SZÜLŐSÉG

Segítsünk az Aleppóban ragadt gyerekeken egy kattintással!

2016. december 26., hétfő 10:10

Itt a karácsony, és amíg az elmúlt napokban én azon töprengtem, megvegyem-e az ikszedik társasjátékot a gyerekemnek, más gyerekek, akik nem olyan szerencsések, mint ő, éppen egy több oldalról ostromlott városban élnek, nincs élelmük, vizük, nincs áram, hideg van éjszaka, és folyamatosan légi- és szárazföldi támadások fenyegetik az életüket.

Bármit is gondoljon az ember a világpolitikáról, a menekültkérdésről, a nagyhatalmak szerepéről, a viszonyokról, érdekekről és tettekről, azt nyilvánvaló, hogy ahol háború dúl, ráadásul négy éve megszakítás nélkül, ott biztos, hogy a gyerekek szívják meg a legjobban.

Egy gyereknek sem lenne szabad azt a földi poklot átélnie, ami éppen most ott történik. Aleppóban a különböző, egymással harcoló erők közé hozzávetőlegesen 50-100 ezer civil rekedt, akiknek nagy része nő és gyermek.

Összeszedtünk pár olyan szervezetet, amelyek még jelen vannak a városban, és ha mással nem is, de némi adománnyal segíteni tudjuk őket a munkájukban, ami alapvető fontosságú: orvosi ellátás, gyógyszerek, élelem, meleg takaró, a leglényegesebbek biztosítása.

UNICEF 

Az UNICEF szerint a legnagyobb fenyegetés a háború mellett a most bekövetkező tél: egy áram, melegvíz és fűtés nélküli városban az éhező, legyengült gyerekek fogják a legnehezebben bírni a hamarosan bekövetkező fagyokat. Ha segíteni szeretné az alapellátásban segítő (gyógyszerek, meleg ruhák, takarók, élelmiszer, elsősegélycsomagok) szervezet munkáját, itt adakozhat.

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Save the Children

A szervezet kifejezetten gyerekes családoknak segít élelmiszeradományokkal, elsősegély-csomagokkal, meleg ruhákkal, tiszta vízzel és takarókkal. Ha kimondottan a gyerekeknek szeretne segíteni, itt adakozhat a számukra.

The White Helmets 

A híres fehér sisakosok helyi önkéntesekből állnak, akik életeket mentenek – nagyjából ennyivel lehet összefoglalni a tevékenységüket. Alap elsősegélyt nyújtsanak, kihúzzák a romok alól a sérülteket és segítenek a biztonságos helyre szállításukban. Eddig több, mint 73 ezer civil életét mentették meg, és jelölték őket a béke-Nobel díjra is. Itt lehet adakozni számukra.

Orvosok Határok Nélkül 

Olyan nemzetközi önkéntes szervezet, amelynek tagjai profi egészségügyi segítséget visznek a háború sújtotta övezetbe, segítve a helyi szakemberek munkáját. Képviselőik jelen vannak Aleppoban: itt lehet nekik adakozni.

Amnesty International 

Az Amnesty szervezete aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a kormány, amely nem törődik a civilek jogaival, evakuálja a bent rekedteket Aleppóból. Emellett adománnyal is segítheti a munkájukat

Ha a menekülőket segítené, akkor az ENSZ menekültügyi szervezetének utaljon, itt.  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.12.26 12:38:13Zsuzsi25

  Ugxanmár...nem kell sajnalni. Sem segiteni. Az egyutterzes elfogyott a tavalyi kolni esemenyek utan. Ha megdöglik, nem no fel, nem jon ide, es nem robbantja fel az ertekes europai embereket...

 • 2016.12.26 15:12:42KaPé

  Mondjuk téged felrobbanthatna, mert az értéked nulla.

 • 2016.12.26 17:47:25Attilajukkaja

  Zsuzsi25
  "Az egyutterzes elfogyott"

  Gondolom, ez csak ironia volt. De Orbanek pont ilyen "nemzeti" erzelmu, jo keresztenyeket akarnak faragni a gyerekeinkbol is, mint amilyennek te akartal mutatkozni. De nem fog nekik sikerulni!!!

 • 2016.12.26 18:42:45Zsuzsi25

  Attila!! Nem orban miatt utaljak az illegalis hataratlepoket. ....

 • 2016.12.26 19:19:14Attilajukkaja

  Kedves Zsuzsi25!

  A rendes, jo keresztenyek nem utaljak se a legalis, se az illegalis hataratlepo embertarsaikat. Neked is bekes, szeretetteljes Karacsonyt kivanok!
  Udvozlettel,

  Jukka (nem Attila)

 • 2016.12.26 21:02:44Lemiwinks

  Kicsit le vagytok maradva. Aleppo mar vagy 2 hete a kormanyerok ellenorzese alatt van, miutan levertek a joreszt dzsihadista "felkeloket". A dzsihadista lazadok ellenorzese alatt nem elt soha tobb, mint par tizezer ember, ezek tobbsege, amint lehetett atmenekult a kormanyerok altal uralt keruletekbe, ahol sokkal elhetobb a helyzet.
  A White Helmets et a szir kormany terrorista szervezetnek tartja, igy nekik hiaba utaltok penzt, a kormanyerok uralta Aleppoba oket mar nem engedik be.
  Viszont van most egy varos, amit mar kb 3 honapja ostromolnak es 1 millio civil rekedt bent a terroristak uralma alatt. Moszul a varos neve. Nekik nem akartok segiteni?

 • 2016.12.27 11:01:07Attilajukkaja

  Lemiwinks
  Aleppoban meg tobb tizezer civil maradt, a kimenekitesuk sokaig elhuzodik. De igazad van, nem csak rajuk kell gondolni! A fent emlitett nemzetkozi szervezetek nekik is igyekeznek segiteni.

 • 2016.12.28 21:52:02logikus4

  Az alternet.org elég megbízható forrás az Index szemében? Trumpot rendszeresen gyalázzák rajta, tehát "jó emberek" írhatják ;). Íme, itt a tényfeltáró cikkük 2. része: goo.gl/vHZd4Z

  Ha hihetünk a két cikknek, akkor a The White Helmets fedőszerv. Nyugati kormányok hozták létre, Nyugatról pénzelik, Nyugatról szervezik a reklámhadjáratait, és a szíriai kormány elleni nyugati katonai beavatkozást sürgeti. A mentésekben való részvétele hivatott hitelesíteni a világ szemében.

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta