Mi volt a leghülyébb gyereknevelési tanács, amit kapott?

A Mumsnet.com az egyik legnagyobb gyereknevelés témájú oldal és fórum, ahol a kismamák megoszthatják a tapasztalataikat. Itt indított külön topicot az egyik anya azokról az leghülyébb tanácsokról és bölcsességekről, amivel környezete eddig a gyereke kapcsán megtalálta. A topic elképesztően népszerűvé vált, nagyon gyorsan nagyon sok édesanya számolt be hasonló tapasztalatokról, amikor ismerősöktől, családtagoktól sőt - ami még szomorúbb - akár körzeti orvostól, védőnőtől, vagy egyéb, magát szaktekintélynek tartó embertől hasznos tanácsok helyett egészen elképesztő hülyeségeket kaptak. A legjobbakból/legszomorúbbakból a Daily Mail is szemezgetett.

Nézzünk néhányat, aztán várjuk az olvasóink saját történeteit is, ami után úgy gondolták, hogy "na, jó, ezt azért már tényleg nem próbálom ki":

shutterstock 193824092
  • "Egy védőnő azt javasolta, hogy adjak a 8 hónapos gyerekemnek morzsasütit sodóval, mert szüksége van a kalóriákra ahhoz, hogy át tudja aludni az éjszakát"
  • "Ausztráliában, ahol felnőttem, a dél-európai bevándorlók mindig kopaszra nyírták a csecsemőket, mert azt tartották, hogy úgy erős, göndör hajuk nő majd"
  • "Lecsesztek, amiért csikiztem az unokahúgom talpát, azt mondták, hogy attól dadogni fog"
  • "Az anyósom azt mondta, ne dajkáljam és szoptassam túl sokat az öthetes gyerekem, mert szüksége van rá, hogy megtapasztalja a függetlenségét. Haha. Majd ha 18 éves lesz és szoptatni kell, akkor lehet, hogy probléma van, de könyörgöm, most még csak 5 hetes!"
  • "Azt tanácsolták, hogy hagyjam a gyerekem a babakocsiban a szabad levegőn, hogy igazán jól működjön a tüdeje. Decemberben fog megszületni..."
  • "A bába azt mondta, hogy a szülésnél majd jól jön, hogy sötét hajam van, mert akkor jó a fájdalomtűrő képességem. Miaf...?!"
  • "A nővér a 16 hetes védőoltás beadásakor azt tanácsolta, adagoljak kétszersültmorzsát a cumisüvegbe, hogy a gyerek átaludja az éjszakát. Mindezt azután, hogy tudta, hogy szoptatom". 
  • "Egy rokonunk azt tanácsolta, hogy koszmó ellen kenegessem a gyerek fejét vajjal" - mondja egy anyuka, és bár a sheavaj vagy a kókuszzsír (esetleg sima babaolaj) valóban használatos ilyen célokra, a vaj hatékonyságát egyelőre semmi nem bizonyította.
  • "Az exanyósom szerint túlstimulálom a háromhónapos fiamat. Teljesen felesleges olvasni neki meg játszani vele, mert ezekkel csak visszafordíthatatlan károsodást okozok; inkább egyáltalán nem is kellene foglalkoznom vele, hogy megtanulja elfoglalni magát".

Az egyik legkomolyabb tudásanyagról azért az a megjegyzés árulkodik, amikor a kismamát a saját édesapja próbálta meggyőzni róla, hogy a születendő csecsemőjének majd csak 6-8 hetes korában fog kinyílni a szeme, "tudod, mint a kiscicáknak!". 

Önt is traktálták hasonló hülyeségekkel? És komolyan vette? Írja meg nekünk a divany@divany.hu-ra a leghajmeresztőbb gyereknevelési tanácsokat, amiket valaha is kapott, mi pedig közzétesszük a legborzalmasabbakat! Csak hogy a jövendőbeli kismamák legalább azt biztosan tudhassák, mit és hogyan NE csináljanak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra