SZÜLŐSÉG

Ön okosabb, mint egy kétéves?

2016. szeptember 25., vasárnap 15:47

Még csak egy-két hónapja került fel a Youtube-ra ez a videó, de már most meghódította a külföldi újságok címlapjait és az internetezők világát. Nem is csoda, hiszen a világ egyik legédesebb gyereke, Noel látható benne, aki olyan magabiztossággal ismeri fel a már évmilliók óta kihalt dinoszauruszfajokat, mint gyakorló háziasszony a vöröshagymát.

De nem csak az őslényügyi tárgyi tudás lenyűgöző, a gyerek egyszerűen irtó cuki is a fekete keretes szemüvegében és a kék játszóruhájában (pizsamájában). És ha ez nem lenne elég, a cukiságmérőt végképp kiakasztja, ahogy minden egyes helyes megfejtést követő dicséretet megköszön. 

Tárgyi tudás és cukiság?

 • 137
  Cuki
 • 327
  Őrült cuki
 • 103
  Hagyjatok már, én sokkal több dinoszauruszt ismerek

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.09.25 17:06:46KK69

  Persze, aranyos, mint a legtöbb kétéves. De szerintem nem aranyos, ha egy kétéves minden szavadat megköszöni, hanem inkább természetellenes. Az idomítás csodája. Ha egy kétévesnek azt mondom, ügyes vagy, akkor örüljön, de ha megköszöni, az biztosan nem belülről jön, hanem jól megtanították rá. A felnőtt ügynökök jutottak eszembe, akik olyan mesterkélten kedvesek, hogy egy szavukat sem hiszed. Egyébként van, hogy a dicséret ELŐTT mondja a köszönömöt, tehát lehetséges, hogy amelyiket felismerte, azt éppen most kapja meg, és igazából az ajándékot köszöni meg. Az már kevésbé mesterkélt lenne, azt inkább elvárjuk egy kisgyerektől.

 • 2016.09.25 17:45:54KK69

  Ja, és az, hogy ilyen jól beszél kétévesen, és hogy hajlandó volt megtanulni ezeket a neveket, azt mutatja, talán okosabb a kortársainál. De az, hogy a szülei kiválasztottak 10 elnevezést, amit sok felnőtt nem ismer (mert nem érdeklik annyira a dinoszauruszok, mint a kicsiket), és ő ezeket megtanulta, az nem jelenti azt, hogy össze kell mérni a felnőttekkel. Az "okos" egészen mást jelent, mint felismerni tíz állatot.

 • 2016.09.25 19:40:36Jega

  Nagyon cuki, de biztosan betanított a videó szereplése. Megjegyzem, hogy a mai gyerekek nekem okosabbnak tűnnek, mint például az én gyerekeim korában. Mondhatom ezt, mert dédnagymama vagyok. Ismerek három , már harmadik évükben lévő gyereket, akik két évesen tisztán, egész mondatokkal beszélgettek, és az okos telefont, tabletet kitűnően használják mesenézésre, zenehallgatásra, úgy hogy önállóan bekapcsolják és a böngészőben megkeresik a kedvelt meséiket, írástudás nélkül. Kettő közülük bölcsődés, és bizony dalocskákkal, mondókákkal mennek haza.

 • 2016.09.25 22:46:44vanvelemenyem

  Szerintem is csak siman betanitott, es a felismeres csak ezekre a targyakra szol. Ha elvinned a muzeumba, rohadtul nem tudna a kepek es/vagy a csontvazak alapjan, hogy melyik, melyik. Sot, abban is biztos vagyok, hogy egy elo perzsamacskat nem tudna neven nevezni, es megkulonboztetni a kozonseges hazimacskatol. Valoszinuleg nem kepes tudatosan kezelni a telefont/taviranyitot/baby-laptopot. Beszelni egyszavas mondatokkal tud, szerintem enekelni, mondokazni nem. En nem mondanam okosnak, csak egy cuki, atlagos keteves.
  Ahogy irtak elottem, az idomitas csodaja.

 • 2016.09.26 02:15:18Márk_Márk

  Ezeket a kutyám is tudja. Sőt, még olyanokat is tud, hogy spektrorefraktrometrikus, amit ez a taknyos biztos nem.
  És még nincs is 2 éves.
  Ráadásul ennél a kölyöknél sokkal cukibb.

 • 2016.09.26 08:43:50Ready2

  Haha a kommentek. :D

  Sztem kurva aranyos oszt kesz.

 • 2016.09.26 08:56:00Kumari

  Azt köszöni meg, hogy megkapja a dínót.
  Persze, hogy betanult, senki sem születik úgy, hogy a dínók nevét latinul tudja.
  Az én nagylányom kétévesen felsorolta a naprendszer bolygóit, és képről felismerte, mert a kedvenc könyvében a kedvenc képei ezek voltak, naponta többször nézegette. Mit mondhattam volna róla, mit a bolygók nevét??M nyilván megtanulta..
  Minden kétéves képes dolgokat felismerni és megnevezni, nem értem, mért kell fikázni, az meg nem kérdés, hogy a kölyök cukiságfaktora óriási:)

 • 2016.09.26 10:09:06plasztikcsirke

  Cuki, naná. Minden kisgyerek édes, amikor elkezd kinyílni az értelme. Szeretek gyönyörködni bennük, csodálni őket, hogy milyen kis tanulékonyak. Azért hasra esni meg messzemenő következtetéseket nem kell levonni abból, hogy felismert pár állatot. Más kisgyerek meg más dolgokban mélyül el, ez életkori sajátosság. Ismerek kisfiút, aki, ha elzúg mellettünk egy autó, már mondja is a típusát, én meg max. a színét mondom meg. Egy másik ismerős kisfiú a munkagépek megszállottja, rokon kislány a lovaké. Ez még nem jelenti azt, hogy okosabbak, mint más gyerekek, egyszerűen ez érdekli őket abban az életszakaszban, amiben épp járnak.

 • 2016.09.26 17:52:25rozsomák

  Vagy száz éve volt olyan, hogy cirkuszokban léptek fel a nyomorékok és hasonlók... azzal kerestek pénzt a gazdáik - Freakshow-nak hívták..

  Ma elég, ha felteszed a youtube-ra a gyerekedet, és kereshetsz vele pénzt, bármilyen ronda a gyereked, mert nem is érdekel a gyereked, lényeg a kattintás, abból jön a pénz.
  Ez a szánalmas.

  Amit meg a gyerek csinál, azt meg már leírták: egy kutya féléves korában többre képes.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta