Spórolós trükkök szülőknek: DIY vagy buhera?

Gondolta volna-e ön, hogy nem kell tíz-, meg százezreket elkölteni ahhoz, hogy bababiztossá tegye az otthonát? Mármint nem úgy, hogy a gyerektől védje meg a szépen berendezett lakását (nem fog menni, most szólunk), hanem a gyereket a mindenütt rá leselkedő veszélyektől?

Akinek született már gyereke, vagy a közeljövőben fog, pontosan tudja, hogy valami varázslat folytán minden babaholminak minősülő cucc árán van egy ötös-tízes szorzó. Nagyjából ennyivel kerül többe az a kiskanál, amit csecsemőknek szánnak, mint az, amit a kifejlett embereknek. Csakhogy ez egyáltalán nem szükségszerű!

Találtunk a Fashion and Glamour Facebook oldalán egy szuper fotógyűjteményt, ami egy csomó jó ötletet ad, hogyan lehet fillérekből, egy kis kreativitással alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, amit egy izgő-mozgó, ön- és közveszélyes baba jelent otthon. 

Elsősorban persze nem azoknak javasoljuk ezt a gyűjteményt, akik szerint a legjobb dolog a gyerekben a shopika lehetősége, mivel úgyis mindig kell a babának valami. Helyette inkább azoknak, akik a „Többet ésszel, mint pénztárcával” alapelv szerint élik az életüket. Mondjuk van benne valami: biztos, hogy kevesebb, valaha méregdrágán megvásárolt, ám a természetben soha le nem bomló szirszart kell kidobni három év múlva, amikor a gyerek óvodáskorba ér, ha meg sem vesszük ezeket, hanem az otthon fellelhető dolgokból elkészítjük.

Természetesen mindig felmerül a kérdés, hogy a bemutatott megoldások vállalhatóak-e, vagy inkább a Napiszar oldalra valók? Hát, van benne ilyen is, meg olyan is. Van, ahol már a kommentekből kiderül, hogy nem működik a trükk, de egész sok használhatónak tűnő ötlet is van köztük. Szóval nézegessék a képeket, inspirálódjanak, és spóroljanak meg egy csomó pénzt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek