SZÜLŐSÉG

MBA, külföldön, ingyen? Pályázat!

2017. március 22., szerda 16:46

Tippek menő helyekre vágyóknak.

Remek pályázati lehetőségre hívta fel a figyelmet az eduline, egy ciprusi MBA programra lehet jelentkezni, két pályázó 50 százalékos, egy jelentkező pedig 100 százalékos támogatást nyerhet el a kiírás szerint.

A Times legutóbbi rangsora szerint a Ciprusi Egyetem a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye között van, az MBA programjuk pedig 10,250 euró értékű, ennek támogatására lehet pályázni, a jeentkezési határidő március 31.

shutterstock 90557392

Van máshol is!

Nem ez az egyetlen MBA ösztöndíj persze a világon, még a legnagyobb egyetemek is kínálnak ilyen programokat, így mindenképpen érdemes körülnéznie annak, akit éppen ez érdekel. A teljesség igénye nélkül, a világ top intézményei ezt ajánlják:

Harvard Business School

A Harvard MBA programjában többféle támogatási forma is elérhető, közte rászorultsági alapon is igényelhető. Az egyetem büszkén hirdeti magáról, hogy az elit intézmények közül náluk a legnagyobb a támogatott diákok aránya: az összes MBA résztvevő 65 százaléka kap valamilyen pénzügyi segítséget, az ösztöndíjak/támogatások 5 ezer dollártól a teljes tandíj+költőpénz tartományban mozognak. 

Stanford Business School

A Stanford azt állítja magáról, hogy felvett diákjai közül mindenkinek ad ösztöndíjat, ha igazolni tudja, hogy rászorul, ehhez a korábbi évek jövedelmét és a jelentkező vagyoni helyzetét (megtakarításait) értékelik. Az elnyerhető támogatás összege 10 ezer dollártól a teljes tandíj+költőpénzig terjed.

London Business School

London leghíresebb MBA képzése is számos ösztöndíjprogramot nyújt, vannak köztük bárki számára elérhetőek, csak nőknek meghirdetettek, külső támogatók által felajánlottak. Kétféle támogatási forma létezik: teljes tandíjas és egyszeri, 12 ezer és 50 ezer font közötti támogatást nyújtók.

Warwick 

Több, mint 2 millió fontot osztanak szét évente a legtehetségesebb jelentkezők között ösztöndíjak formájában, hirdeti magáról a Warwick, akiknél ráadásul nem csak a nappali képzésben résztvevők, hanem a távoktatásban, az executive vagy a Global Energy MBA programban tanulók is jelentkezhetnek támogatásra.  Az összeg az első éves tandíj felétől a teljes tandíj+költőpénzig terjed.

További nagy nevű nemzetközi egyetemek MBA ösztöndíjait lehet keresgélni ezen az oldalon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta