Kicsi hős: a 12 éves plüssmackókészítő

Egy ausztrál kisfiú, az akkor 9 éves Campbell 2013 karácsonyán találta ki, hogy szeretné megajándékozni a kórházban lévő gyerekeknek. Arra hamar rájött, hogy annyi ajándékot nem lenne pénze megvásárolni, amennyi szeretne, így úgy döntött, hogy maga készíti el a meglepetéseket. Magától tanult meg varrni, azóta pedig tömegesen készíti a plüssmedvéket. A célja egészen pontosan az, hogy minden nap készítsen egyet, de ennél sokkal jobban teljesít, idén már 400 mackó fölött jár.

„A kezdet nem volt könnyű. Az első bénácska kis macit öt órába került megvarrni, de aztán egyre gyorsabban és jobban ment a dolog.” - meséli a ma már 12 éves Campbell, akinek nincs kis családja, mert kilencen vannak testvérek. Mostanra egy mackót egy óra alatt varr meg.

Ez persze nem ment simán, volt olyan, amikor az ujját konkrétan hozzávarrta a varrógéphez, ami mellől így aztán nem tudott felállni, de állítólag akkor is azért aggódott, hogy a mamája nehogy elájuljon - derül ki az édesanyja leírásából, amiben a kisfiúval kapcsolatos érdekességeket gyűjtötte össze. 

Az első plüssmedve a kisfiú édesapjának készült, akinél daganatos betegséget diagnosztizáltak. "Rémisztő volt, amikor kiderült apa betegsége. És megtudtuk, hogy az idegeskedés csak hátráltatja a gyógyulást, ezért készítettem neki egy mackót, hogy segítsen neki megnyugodni - meséli a kisfiú. Édesapja szerint "minden mackójában van egy picike varázslat. Campbellben viszont rengeteg varázslat van" - fogalmazott az apa.

A kisfiú mostanra nagyon szeret varrni, és mára már több, mint 800 játékállatot készített és osztott szét beteg gyerekek között. Mindegyik egyedi: méret, forma és anyag szempontjából is egészen széles a skála a hosszú szőrű lila óriástól a minimalista minimedvéig.

Campbell csütörtökönként látogat be a gyerekkórházba a macikkal, a célja egyszerűen annyi, hogy örömet okozzon.  A kisfiú példája sokakat ösztönzött arra, hogy ők is segítsenek. Többen adtak Campbellnek plüssmedvének szánt alapanyagot, és eszközöket a varráshoz.

„Az hogy kedves vagy valakivel és nem gonosz, nagyon sokat változtathat a világon” - magyarázza a videóban a kisfiú, aki a karácsony közeledtével egyre elfoglaltabb, mert készíti az újabb mackókat.

De nem csak ennyi ám, ugyanis a beteg gyerekeknek készülő plüssökön kívül Campbell gyárt olyanokat is, amiket elárverez például az ebay-en, és a befolyt összeget különféle jótékonysági szervezetek számára ajánlja fel. A legutóbbi mackó 630 ausztrál dollárért (kb 136 ezer forintért) kelt el, eddig összesen pedig 8241 dollárt gyűjtött össze jótékony célra, ami majdnem 1,8 millió forint.

És az utolsó morzsa: ha megnő, tűzoltó szeretne lenni. Mennyire csodálatos ez?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek