SZÜLŐSÉG

Járatná magas sarkúban az ötévest?

2016. augusztus 15., hétfő 20:55

Igaza van az angol anyáknak?

 • 160
  Nem, ez csak hiszti
 • 248
  Persze, ez borzalmas
 • 210
  Ünneplősnek oké, de mindennapi viseletnek tényleg gáz

Már ötéveseknek való mérettől kínál lakkcipőt kislányoknak az angol Tesco márkája, az F&F őszre, ám az internet népe kiakadt azon, hogy ez a cipő szerintük túlságosan magas sarkú. Az aktivisták szerint a platform cipők nem megfelelőek a gyerekek lábára, az pedig kifejezetten káros, hogy a felnőtt divatot próbálják eladni a gyerekek számára.

A Tesco közleményben reagált a vádakra, szerintük ezek a cipők stílusosak és kényelmesek, illetve elegáns választást jelentenek a lányoknak, ha iskolába járós cipőről van szó. Épp ez azonban az egyik legnagyobb problémája a "Let Clothes Be Clothes" Facebook csoportnak, akiktől az egész tiltakozáshullám indult. Szerintük nemcsak azért káros, ha nagy üzletláncok magas sarkú cipőket árulnak gyerekeknek, mert az visszavonhatatlan károsodást okozhat a gyerek fejlődésben lévő csontjainak és ízületeinek, sőt még a tartását is tönkreteheti, de azért is, mert ha egy ilyen nagy üzletlánc jár elöl a rossz példával, könnyebben hiszik el a vásárlók, hogy ez rendben van. Mint mondják, ritka alkalomra viselendő, "ünneplős" cipőnek még csak-csak elfogadnák, de mindennapos viseletre ajánlani, épp az említett egészségügyi kockázatok miatt semmiképp sem megengedhető.

tk3s swns heels tescos 01
Fotó: G Kennedy / SWNS.com / Northfoto

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.08.15 21:45:34R2D2 & C3PO

  Akkó mégse szuperegészséges a 3-4 centis sarok? Muhaha.

 • 2016.08.15 22:19:07Bosszancs

  Ahhoz képest, hogy itt, Magyarhonban minden ovis kiscsaj él-hal a "kopogós" cipőért. Aminek kb. ugyanennyire emelt a sarka. Mikor cipőt árultam, nem győztem ünneplősnek rendelni őket!
  Nem betiltatták az anyukák, hanem kifejezetten azt keresték.

  Egyébként meg bármelyik kínaiban tűsarkú is kaphat bárki már 25-ös mérettől.

 • 2016.08.17 00:15:48enté

  Hurrá, kezdjük a pózolást az óvodában! Egy nő, nem az ilyen téves beidegződéseken alapuló manipulatív kellékektől (műköröm, műszempilla, műpír, műbarnaság, műhaj, műmell, műsarok) lesz valódi nő. Mindig a gyerekeken lehet a legtöbb pénz megfogni. Persze az akaratgyenge és tévképzetes szülők meg csak tejelnek. Aljas húzás...

 • 2016.08.17 09:27:26zizi77

  Enté, a kislányok már 100 éve is a mama cipőiben parádéztak. Semmi köze a modern műnőséghez. Bár a cipő szerintem ronda, de ekkora sarok még belefér, hogy havonta 1x felvegye a gyerek, és hűde szépnek érezze ettől magát.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta