Gyönyörű bábok kergetik a napot a Trafóban

Még november elején láttuk a Trafóban a Borbáth Péter gyerekkönyvéből készült bábelőadást, a Sündör és Nirut. A hat-tízéves gyerekeknek szóló egyórás produkcióban Sündör és Niru a két jó barát felfedezőútra indul a Csillanó Fém Birodalmába, ahol fényállatkák pislákolnak és zajgyerekek csörömpölnek. Sündör a napot, Niru pedig Sündört kergeti a gyakran változó vidéken, ahol mindenféle izgalmas lényekkel hozza össze őket külön-külön a sors, mígnem végre egymásra találnak. 

A történetet a Trafóklubban játsszák, a gyerekek egy szőnyegen figyelhetik egészen közelről a bábokat, ahogyan elindulnak a nagy útra. Sündört és Nirut (Tóth Mátyás és Főglein Fruzsina) a legkülönlegesebb lényekkel (Hannus Zoltán) hozza össze a sors, ezek azonban a legritkább esetben ijesztőek. Badacsonyi Brigitta bábjai lélegzetelállítóan különlegesek, a felnőttek így feltehetően inkább azokon ámulnak majd, mintsem az amúgy nem túl bonyolult történeten, ami ráadásul indokolatlanul gyorsan is ér véget. 

Ettől függetlenül a gyerekek szeretik, igaz a rengeteg átállás kicsit megzavarja őket. A történetben túl sok a helyszín, és hiába profik a színészek és oldják meg a lehető leggyorsabban a díszlet átvariálását, a gyerekek a sok sötétet gyakran értelmezik egy új nap kezdetének. Akadt olyan közöttük, aki csak azt számolta, hány nap is telt el a történet kezdete óta és a végeredmény közel húsz lett, ami azért egyetlen óra alatt valóban elég soknak tűnik. 

A Sündör és Niru bábjai mindazonáltal tényleg nagyon magas minőséget képviselnek, ezért a gyerekeket is lekötik, ráadásul a történetben rövidsége ellenére eléggé sokféle szereplővel találkozhatunk, ezért ámulni mindig van min.

Következő előadás: Sündör és Niru, Trafó 2016.12.28. 11:00

Oszd meg másokkal is!
Mustra