SZÜLŐSÉG

Apa felvilágosít: a pizza sokszor jobb, mint a szex

2017. január 25., szerda 14:58

Apa és tini lánya között őszintén és nyíltan beszélgetni a szexről olyan, mint a középiskola: fájóan kellemetlen, nem igazán tanul belőle senki semmit, és hamarabb vége, mint gondolnánk. Nos, többek között ezért nem szeretné egyetlen kamaszlány sem kimondani az apja előtt a pénisz szót. Soha. És többek között ezért az a refrén az esetleg mégis feltett kérdésekre, hogy „menj, és kérdezd anyádat!”, mint a helyzet kezelésére bevett stratégia apa és lánya között.

Ugyanakkor Peggy Orenstein, a Girls & Sex című bestseller szerzője szerint, ha egy apa azt szeretné, hogy a lánya felelősségteljesen éljen szexuális életet – márpedig nyilván azt szeretné – be kell látni, hogy ez, mármint a felelősség, a szülőnél kezdődik. Vagyis, hogy mit ad át a gyerekének, milyen példát mutat, és milyen tanácsokkal látja el őt. A Fatherly remek cikkben foglalta össze a lényeget, ami magyar apáknak sem jön rosszul hasonló esetben, sőt, alighanem most egy információs vákuumba csusszantunk be szemfülesen, mert adott esetben minden tanács jól jön a témában tapasztaltabbaktól.

shutterstock 519289519

A legtöbb apának a gyerek tinédzserkorára kikristályosodik az agyában a mesterterv, ami nagyjából és egységesen úgy néz ki, hogy puskával a kezében fogja elhajtani azokat a vakmerő hapsikat, akik harmincéves koráig legyeskedni próbálnának a lánya körül.

Csakhogy ez nem egy hasznos és előremutató viselkedés, mivel egy apának mégiscsak az lenne a feladata, hogy egészséges lelkű nővé nevelje a gyerekét. Aminek része az egészséges szexualitás és az ezzel kapcsolatos önkép is. 

Nagy igazság, hogy ahogy az apja bánik a lányával, az fogja őt végigkísérni egész életében. Ezt minden nő tudja.

Mint mindent, ezt is lehet jól, és rosszul is csinálni. Lássuk, mit tanácsol a szakértő, hogyan kell(ene) jól beszélgetni az apának a tini lányával… hát tudják… arról.

Éreztesse vele, hogy méltó a tiszteletre!

A legtöbb apa szokta mondogatni a lányának, hogy milyen gyönyörű, mivel nyilván az is, és különben is, jól esik az ilyesmit hallani. Ugyanakkor a szakértő arra figyelmeztet, hogy az apák hajlamosak túlértékelni a külső megjelenést a belső értékek rovására. „Mindennél fontosabb, hogy az apa kimutassa, hogy feltétel nélkül szereti és elfogadja a lányát, és emlékeztesse őt, hogy bármilyen is legyen, megérdemli a megbecsülést és a tiszteletet – de nem a külseje miatt!  Dicsérje, hogy milyen jól megírta a matek dolgozatot, vagy milyen megbízható barát, vagy bármit, csak ne a „de gyönyörű vagy ma” fordulattal jöjjön! Ugyanez persze más nőkre is alkalmazható, alkalmazandó. Ideértve a saját feleségét is.

Ugyanakkor a nők – a családtagok is – nem igazán értékelik a külsejükre tett, viccesnek szánt megjegyzéseket, sőt, az ilyen meggondolatlan tréfálkozások alapvetően befolyásolják, hogy hogyan gondol majd saját magára, és a testére a gyerek. A „milyen szépen kikerekedtél, pofikám”, és hasonló megjegyzések hosszútávra kiható sebeket tudnak ütni a gyerek testképén.

Legyen kedves a gyerek anyjával!

Az, ahogy az apa a gyerek anyjával bánik, egy életre szóló példa lesz a gyerek előtt. Ahogy ön és a házastársa élnek a gyerekek szeme láttára a mindennapokban, akárhogy is nézzen ki, az lesz az iránymutatás a lányának, hogy hogyan kellene viselkednie egy kapcsolatban. Szóval uralkodjon magán, ha nem megy másként, mert ha ön nem teszi, a gyerek sem fog.

Ami pedig még rosszabb: ha azt látja, hogy az anyjával bunkón beszél az apja, ezt fogja természetesnek venni, és nem fogja kikérni magának, amikor vele bánnak így. A végén pedig az imádott kislánya kiköt valami durva seggfej karjaiban, aki egész életében alázni fogja. Ugye nem szeretné? 

Tanítsa meg nemet mondani!

Érdekes, de nem azok az ismeretlen, kétes alakok jelentenek a lányára nézve veszélyt, akik leginkább az apák fejében léteznek, és akiktől a példabeszédeikben óvni szokták őt. Valójában éppen a legújabb, csodálatosan jófej (vagy nem) fiúja lesz az, aki megpróbál majd átlépni bizonyos fontos határokat. Csakhogy a kamasz lányok nem szeretnek, vagy mernek udvariatlanok, bunkók, kiábrándítók lenni a fiúkkal. Kicsi koruktól arra nevelik őket, hogy legyenek kedvesek, ezért olyan nehéz tisztán és hangosan nemet mondani a nyomulóknak.

Tehát, az apák feladata, hogy megtanítsák a lányukat, hogy ha tolakodni, vagy erőszakoskodni kezdenek velük, akkortól egyáltalán nem kell sem kedvesnek, sem udvariasnak lenni, sőt, nyugodtan legyenek dühösek! Ezzel teheti apaként a legtöbbet a lányáért! „Ha valaki az akaratod ellenére nyomul, és nem áll le, azzal többé nem kell kedvesnek lenni, sőt! Mondd neki, hogy rohadjon meg, és sétálj el! Ha a fiú még ekkor is erőszakoskodni próbál, akkor nyugodtan vágd pofán.” (Aztán fuss!)

shutterstock 549938365

Ne legyen túl direkt!

Ez egyféle Jedi trükk. A kulcs az, hogy nem szabad ajtóstól rontani a házba. Például valahogy így: „A munkahelyemen arról dumáltunk az egyik sráccal, hogy beszélgetni szeretne a 14 éves lányával az orális szexről, és kérte a tanácsomat, hogy én hogyan csinálnám. Azon tűnődtem, hogy te mit mondanál neki.” Orenstein elismerte, hogy az első ilyen kérdése alkalmával tényleg csak a lánya véleményét szerette volna megtudni, végül ez lett életük legőszintébb beszélgetése a szexről. Ami sokkal jobb, mint ha a szülő csak osztaná az észt egyoldalúan, ez belátható.

A szex olyan, mint a pizza

Mármint nem abban az értelemben, ahogy a pornófilmek a pizzás fiúval kezdődnek.
Tehát a következő metaforát kell elmagyarázni a gyereknek: Elhatározod, hogy enni fogsz  a barátoddal egy pizzát és lesz egy közös, élvezetes élményetek. Ha nem egyezel bele, nem esztek pizzát együtt.

Ha megérkezik a pizza, ott gőzölög előttetek, de te meggondolod magad, és mégsem kérsz pizzát, akkor nem eszel, és senkinek nincs joga mégis beléd tömni, hanem kénytelen tiszteletben tartani a döntésedet.

És igazán nem kell zavarba jönnie, amikor a szexről beszél a gyerekének, legalább is nem jobban, mint amikor a pizza evésről – tanácsolja Orenstein.

Vagy, mondja neki egyszerűen az igazat: a pizza sokszor jobb, mint a szex. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.01.25 15:55:42csakférfi

  Igen, ez a könyv a pináról szól. És kötelezővé kéne tenni.
  -
  Ducret könyve egyébként, bár súlyos problémákat vet fel, egészen könnyed anekdotákkal indít. Szerinte két dologtól féltek mindig is a férfiak:

  hogy a nő szexualitása szabad, tehát nem biztos, hogy kinek a gyermekét szüli meg – netán nem is akar gyermeket szülni;
  hogy a nő képes a szexuális örömre a férfi, legyünk nyersek: a férfi által belé helyezett hímvessző nélkül is, tehát ha épp olyanja van, akár nincs is szüksége a férfira – sőt egyáltalán, az hogy, képes szexuális örömérzetre, önmagában páni félelemre ad okot.

  Ezek a félelmek pedig, azzal párosulva, hogy a társadalmat főként férfiak rendezték be, olyan törvényeket, szokásokat, tabukat és normákat hoztak létre, amik időnként hajmeresztőek.
  -
  Írónő vagyok, éppen a negyedik regényemen dolgozom, és meglepően sokat szenvedtem egy bensőséges jelenet leírásánál.

  Minek ide apa???
  Ez már az elmeháborodás kategória határát súrolja.
  Mind a poszt mind az írónő.
  Nem csodálom ha a lányok nagyrésze hisztérika lesz mikorra felnő.Legalábbis testileg.Kinézetre.De fejben??Azért a pizza evés és a sex között óriási a különbség.Sztem egy épeszú kamasz kapásból baleknek nézi az apját ha ilyen asszociációkra hajlamos.
  Bakker ekkora felhajtás egy mindennapos "tevékenység" (sex) és a punci körül.

 • 2017.01.25 16:12:17retinax

  csakférfi: lányod van-e? És neked mindegy, hogy ki és hogy közelít hozzá, majdcsak lesz valahogy?

 • 2017.01.25 16:26:29csakférfi

  retinax
  Ismét "belém állsz".
  Nincs lányom .Két kamasz fiam van.Ugy tudom neked nincs sem egyik sem másik
  Azonban ha lenne akkor a sexuális dolgaikat az anyjukra bíznám.
  Mivel az anyjuk rám bízta a fiaim sexuális "felvilágosítását".hallgatólagosan .
  Ugyanis bizonyosan nem mondok butaságot vagy rosszat.Hiszen meg van vele elégedve---mármint az én sexuális tudásommal.
  Hogy honnan tudom??
  Nos az a mi kettőnk titka.
  Ezt hívják intimitásnak.Csak ketten tudjuk a feleségem és én.
  Idegennek és a másnak nem beszélünk kettőnk dolgairól.Csak ránk tartozik.
  Kezd derengeni???
  Nem tabu hanem titok.
  hogy miért vagyok mégis hiteles a fiaimnak??
  Mert boldoggá tudom tenni az anyjukat.
  Ezt látják minden nap.Ők is erre vágynak hogy ilyen kapcsolatban legyenek.Házasságban.
  Olykor látom hogy irigyek erre.Érzékelem a gyerekeim hangulatváltozásait és a feleségemét is.Miért erre ne lennék kihegyezve?
  Csak egy példa--ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget.
  Feleségem:-De jó hogy mind ketten elmentek a szilveszteri buliba!Végre itthon lehetünk kettesben apátokkal.
  Gyerek:-Kímélj meg a részletektől---(nevetve)
  Nos mi a problémád ismét velem?

 • 2017.01.25 16:31:12retinax

  Ez több infó volt a kelleténél :D

 • 2017.01.25 16:42:01retinax

  csakférfi: egyébként hidd el, nem személyes. Így arc nélkül nem emberekkel vagy nickekkel vitatkozom, hanem véleményekkel, nem a személyednek szól, hogy jeleztem, (ezek szerint megint) nem értek egyet. De ez nem baj, sokfélék vagyunk.

 • 2017.01.25 16:53:28Pic

  Hát szerény véleményem szerint nálunk ugyan jobb a helyzet mint egyes prűd országokban, mint pl USA, DE
  - A szülők többsége elsumákolja a felvilágosítást
  - Nagyrabecsült férfijaink nagy része különösen aktív a sumákolásban, mivel még a fiú gyermekek felvilágosítását is az anyára hagyja.

 • 2017.01.25 16:57:2458múltam

  Csak, hogy oldjam a hangulatot (bár van is benne igazság).
  Apa, 13 éves lányához:
  - Gyere kislányom, komoly beszédem van veled.
  - Igen, apu, miről lenne szó?
  - Hát, őőőő, a szexualitásról-
  - Rendben, apu, mit szeretnél tudni?

 • 2017.01.25 17:06:36nautilus123

  Így lesz a lányból 200 kilós pizzaimádó. ^^

  Pic

  Jaja, amikor mi megkaptuk az első "intim csomagunkat" vagy mit általánosban, felvilágosító füzettel, apám ordított velem, hogy ilyen szarokat ne hozzak haza. :P Ügyes, mi?

 • 2017.01.25 17:26:50csakférfi

  retinax
  Szabadkozol.
  :) :)
  pic
  "Nagyrabecsült férfijaink nagy része különösen aktív a sumákolásban, mivel még a fiú gyermekek felvilágosítását is az anyára hagyja."
  ?? Ez nem igaz.
  58múltam
  :)
  Ismertem.
  A tapasztalatot nem lehet netről rendelni.
  levelezőn hat danos karate mester vagyok.
  Kb. ilyen.

 • 2017.01.25 17:54:23flormimo

  khm....

  Apámmal biztosan nem akarnék szexről beszélgetni. És nem azért mert prűd lennék....

 • 2017.01.25 18:26:47R2D2 & C3PO

  Hát, sajnos, csak alátámasztani tudom: a pasik többsége annyira ócska, hímsovén f@sz, hogy a pizzaevés magasan veri velük a szexet.
  és igen, szerintem is el kell mondani a csajoknak: egyáltalán nem mindegy, kit választ a pizzaevéshez, és az túljut-e a közös pizzázáson.

 • 2017.01.25 19:09:18Zephyrous

  "Kicsi koruktól arra nevelik őket, hogy legyenek kedvesek"

  Ez a lányok igen nagy részénél nem jött be, erős többségük nem kedves, sőt bunkó, hisztis, picsa.

  "akkor nyugodtan vágd pofán."

  Bravó, hogy egy pszichológus ilyet leír! Az erőszak mindenre megoldás, ugye?!

 • 2017.01.25 19:36:49jotekony koc

  A pizzáról meg a szexről egy apának azt kéne mondania, hogy ...kislányom, ha egy fiú, vagy férfi pizzát akar adni neked, akkor szexelni akar.
  Vagy ha bármit akar adni neked...úgy mondjál igent.

 • 2017.01.25 19:37:23csakférfi

  flormimo
  Ezt én nem írhattam.Mivel férfi vagyok.
  feltételeztem----egészséges lelkűletű kamasz lány nem beszélget ilyennel az apjával.
  Ellenben ha mentálisan "defektes" akkor igen....Erről szól a cikk.Ebből jön ki az statisztikai többség.Ezért hiszi egy pszichomókus magáról hogy mennyire okos és tudatos.
  abból a feltevésből indultam ki hogy a fiaink normálisak --így az anyjukkal ezt a témát nagyívben kerülik.Persze az anyjuk is.
  Mivel én magamból indulok ki ezért visszaemlékezve a 30 évvel előtti magamra, apám nem tájékoztatott ilyen szempontból.
  Na bumm ,rájöttem magamtól.Mi a helyes.Mi nem az.
  Mondjuk a kollégista évek ehhez hozzájárultak.Azért most is pironkodom miről mit képzeltünk kamaszként.Ebből apám sem tudott volna kibillenteni a "pizzaevésről " alkotott elképzelkéseivel.
  :) :) :)

 • 2017.01.25 19:49:53Nancsibacsi

  A pizzás hasonlat végéről lehagyta, hogy miután jóízűen megette a pizzát, néhány hónap, év múlva simán felhívhatja a pizzázót, és mondhatja nekik hogy a pizza ehetetlen, gusztustalan volt, és komoly lelki törést okozott neki - ezután a pizzázó vastag kártérítést fog neki fizetni.

 • 2017.01.25 19:55:58retinax

  Csakférfi: (nem szabadkozom, csak biztosítani akartalak, hogy eszembe sincs "beléd szállni". Vitatkozunk kulturáltan). Nekem meggyőződésem, hogy ma már egészen más az apa-lánya kapcsolat, mint akár 20 éve volt. Akkoriban apák nem jártak szülői értekezletre, nem fürdették, pelenkázták a gyereket, és úgy általában a gyereknevelés az asszonyok dolga volt. Ma már a férfiak ugyanúgy kiveszik a részüket a gyerekgondozásból (mármint sokkal általánosabb, mint korábban). Ezért nem igazán lehet kiindulni abból, hogy mi volt a mi gyerekkorunkban. Legalább akkora különbség van a mostani gyerekek és köztünk, mint köztünk és a szüleink között. És az azért nem kicsi, lássuk be. Én egyébként szoktam beszélgetni a fiammal a szexről, jó, igaz, hogy a lányom hozzám jön a kérdéseivel, nem az apjához. De ha az apja kezdeményezné a beszélgetést, szerintem nem hajtaná őt el a lányom, és szerintem tudna neki mit mondani. Bizalom kérdése, az meg az eddig együtt eltöltött idő minőségéé.

 • 2017.01.25 21:10:15csakférfi

  Retinax
  Már nem szenvedek stockholm szindrómában?
  Ez is meggyőződésed volt néhány napja.
  Vagy igen?
  Azt állítom hogy nem egészséges ha egy lány az apjával sexről beszélget mélységeiben.
  Ha ezt az anyjával teszi akkor helyes.
  Éppúgy ha a fiú az anyját részesíti előnyben az apjával szemben.
  Az hogy régen a szülői viselkedési sémák nem olyanok voltak mint manapság. Ez nem jelenti hogy a gyerekek mások . Gyerekek akiknek nincs valós életélményük csak elképzeléseik, mi is ilyenek voltunk.
  Negyede inpulzussal kellett felnőnünk. Mégis Te is normális lettél. Normális értékrenddel. Annélkül hogy belehaltál volna.
  Annyiban más hogy több lehetőség közt kell választani. Ezeknek a választásoknak döntéseknek azonban nincs akkora jelentősége . Mint sokan hiszik.
  Persze ebből sokan jól megélnek . Indokolatlanul.

 • 2017.01.26 03:28:00cardiobascuralis

  "Apa és tini lánya között őszintén és nyíltan beszélgetni a szexről olyan, mint a középiskola: fájóan kellemetlen, nem igazán tanul belőle senki semmit, és hamarabb vége, mint gondolnánk."
  Baromság. Ha van egy jó beszélgetőpartner, bármelyik apa és a lánya közt tudok vele beszélgetni őszintén és nyíltan a szexről, és nem is kellemetlen. Pláne ha az apa jó messze van a lányától.
  Vagy esetleg megint valami fogalmazásgátlót használó, a magyar nyelvet nem ismerő idióta írta a cikket.

  "nem szeretné egyetlen kamaszlány sem kimondani az apja előtt a pénisz szót"
  Nem hát, mivel már rég a fasz szót használja. A pénisz ezek után gyerekesen égő.

  Egyébként a szexuális élet magyarul NEMI élet, baszd meg.

  "ahogy az apja bánik a lányával, az fogja őt végigkísérni egész életében"
  Szegény apja, akit egész életében végigkísér, ahogy bánik a lányával.
  Vagy megint a fogalmazásgátló hatása?

  Jól esni az eső szokott. A dicséret az jólesik.

  "Tanítsa meg nemet mondani!"
  - Juliska, ugye nem baj, ha most megbaszlak?
  - Nem.

  Szerintem apád neked is max. a szépségedet dicsérhette, az eszedet nem, mert annyira hülye vagy, hogy még tisztességesen lopni sem tanultál meg.
  Remélem, ezért a pocsék helyesírású, szar, lopott cikkért nem kértél pénzt.

 • 2017.01.26 07:13:34estónia

  Na ja!.... Miután az apuka megpróbálja valahogy a lányát felkészíteni a testiségre rögtön kiszolgáltatottá is válik. Megharagszik a gyerek mert bizony meg tud haragudni egészen kicsi dolgokért is és rögtön feljelenti az apját vagy rosszabb esetben egy kicsit megszínezve a dolgot elmondja anyukának miről is beszélgettek nagy intimen. Na már most ha a hatóság tudomást szerez arról,hogy egy apa miket mondott a lányának felvilágosítás címén .....rögtön pedofillá válik.

 • 2017.01.26 08:05:08csakférfi

  nancsibácsi
  :) :) :)
  Mondjuk a gyerektartásra gondolsz?
  Jót mosolyogtam. :)
  Kínomban ,mivel a fizum egy része erre a "pizzázásra" megy .

 • 2017.01.26 09:24:29Nancsibacsi

  @csakférfi: Bármire, amikor utólag születik meg a NEM döntés.

  Egyébként szerintem eleve baromság ez "a nő bármikor mondhat nemet" felfogás. Igen, mondhat - de ha eljut odáig, hogy nemet kell mondania, akkor valamit már nagyon elrontott. Én lányos apaként úgy gondolom, inkább a következőket fogom elmesélni a lányomnak:
  Nem kötelező azért inni, mert a többiek isznak. Nem kötelező fiúzni, csak azért mert a többiek fiúznak. Nem kötelező szexelni, azért mert a többiek szexelnek. Az osztálytársaim közül amelyik csaj először lefeküdt fiúval, az ma macskás öregasszony, mert bár a lányok úgy gondolták róla, hogy ez menő, a fiúk szemében egy ringyó volt, és az is maradt örökre: senkinek se kellett hosszútávra. Egy osztályból 30 főből 28 iszik, és 2 tanul, és kb 3 lesz gazdag, és felnőtt korában boldog, révbe ért ember. A boldog párkapcsolat esélyét erősen csökkenti az, ha egy csaj sok pasival volt előtte - egyszerűen azért, mert mindig lesz olyan srác, aki valamiben jobb volt, és a csaj ezek kombinációjára fog vágyni. Viszont erősen növeli az, ha ahelyett hogy szétcsapná magát, meg óráról lógna a fiújával tanul sokat, és sz.rrá keresi magát relatíve kevés munkával, akár huszonévesen is.

  Soha ne maradjon kettesben fiúval, ha nem akar vele lefeküdni. Se osztályteremben, se a fiú lakásán filmet nézni, se buli után ne üljön be az autójába. Üljenek be a könyvtárba, menjenek moziba filmet nézni, és van taxi kártyája - használja azt. Ha egy fiúval kettesben marad, az már IGEN. Utána már megpróbálhat nemet mondani, de ebben simán benne van annak a kockázata, hogy nem csak megerőszakolják, hanem meg is ölik. Nyilván megpróbálhat ütni, védekezni, meg elfutni - egy erősebb, gyorsabb személlyel szemben. A filmekben ez gyakran sikerül, az életben néha.

 • 2017.01.26 09:33:33Nancsibacsi

  Ja, és persze fontos, hogy előtte az apa ismerje meg a srácot. Mutatok pár börtöntetkót, és felajánlom hogy készítek neki is, szívesen, mert híresen jól tudok varrni. Fontos az hogy az ember barátkozzon a lánya választottjával...

 • 2017.01.26 12:18:51e0Jhq

  Nancsibacsi: elismerésem. Végre egy normális hozzászólás.
  Három kamaszlány apja vagyok és szoktam velük a szexről és párválasztásról beszélni. Sokszor az anyjuk előtt, aki szerint ez talán túl korai vagy túl direkt.
  Nem vettem puskát és arra biztatom a lányaimat, hogy szeressék a testüket, a vágyaikat, bátran éljék majd meg a szexualitásukat. Bátran, de ésszel és felelősséggel. Követeljék meg a tiszteletet a fiúktól, de azt ők is adják meg nekik. Férfiként pontosan tudom, hogy milyen nehéz megtenni az első lépést és közeledni egy nőhöz, és milyen megalázó lehet egy visszautasítás. Miközben azt is látom, hogy a lányaim hogy szomjazzák, hogy legyen olyan fiú, aki éretten és tisztelettel, de meg meri tenni ezt a lépést.
  Eközben arra is tanítom őket, hogy legyenek elővigyázatosak és ha kell, védjék meg magukat (tudom, áldozathibáztató szemét vagyok). De arra is, hogy fizikai erőszakot csak akkor alkalmazhat bárki, ha őt is fizikai erőszak éri, akkor is csak arányosan. Megdöbbent ez a "ha nem tetszik, vágd pofán" mentalitás.

 • 2017.01.26 12:28:02e0Jhq

  Amúgy roppantul sajnálom azokat a nőket, akiknek a pizzaevés nagyobb örömet okoz, mint a szex. Igen sivár szexuális életük lehet és az élet egyik legnagyobb örömforrásában nincs részük. Így aztán marad nekik a fröcsögés, a "minden férfi egy szemét disznó, potenciális erőszakoló" szólam, ahogy az a pináról szóló könyvből és pl. R2D2 & C3PO nagyszerű hozzászólásából süt. Ha egy gyereket ilyen légkörben nevelnek, akár lány, akár fiú, azzal tönkreteszik egy életre őt is és jövendőbeli partnereit is. Nem lehetne ezen végre túllépni?

 • 2017.01.26 12:38:32retinax

  e0Jhq: Szerintem nem azt írja, hogy ha nem tetszik, vágja pofán. Hanem ha a fiú rámászott, erőszakoskodik, de a lány nem akar szexelni, akkor nyugodtan megvédheti magát nem kedvesen is. Vagy mit csináljon, kezdje el kérlelni, de ütni nem szabad? És lefogni, megerőszakolni szabad?
  Nancsibácsi: Praktikusan oké, jobb az óvatosság. Csakhogy kettesben maradni egy fiúval, az nem jelent igent! Már miért jelentene? Az jelent igent, ha a lány azt mondja, hogy igen. Tényleg, ha te kettesben maradsz egy nővel, akkor úgy érzed, hogy bármikor kigombolhatod a sliccedet, mert a nő dugni akar veled? Úristen! Na, az ilyen gondolkodás miatt kell azt mondani a lányoknak, hogy nyugodtan üssön, ha rámásznak, és nem hagyják abba kérésre.

 • 2017.01.26 14:44:42csakférfi

  Kezd a kommentelés az épeszű kategóriába csúszni.
  :)
  Kutatás: Apa nélkül is lehet egészséges lelkű gyereket nevelni

  Primilla

  2016. augusztus 18., csütörtök 19:44
  Szóval ezek a posztok egymásnak ellentmondanak.
  Igen lehet,de minimális eséllyel.Mivel most meg óriásivá duzzasztja a szülő felelősségét ,konkrétan az apáét.Ezek az ellentmondások amik az én szememben "nem épelméjű" zavart személyiségre utalnak.Ezt sikerült a posztolónak ismételten bebizonyítani.lassan odáis jutok következtetésként hogy ember legyen a talpán aki kihámozza ezen "nagyszerű" posztoló gondolatmenetét.

  " A „milyen szépen kikerekedtél, pofikám”, és hasonló megjegyzések hosszútávra kiható sebeket tudnak ütni a gyerek testképén."

  "Szóval uralkodjon magán, ha nem megy másként, mert ha ön nem teszi, a gyerek sem fog."---Ez ujfent feltételezés.Ugyanis nincs olyan házasság vagy kapcsolat ahol a gyerek ne látná amint a szülők veszekednek és olyant állítanak egymásról ami nem fedi a valóságot.aztán kibékülnek és szeretik egymást tovább.legalábbis a normális társas kapcsolatokban.
  :) :)


  Ez egy szimpla hazugság.Mivel a pináról szóló könyv ezen "lelki sérülést" szerzett lányoknak íródott.nem beszélve a szexuális felvilágosító oldalakkal.Ez nem a pornó,amire gondolok.

 • 2017.01.26 15:00:24csakférfi

  Például valahogy így: „A munkahelyemen arról dumáltunk az egyik sráccal, hogy beszélgetni szeretne a 14 éves lányával az orális szexről, és kérte a tanácsomat, hogy én hogyan csinálnám. Azon tűnődtem, hogy te mit mondanál neki.”

  Behazudja magát a beszélgetésbe.Ez egy olyan attitűd ami igazán romboló a lánya "lelkére".Ez a családunkban tiltott.Én manipulálásnak titulálom ha a nagyobbik gyerekem ehhez a "cselhez" folyamodik.
  Ez csak néhány ferdítés egy pszichomókus tollából.
  Ráadásul feltételezi hogy a szülők által elkövetett "apró" hibákat a gyerek felnőtten nem tudja kikorrigálni.
  Mindannyian hibázunk így vagy úgy.Én bízom annyira a fiaimban hogy tudjam ezeket ők bizonyosan kikorrigálják.Amit most rossznak vélnek az majd egyedül átgondolva megvátoztatják vagy másként csinálják.Mintahogy én is tettem.
  :)

 • 2017.01.26 17:38:39e0Jhq

  @retinax: azt is írtam, „hogy fizikai erőszakot csak akkor alkalmazhat bárki, ha őt is fizikai erőszak éri“. Ha a fiú a lány akarata ellenére rámászik, az fizikai erőszak és jogos az önvédelem.
  „Az jelent igent, ha a lány azt mondja, hogy igen“. Tisztázzuk már, hogy nem egy üzleti szerződésről beszélünk, hanem intim társas viszonyról. Most komolyan, téged még nem csókoltak vagy öleltek meg úgy, hogy ehhez nem kérték szóban a beleegyezésedet? Sosem feküdtél le még senkivel úgy önszántadból, hogy a beleegyezésedet szóban nem adtad? Pontosan tudjuk, hogy ez a játék úgy zajlik, hogy az egyik fél, többnyire a férfi kezdeményez, sokszor a nő csábítására reagálva, míg a másik fél pozitív vagy negatív jelzéseket ad, amelyek során pont a szó a legritkább és remélhetőleg a pofon is. Ti nők elég komoly repetoárral rendelkeztek, hogy az elutasításotokat vagy éppen a bátorításotokat szavak nélkül is jelezzétek. A „no means no” teljesen egyértelmű minden normális ember számára és nem csak a szexben. Azt teszem, ami neked is és nekem is jó, és leállok, ha jelzed, akár szóban, akár másképpen, hogy nem. Viszont ez a „yes means yes” teljesen képtelenség egy intim viszony során, hiszen pont az intimitást, az élményt öli meg.
  Ha pl. egy liftben vagy irodában kettesben maradok egy nővel, nyilván nem feltételezem, hogy most szexelhetünk. Te is tudod, hogy Náncsibácsi sem erre gondolt. Ha viszont a randi végén a nő felhív a lakására, megkínál egy teával, szorosan mellém ül és csillogó szemekkel rám néz, ugye nem kell írásban, közjegyző ellenjegyzésével, két tanú jelenlétében a beleegyezését kérnem, hogy megcsókoljam és szeretkezni kezdjek vele? Természetesen figyelve a reakcióit és leállva, ha valamit nem akar.

 • 2017.01.26 19:34:49nagyonanyuka

  „A munkahelyemen arról dumáltunk az egyik sráccal, hogy beszélgetni szeretne a 14 éves lányával az orális szexről..." - ez az egész olyan bizarr!
  14 évesen én és a korosztályom nagy része még a szextől is ódzkodott, nagy szám volt, ha valaki ilyenkor már csókolózott a barátjával. És jóval elmúltam 18, mikor egyáltalán hallottam az orális szexről...

 • 2017.01.26 20:45:20Sadist

  Nancsibacsi 2017.01.26 09:24:29

  Erre az igen felvilágosult progresszívek azt fogják mondani, hogy egy elnyomó, patriarcha fasz vagy, aki csadorban járatja a lányát és nem engedi ki az utcára férfi kísérő rokon nélkül...

 • 2017.01.26 21:21:44csakférfi

  Nagyonanyuka
  Egy dolog hallani valami. Nagyon más csinálni.
  Szóval egyetértünk.
  :)

 • 2017.01.27 00:29:36Sadist

  "Ha megérkezik a pizza, ott gőzölög előttetek, de te meggondolod magad, és mégsem kérsz pizzát, akkor nem eszel, és senkinek nincs joga mégis beléd tömni, hanem kénytelen tiszteletben tartani a döntésedet."

  Az kimaradt, hogy akkor fizesd is ki a pizzát.

 • 2017.01.27 10:15:35Lord of the world

  Egyes itthon is fellelhető népeknél az a szokás, hogy az apa elkapja a lányát 12 évesen és megmutatja neki milyen a szex. Nem pirulva beszél meg körülír. Ti meg itt szerencsétlenkedtek. Evolúciós szempontból egyértelmű, kinél az előny.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta