim. Bassza meg a képmutató kurva anyját!!!!

 • 2017.04.11 15:22:13eßemfaßom meg áll

  "Millióknak a nyomort jelenti ez a rendszer"

  Igen, mindenki emlékszik a 2010-ig tartó Kánaánra aztán jött a Patás, kiszáradtak a tejjelmézzelfolyók és nyomorba dölt a nép.

 • 2017.04.12 09:44:48Graves

  Ürge-Vorsacc.
  Minden szép volt és jó. Aztán 2017 áprilisban észrevette, hogy valami nem stimmel.

  Szerintem kárpótolják majd valami zsíros állással. Soha többet nem hallunk majd róla.

 • 2017.04.12 15:53:05Budapest a kutyaszar városa

  Hülye, beszűkült agyú p.csa, csak amikor a kis tyúkszaros életét érintette a dolog, akkor ébredt fel !

 • 2017.04.12 19:37:12Vehicular cyclist

  Csak óvatosan jelenzném, hogy a klímakutatónak feltűnhetett volna egy és más a kormány környezetvédelemmel kapcsolatos hozzáállását illetően is. Most nem sorolnám fel az összeset....

 • 2017.04.12 20:20:17Vehicular cyclist

  ...és ha már klímakutatóként nem, akkor legalább sokgyermekes családanyaként aggódhatott volna jobban a jövő miatt.

 • 2017.04.14 09:12:59balage28

  A világ elvárja a vállalkozásoktól, hogy élteképesek, a változásokhoz alkalmazkodni tudók legyenek. Jelenleg úgy tűnik, hogy a CEU erre teljesen alkalmatlan. Vajon ha mint szervezte alkalmatlan, akkor mennyire tudnak megfelelni a való élet kihívásainak az ott képzett emberek???

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta