SZÜLŐSÉG

Segítsünk az Aleppóban ragadt gyerekeken egy kattintással!

2016. december 26., hétfő 10:10

Itt a karácsony, és amíg az elmúlt napokban én azon töprengtem, megvegyem-e az ikszedik társasjátékot a gyerekemnek, más gyerekek, akik nem olyan szerencsések, mint ő, éppen egy több oldalról ostromlott városban élnek, nincs élelmük, vizük, nincs áram, hideg van éjszaka, és folyamatosan légi- és szárazföldi támadások fenyegetik az életüket.

Bármit is gondoljon az ember a világpolitikáról, a menekültkérdésről, a nagyhatalmak szerepéről, a viszonyokról, érdekekről és tettekről, azt nyilvánvaló, hogy ahol háború dúl, ráadásul négy éve megszakítás nélkül, ott biztos, hogy a gyerekek szívják meg a legjobban.

Egy gyereknek sem lenne szabad azt a földi poklot átélnie, ami éppen most ott történik. Aleppóban a különböző, egymással harcoló erők közé hozzávetőlegesen 50-100 ezer civil rekedt, akiknek nagy része nő és gyermek.

Összeszedtünk pár olyan szervezetet, amelyek még jelen vannak a városban, és ha mással nem is, de némi adománnyal segíteni tudjuk őket a munkájukban, ami alapvető fontosságú: orvosi ellátás, gyógyszerek, élelem, meleg takaró, a leglényegesebbek biztosítása.

UNICEF 

Az UNICEF szerint a legnagyobb fenyegetés a háború mellett a most bekövetkező tél: egy áram, melegvíz és fűtés nélküli városban az éhező, legyengült gyerekek fogják a legnehezebben bírni a hamarosan bekövetkező fagyokat. Ha segíteni szeretné az alapellátásban segítő (gyógyszerek, meleg ruhák, takarók, élelmiszer, elsősegélycsomagok) szervezet munkáját, itt adakozhat.

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Save the Children

A szervezet kifejezetten gyerekes családoknak segít élelmiszeradományokkal, elsősegély-csomagokkal, meleg ruhákkal, tiszta vízzel és takarókkal. Ha kimondottan a gyerekeknek szeretne segíteni, itt adakozhat a számukra.

The White Helmets 

A híres fehér sisakosok helyi önkéntesekből állnak, akik életeket mentenek – nagyjából ennyivel lehet összefoglalni a tevékenységüket. Alap elsősegélyt nyújtsanak, kihúzzák a romok alól a sérülteket és segítenek a biztonságos helyre szállításukban. Eddig több, mint 73 ezer civil életét mentették meg, és jelölték őket a béke-Nobel díjra is. Itt lehet adakozni számukra.

Orvosok Határok Nélkül 

Olyan nemzetközi önkéntes szervezet, amelynek tagjai profi egészségügyi segítséget visznek a háború sújtotta övezetbe, segítve a helyi szakemberek munkáját. Képviselőik jelen vannak Aleppoban: itt lehet nekik adakozni.

Amnesty International 

Az Amnesty szervezete aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a kormány, amely nem törődik a civilek jogaival, evakuálja a bent rekedteket Aleppóból. Emellett adománnyal is segítheti a munkájukat

Ha a menekülőket segítené, akkor az ENSZ menekültügyi szervezetének utaljon, itt.  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.12.26 12:38:13Zsuzsi25

  Ugxanmár...nem kell sajnalni. Sem segiteni. Az egyutterzes elfogyott a tavalyi kolni esemenyek utan. Ha megdöglik, nem no fel, nem jon ide, es nem robbantja fel az ertekes europai embereket...

 • 2016.12.26 15:12:42KaPé

  Mondjuk téged felrobbanthatna, mert az értéked nulla.

 • 2016.12.26 17:47:25Attilajukkaja

  Zsuzsi25
  "Az egyutterzes elfogyott"

  Gondolom, ez csak ironia volt. De Orbanek pont ilyen "nemzeti" erzelmu, jo keresztenyeket akarnak faragni a gyerekeinkbol is, mint amilyennek te akartal mutatkozni. De nem fog nekik sikerulni!!!

 • 2016.12.26 18:42:45Zsuzsi25

  Attila!! Nem orban miatt utaljak az illegalis hataratlepoket. ....

 • 2016.12.26 19:19:14Attilajukkaja

  Kedves Zsuzsi25!

  A rendes, jo keresztenyek nem utaljak se a legalis, se az illegalis hataratlepo embertarsaikat. Neked is bekes, szeretetteljes Karacsonyt kivanok!
  Udvozlettel,

  Jukka (nem Attila)

 • 2016.12.26 21:02:44Lemiwinks

  Kicsit le vagytok maradva. Aleppo mar vagy 2 hete a kormanyerok ellenorzese alatt van, miutan levertek a joreszt dzsihadista "felkeloket". A dzsihadista lazadok ellenorzese alatt nem elt soha tobb, mint par tizezer ember, ezek tobbsege, amint lehetett atmenekult a kormanyerok altal uralt keruletekbe, ahol sokkal elhetobb a helyzet.
  A White Helmets et a szir kormany terrorista szervezetnek tartja, igy nekik hiaba utaltok penzt, a kormanyerok uralta Aleppoba oket mar nem engedik be.
  Viszont van most egy varos, amit mar kb 3 honapja ostromolnak es 1 millio civil rekedt bent a terroristak uralma alatt. Moszul a varos neve. Nekik nem akartok segiteni?

 • 2016.12.27 11:01:07Attilajukkaja

  Lemiwinks
  Aleppoban meg tobb tizezer civil maradt, a kimenekitesuk sokaig elhuzodik. De igazad van, nem csak rajuk kell gondolni! A fent emlitett nemzetkozi szervezetek nekik is igyekeznek segiteni.

 • 2016.12.28 21:52:02logikus4

  Az alternet.org elég megbízható forrás az Index szemében? Trumpot rendszeresen gyalázzák rajta, tehát "jó emberek" írhatják ;). Íme, itt a tényfeltáró cikkük 2. része: goo.gl/vHZd4Z

  Ha hihetünk a két cikknek, akkor a The White Helmets fedőszerv. Nyugati kormányok hozták létre, Nyugatról pénzelik, Nyugatról szervezik a reklámhadjáratait, és a szíriai kormány elleni nyugati katonai beavatkozást sürgeti. A mentésekben való részvétele hivatott hitelesíteni a világ szemében.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta