SZÜLŐSÉG

Apás szülés podcast: iskolakezdés

2016. október 7., péntek 11:56

Szeptemberben kellett volna erről beszélni, de annyira szép volt a szeptember, hogy észre sem vettük, ahogy elindult az iskola.

Új napközis tanár, új órarend, új különórák, új tollak-ceruzák-füzetek, új könyvek. Nem, új táskát nem kaptok, rohadt drága volt a mostani, egyetemig ezt hordjátok. Szülői értekezlet, két gyerekre három, mert a zeneiskolába is kell menni.

Ki vállalja az osztálypénzt? Meddig kell bekísérni a másodikos gyereket? Hogy is van az új étkeztetési rendszer? A házi fontosabb vagy az ebéd? Ha visszamegyünk egészen az első osztályig vagy még korábbra: iskolát választunk vagy tanárt?

Mi van, ha jó az iskola, de nem jó fej a tanár? Mennyit árulhatunk el a gyereknek abból, amit mi már tudunk: hogy a tanító néni se tud mindent? Egyáltalán, miért van annyi tanító néni, és olyan kevés tanító bácsi? És manapság már tényleg szabad tegezni a tanító nénit-bácsit?Órákat lehetne mesélni szeptember első 2-3 hetének minden egyes apró momentumáról. Ez most az első óra, benne a fenti kérdések töredékéről beszélünk, de majd még folytatjuk.

Autózáshoz, munkába menet, kutyasétáltatáshoz, ház körüli munkához tökéletes hallgatnivaló:

Utóirat, hogy kerülünk ide?

Észrevették, milyen keveset beszélgetnek gyereknevelésről az apák?

Ezen szeretnénk kicsit javítani.Vagyunk két apa - fejenként két gyerekkel - és időnként beszélgetünk egymással mindenről, ami csak eszünkbe jut a családi életről.Ez az Apás szülés podcast.(Itt meg egy podcast kisokos, mi fán terem és hogyan lehet hallgatni.)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Nincs tartozásod? Akkor kikapcsoljuk az áramot!

Azt hazudták, az órát jöttek ellenőrizni, aztán lekapcsolták az áramot, holott tartozás sem volt. Közben kicsit fenyegetőztek, és okoztak némi kárt. Szolgáltatás állami módra

KÖNYVTACSKÓ A svédek már nem csak krimiben brillíroznak

A skandináv krimi mára fogalom, de nem csak ezt tudják az északi írók. Itt az új műfaj, amin hangosan röhögsz, és közben néha megszédülsz a mélységektől. Ráadásul filmen is szuperül működik. Ajánló

TÖRI MÁSKÉPP Tabán: a legendás, elveszett városrész

A nyár akkor kezdődött Pesten, amikor először vette rá magát a pesti polgár arra, hogy megmássza a Tabán girbe-gurba utcácskáit, és betérjen egy kockás abroszos kiskocsmába egy jó rántott húsra. Majd amikor már jót mulatott, egy kézilámpást hordozó éjjeliőr kísérete mellett ledülöngélhetett a macskaköves utcákon, és hazatérhetett Pestre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta