Ezek lesznek az idei év sztárjátékai fiúknak

A napokban tartották a New York-i játékvásárt, ahol a gyártók bemutatják, milyen nagy durranásokkal készülnek. A Popularmechanics kiválogatta a kínálatból azokat, amiért a kiskamaszok és kamaszok nyaggatni fognak minket idén. Íme:

1. Az eddigi legjobb, életnagyságú, távirányítású BB8

A legújabb Csillagok Háborúja után kedvenccé vált BB8-ekből eddig sem volt hiány, kicsi, nagy, olcsó, drága, de egyik sem volt annyira élethű, mint a Spin Master csaknem életnagyságú robotja, ami távirányítóval és két tölthető elemmel működik - egy a fejben, egy a testben. 

Mozgatható közvetlenül a távirányítóval, de automatikus üzemmódja is van, és a kiállításról beszámoló szakértők szerint egyszerűen fantasztikus. Idén ősztől lesz kereskedelmi forgalomban, vagyis a karácsonyi szezonban fiúk százezrei fognak könyörögni érte. 230 dollárba - kb 70 ezer forintba - kerül majd az USA-ban, vagyis nálunk akár a 100 ezret is elérheti majd az ára. 

2. Lego űrsikló

Az űrsiklóprogram a valóságban szünetel, de ez senkit se gátoljon meg abban, hogy a legógyűjteményt gyarapítsa egy ilyennel. Ez a Creator széria egyik legújabb darabja, ami azt jelenti, hogy a szettből háromféle űrutazáshoz kapcsolódó modellt lehet összerakni: egy holdkompot, egy űrállomást, de a legmenőbb persze az űrsikló. 

31066-1

A készlethez űrhajós minifigurák is tartoznak majd, augusztusban kerül a boltokba, az ára pedig 30 dollár, vagyis kint valamivel kevesebb, mint 9 ezer forint lesz.

3. Olcsó, de jól működő FPV drón

FPV: first person view, vagyis úgy repülünk a drónnal, mintha mi lennénk a pilóták, amihez persze nem csak drón kell, hanem egy telefon és egy virtuális valóság headset is, amibe beletesszük a telefont. A profi minőségben ugyanezért legalább ezer dollárt kell kicsengetni, ezért lesz nagy durranás a várakozások szerint a Spin Masteré, ami viszont 100 dollár (28 ezer forint) alatt kapható majd ősszel.

airhogs w 755

A drón állítólag kibír jó pár durvára sikerült landolást, sőt, az orrában lévő kamera is. A készletben a drón, a távirányító és a telefont fogadó szemüveg-egység van, a telefont nekünk kell hozni a buliba. 

4. Programozható legórobotok normál kockákból

A Lego Mindstorm sorozat nem újdonság: azzal programozható izéket lehet építeni, például olyan gépet, ami kirakja helyettünk a Rubik-kockát. Ami viszont újdonság azt a Lego Boost-nak keresztelte el, ez pedig egy olyan platform lesz, ahol teljesen hétköznapi legódarabokból építkezhetünk, és a Mindstormnál jóval egyszerűbb programnyelvvel irányíthatjuk majd teremtményeinket, így egészen kis gyerekek is tudják majd használni.

31728126290 6ea0dc21da

A Boost készletek darabjaiból öt különböző szerkezet építhető, például robot, macska, vagy éppen elektromos gitár. Mindegyik az Androidon és iOS-en is futó appal programozható és irányítható. A Boost az év második felében debütál, és karácsonykor jó mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk majd, mert 160 dollárba, vagyis kb 45 ezer forintba kerül majd. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra