SZÜLŐSÉG

Berg Juditot megbüntették, könyvet küldött

2016. december 8., csütörtök 17:44

Berg Judit írónőt megbüntették a XI. kerületben, mert rossz körzetben indította el parkolását – mindennapos eset. Ezek után az írónő próbálkozott mindenféle méltányossági ügyintézésekkel, lepattintották – ez is mindenkivel megesik. 

Viszont ő ezek után nem anyázva kezdte verni a klaviatúrát, hogy szűkebb/tágabb baráti körével megossza a Facebookon, mennyire gyökér ez az egész rendszer, hanem igazán okosan, elegánsan és kedvesen intézte a dolgot. Befizette a büntetést és küldött pár általa írt mesekönyvet a Parkolási Osztály dolgozóinak. Mi most csak nyílt levele végét idézzük, de elolvashatja az egészet Facebookon!

"Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a megértés, jóindulat és odafigyelés sokkal élhetőbbé, lakhatóbbá teszi a világot – nem csupán kerületi szinten, és ennek megvalósítása mindannyiunk érdeke! Levelem kísérőjeként küldök néhány általam írt mesekönyvet a Parkolási Osztály dolgozóinak, azt remélve, hogy karácsonykor sikerül vele a gyerekeiknek örömet szerezniük. Remélem, ez a kis ajándék is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian úgy érezzük: sokkal jobb érzés egy emberséges világban élni. Kellemes karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!"

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.12.08 20:19:33Gül baba turbója

  És még jó csaj is ráadásul.

  Ja, és az indexesekkel ellentétben ismeri a helyesírást is, meg tud is írni.
  (Bár a meséit nem ismerem - tartok tőle, hogy nem tetszenének, nem bírom ezeket a modern meséket -, csak most néztem be a belinkelt Facebookjára.)

  Ami meg a parkolási rendszert illeti: Kovács Máté kerületében, mindjárt a Gólya utáni sarkon van egy remek autósszopató: a zöld színű parkolóautomatát egy ugyanolyan zöld színű építkezési védőháló rejtekében helyezték el. Hacsak nem tudod, hogy hol van, az életben nem találod meg. Nekem 2 ezresem bánta, mire megmutatták a kedves közteresek.

  A másik szépség a nemrég fizetőssé tett, Pöttyös utcai metrónál lévő parkoló: 75 méteren belül kellene lenni automatának, de helyenként 150 méteren belül sincs. Illetve légvonalban lehet, hogy van, csak nem látható az ott lévő 10 emeletes háztól, aminek a túloldalán található, és aminek az automata felőli oldalára a Pöttyös utcai metróbejáratnál, valamint a ház 2 végén lehet odajutni, mindkettő irány legalább 200 méter (valamint ugye a nem üvegfalú ház miatt a láthatóság hiánya). De ugyanez a helyzet a Távíró utcában lévő T-Com-székház esetében is. Az ki van írva, hogy fizetős övezet, csak automata sehol a környéken. Aztán a helyi erők megmondják, hogy van, a székház túloldalán. Ami légvonalban lehet, hogy 75 méternél kevesebb, de a székházat bármerről megkerülve szintén 200 m fölött.

  Na, ennyit Berg Juditról. :-)

 • 2016.12.09 00:04:33Treff Bubi

  Profi üzletember, tudja, hogyan kell vevőket szerezni, hogy később visszafizessék a büntetés árát a könyvesboltokban:)

 • 2016.12.09 00:40:24Vladóca

  Kedves Gül baba turbója!

  Sajnálhatod, hogy nem olvastad a könyveit, mert remekművek. Ha van gyermeked meg ne foszd őt az élményektől, amit a történetek jelentenek majd neki, de számodra sem lesz elvesztegetett idő a Berg-könyvek elolvasása. Én magam is alig vártam az estéket, amikor felolvashattam fiamnak az új fejezeteket. Azóta mindegyik, legalább egyszer újra sorra került. Kedvencünk: Galléros Fecó naplója.

  Irigylem a parkolóőröket!

 • 2016.12.09 02:34:54Gül baba turbója

  Vladóca:
  Tartok tőle, hogy ugyanolyan (elme)beteg, erőltetett mesék, mint az összes többi önjelölt magyar írónő (szexizmus rulez! PC-skedés suxx!) meséi az elmúlt 25-30 évből, akik bölcsészként munkát épp nem találtak maguknak, és nekiálltak ilyeneket írni, a hülye szülők meg megveszik ezeket, és ezzel "nevelik" a szerencsétlen gyerekeiket.
  Szóval kösz, inkább nem, maradnék a hagyományosoknál, Grimm, Andersen, Móra stb.

 • 2016.12.09 09:25:31fabirka

  Gül baba turbója:
  Ne tarts tőle. Fantasztikusak a könyvei. Felnőttként is ugyanúgy élveztem a Rumini könyveket, mint a gyerekeim. Nem mellesleg a közben serdülőkorba lépett gyermekeim azóta is folyamatosan olvasnak és biztos nem tennék, ha nem jó könyveket olvastunk volna anno, mert ma sem sikk olvasni a gyerekeknek.

 • 2016.12.09 09:46:00zserzsenne

  @Gül baba turbója Szerintem olvass el legalább egy fejezetet a Lengemesékből, és megváltozik a véleményed. Addig ez egy primitív vagdalkozás a részedről...

 • 2016.12.09 10:30:50Fejben Futó

  Szuper, ha valaki egy sort sem olvasott a mesékből, de gyalázza!

 • 2016.12.09 11:24:14khamul

  @Gül baba turbója
  Ruminit én is mesélek az egyik gyerkőcnek.Gyakran azon kapom magam, hogy a csemete elalvása után csöndben olvasok tovább.
  Szerintem a Rumini-sorozat Rejtő szintű irodalmi alkotás.

 • 2016.12.09 12:17:14Mille38

  A könyveket nem a parkolási osztálynak, hanem a méltányossági eljárást NEM ismerő fővárosi rendeletet hozó Fővárosi Önkormányzat részére kellett volna küldeni. A parkolási osztály csak ezt az embertelen és lehúzós rendeletet tudja végrehajtani.

 • 2016.12.09 15:18:40Izolír doktor

  Lengemesék az megy nálunk is, nagyon jó! Hopp, most látom, megjelent a III. kötet, jó is lesz karácsonyra :)

 • 2016.12.09 15:26:06Gül baba turbója

  Fejben Segg:
  Hol is gyalázom?
  Egyébként tőle nem, de más magyar meseíró nőktől (kizárólag nőktől) már olvastam, egyik szarabb, mint a másik. Ezért éltem a gyanúperrel. De majd egybe beleolvasok.
  Pedig kortársok is tudtak jó meséket írni, pl. Csukás István, Lázár Ervin... Jó, mondjuk itt két zseniről beszélek.

  khamul:
  Mondjuk Rejtőnek az irodalmi értéke eléggé nullaközeli, a könyveit nem az irodalmi értékük, hanem a humoruk miatt szeretjük. Szóval ezzel nem győztél meg.

 • 2016.12.09 22:15:10vitsippa

  Gül baba turbója: egy Ruminibe tényleg olvass bele, rég írtak ilyen jó gyerekkönyvet. Nekem se volt sokáig kedvem hozzá, de - a gyereknek hála - nekiveselkedtem, és mindketten imádjuk.

 • 2016.12.10 11:01:25samot

  Gül baba turboja.
  Kritikàzni,anélkül,hogy egy betüt is olvastàl volna bàrmelyik kényvéböl!!
  Te szerinted ez hànyas IQ-ra utalhat?Szànalmas,inkàbb sajnàlatra mélto vagy!

  Ui.Mielött megszolalnàl,sajnos nincs hosszu ékezetem a billentyüzeten!

 • 2016.12.10 14:55:13Gül baba turbója

  samot:
  Tudom, és a magyar nyelvet is csak a sarki fűszeresnél tanultad Sanghajban.
  Vagy csak simán túl hülye vagy, és nem megy a szövegértés.

  Kérj meg valakit, hogy olvassa fel, aztán magyarázza el neked.
  Lehetőleg ne fentebb megnyivánult Fejben Segg olvtársunkat, mert ő is ugyanolyan hülye, mint te.

  Egyébként mindegyik billentyűzeten vannak ékezetes betűk, és kb. 5 másodperc alatt lehet átállítani a billentyűzetet magyarra. Mindegyik 10 évnél fiatalabb operációs rendszerben, te kis IQ-bajnok.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta