SZÜLŐSÉG

Súlya miatt alázták meg a kislányt

2016. augusztus 11., csütörtök 11:24

Nem számított arra, hogy megalázzák lányát az a "zmegz" nevű felhasználó, aki egy apás fórumra  posztolt egy képet egyéves gyerekéről – írja a Daily Mail. A kép állítólag véletlenül kikerült egy népszerű netes fórumra, az Imgurra is, ahol a kevésbé gyerekszerető troll-közönség azonnal nekiesett szegény gyereknek és persze a szülőknek azért, mert megítélésük szerint a baba túlsúlyos. A netes támadás után érthető, hogy a szülők leszedték a képet a lehető legtöbb helyről és törölték saját profiljukat is, de ha érdekli, milyen a túl kövérnek bélyegzett kislány, ide kattintva megnézheti!

Persze több kommentelő a család védelmére kelt, és azt írták, nincs is cukibb egy hurkás kisgyereknél, a Redditen pedig folytatódik a beszélgetés, a mezei trollkodásnál kicsit érdelmesebb formában.

shutterstock 100663255

"Nekem is van egy 14 hónapos lányom és utálom, hogy meg kell majd küzdenünk azzal a nyomással, amit a társadalom helyez a lányokra azzal, hogy olyan fontos a megjelenésük. Ez a kislány egy gyönyörű egészséges gyerek. Szörnyű, milyen gyökerek az emberek" – írja egy kommentelő és milyen igaza van: miért kell egyfolytában arról beszélni, hogy valaki túl kövér vagy túl sovány, csúnya, nem elég divatos és még sorolhatnánk? Más minősítése nem is lehet egy lánynak, mint az, hogy szép-e vagy sem? Ráadásul megint egy kedvenc témánknál vagyunk: valamiért imádnak egyesek beleszólni abba, hogyan neveljük a gyerekünket.

"Az én gyerekemet is minduntalan lekövérezik. Még odáig is elmennek páran, hogy azt tanácsolják, ne szoptassam (6 hónapos) tovább, mert olyan nagy, hogy nincs már rá szüksége" – írja fiáról egy másik kommentelő.

Ön kiposztolná így a gyerekét?

 • 366
  Max a Facebookra, ismeretlen fórumokra nem
 • 87
  Persze, ki is szoktam.
 • 1253
  Soha!

"Mi a franc? Az emberek hülyék! Imádnivaló kislány! Én is husis baba voltam, a férjem is, és a mi gyerekünk is igazi dundika. Ez így normális" – írja egy másik támogató kommentelő, akihez hasonlóból van egy rakat, szóval a szülők legalább megnyugodhatnak, nem csak troll-szörnyek élnek a neten, hanem vannak rendes emberek is. Azt viszont biztos meg fogják gondolni vagy százszor, hogy megérte-e kiposztolni szegény kislány képét, aki így egy rakat ismeretlentől kapott csúnya beszólásokat: szerencsére valószínűleg soha nem fogja megtudni a dolgot.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.08.11 12:11:39Nancsi

  Olyanok írják hogy kövér, akik még sose láttak még csecsemőt 1 szál pelusban. Sz.rni le őket...

 • 2016.08.11 12:17:50Six

  mikor tanulják már meg az emberek, hogy nem posztolunk képeket a gyerekeinkről, soha, sehova.
  (ha jól tudom egy facebookra feltöltött kép használati joga a facebookhoz kerül)

 • 2016.08.11 12:18:08ghck

  Ez nem csecsemő. És tényleg kövér. És ez tényleg a szülők hibája. HIBÁJA! Remélem, azon kívül, hogy leszedték a képet, többet is tanulnak az esetből. Mondjuk, hogy NEM TÖMIK A LÁNYUKAT, MINT A LIBÁT! Ehhez mondjuk nem ártana, ha magukat sem tömnék, mert gyanítom, hogy ők sem egészséges súlyúak...

 • 2016.08.11 12:28:16zZz

  Amíg meg nem láttam a képet, úgy gondoltam, valóban túlzás.
  A képet látva viszont nekem is az a véleményem, hogy kövér. Azoknak a hurkáknak egy ilyen gyereken már nem szabadna lenniük.
  Nem a kinézetével van a gond. Aki gyerekként kövér, felnőttként is nagyobb eséllyel lesz az és ennek egészségügyi következményei lesznek, elég durvák. Pl. 2es típusú diabétesz, annak minden esetleg szövődményével.
  A másik, hogy a gyerekből egyszer iskolás, majd kamasz lesz. Még ha addigra mindenki elfogadó is lesz, a többség nem fog párkapcsolatra ducit, kövért keresni. És akkor jönnek a "miért nem kellek én senkinek" problémák, ami egyenes út az önbizalom, önértékelés és önelfogadás hiányához. Felelős, épeszű szülő ennek igyekszik elébe menni.

 • 2016.08.11 12:56:59Preszkirptivizmus

  nem az a baj, hogy kover. lehetoleg senki semmilyen csecsemot ne posztoljon sehova

 • 2016.08.11 13:08:27Kard

  Ez a gyerek már áll önállóan azaz elmúlt egy éves. Ilyen korra már nem kéne ilyen hurkáknak lennie rajta.
  A felnőtt kori elhízottak 85%-a már gyerek korban is túlsúlyos volt. Szóval ez a szegény gyereknek az életét teszik azzal tönkre, hogy tömik a gyereket mint a

 • 2016.08.11 13:13:50croc

  Szerintem ránézésre egy ekkora gyerekről csak akkor lehet megmondani h. túlsúlyos, ha már háromszor akkora, mint amekkorának lennie kéne. Erről a konkrét gyerekről kb. csak akkor tudnánk biztosan, hogy túlsúlyos-e, ha az egész percentil görbéje előttünk lenne.
  Persze gyerekfotót kiposztolni mindig hiba, mert a trollok mindig találnak valamit (ha nem a súlya akkor a ruhája ha nem a ruhája akkor a haja stb. stb.)

 • 2016.08.11 13:57:02Csabiq

  > És ez tényleg a szülők hibája.

  Nem feltétlen. Mondjuk a nagymama hetente hozza a nutellát, a zacskó cukrot, ... fogalmad nincs arról, hogy a gyerek egyfolytában olyat zabál, amit te magad kukáznál, a leglehetetlenebb helyekre dugdossa és veszi elő. Nem tudod neki elmagyarázni, hogy az szemét kaja, de a nagymama minden nap elviszi cukrászdába is. Minden étkezésnél utána szalad, belelapátolja a fincsi gyümölcs joghurtot, ivólevet, legalább 3 szelet kenyeret, akkor is ha történetesen esze ágába sem lenne enni. Még le is tolja, hogy miért nem eszik magától, miért kell utána menni etetni.

  Valaki elhízik, más nem. Van gyermek, aki sokat mozog, más nem. Egy felnőtt ember meg tudja érteni, hogy ha kétpofára tömöd a cukrot és a csokoládét, akkor olyan leszel, mint egy hordó, a gyermek nem. Jobban tudja, meg a nagyitól is kap. Egy idő után ráhagyod.

  Amíg önmagától nem jön rá, mert elkezdik a suliban dagadéknak csúfolni, addig semmi nem fog változni. Egy ideig járatod a szádat, utána hagyod, hogy menjen a saját feje után. Ha ezt akarja, tegye.

 • 2016.08.11 14:09:33enpera

  1. Nem kövér
  2. Az összes faszbukra gyerekképer posztolgató akassza fel magát, barmok

 • 2016.08.11 14:28:29Négyzetrács

  "miért kell egyfolytában arról beszélni, hogy valaki túl kövér vagy túl sovány, csúnya, nem elég divatos és még sorolhatnánk? Más minősítése nem is lehet egy lánynak, mint az, hogy szép-e vagy sem?"

  Azon túl, hogy egészségtelen?

  Persze lányom, hízzál el nyugodtan, légy ronda, maximum a párkeresős népi játékban indulsz majd jó nagy adag hendikeppel. De hát azok a férfiak, akiknek nem csak a belbecs, hanem a külcsín is számít, úgyis mind a nőket tárgyiasító szexista disznók.

  Meg lehetne kérdezni pár kövér tinit, hogy az zavarja őket, hogy csúfolják a többiek (én ilyenre a saját fiatalkoromból nem emlékszem), vagy az, hogy minden fiú csak a vékony, csinos barátnőjüket akarja randira hívni (ilyenre viszont bőven volt példa).

 • 2016.08.11 14:41:55zizi77

  Az én lányaim giliszták, de ezt a kislányt én nem látom elhízottnak, inkább aranyosan husis.. Ebben a korban a súly alakulása genetikus. Normál táplálás mellett is simán lehet ekkora, vagy fele ekkora. Sőt 1 év múlva meg lehet, hogy inkább vékony lesz.
  Egyébként én se raknám fel a gyerek fotóját, igaz a fb-on se vagyok fent. :)

 • 2016.08.11 15:04:15ghck

  "igaz a fb-on se vagyok fent. :)"

  gratulálok, gondolom nyilván TVd sincs otthon

 • 2016.08.11 16:34:58Kard

  @Csabiq
  és a nagyszülőknek olyan nehéz megmondani, hogy nem? Nálunk mindkettőnek meg lett mondva cukros dolgot nem adhatnak a gyereknek. Kész. Anyám simán tudja, hogy ha elkezdené ilyennel etetni a lányom akkor hamar unokamegvonás lenne a vége. A te gyereked és csak rajtad múlik, hogy mit eszik. Ha pedig nem mersz egyik nagyszülővel sem szembemenni az már inkább a te személyes problémád.
  @zizi77
  Nem biztos. Simán lehet, hogy tápszeres a gyerek és akkor nincs korlát. Míg anyuka cickójából simán kifogy a tej addig a tápszerből meg rátolnak a felelőtlen szülők a normál adag 1.5x-2x-ét is. Pont a múltkor láttunk egy 4-5 hónapos gyereket a dokinál aki tápszeres volt majd szét pukkant. Jóval 10 kiló felett volt.

  Vajon az egyes szülők akkor is így gondolkodnának ha szépen lebontanák nekik etetésenként napokra az éveket amiket ellopnak ezzel a gyerek életéből? Egy erősen túlsúlyos ember 8 évvel rövidebb életet él statisztikailag. Tehát ha a gyerek első négy évére is vetítjük le minden nap amikor többet eszik a kelleténél 2 napot elvesz a szülő/nagyszülő a gyerek életéből.

 • 2016.08.11 16:36:04Csabiq

  ghck: sokan nem vagyunk fenn a Facebookon.

  Nem látom értelmét, hogy regisztráljak és 25 évente egyszer megnézzem, hogy mi van. Nem mindenkit köt le a Facebook, akkor meg minek regisztrálni. Ha havonta egyszer az e-mailjeimet elolvasom, már az is siker.

  Gondolom az ismerősöknek sem öröm, hogy ha 10 évente egyszer válaszolok, bár mondom nem ismerem a facebookot. A fő probléma az, hogy épp mindig akadna jobb dolgom és ha van szabad egy órám, akkor nem Facebook-olni fogok.

 • 2016.08.11 16:46:11Csabiq

  @Kard
  Ne menjünk bele a nagyszülő témakörbe. Vannak emberek, akik semmilyen kritikát nem képesek elfogadni. Annyit tehetsz, hogy eltiltod a gyermeket tőlük, de ezt a lépést nem akartam megtenni.

  Másik: nem élhetem a gyermek helyett az életet. Többször sutyiban falták a cukrot és mondtam nekik, hogy egyesével hullanak majd ki a fogaik. Konkrétan megmondtam, hogy a te fogaid hullanak ki, engem mit érdekel. Te bajod.

  Itt mondjuk sikert is értem el, mert a sutyiban falás után legalább megkérik, hogy mossam meg a fogukat.

  Tökéletesen meguntam, hogy folyamatosan a hülyeségeket csinálják, nekem meg semmi más dolgom nincs, minthogy megmentsem őket. Rászoktam, hogy egyszer szólok: kislányom biciklivel lassíts a fekvőrendőrnél. Láttam, hogy nem lassít, azt is, hogy túl fogja élni a zuhanást, nem avatkoztam közbe. Kiterült, mint a gyalogbéka.

  Nem gondolom, hogy felelősségem lenne mindig kihúzni a bajból.

 • 2016.08.11 17:16:00ghck

  @Csabiq
  nyilván telefonod sincs. Nehogy már értékes perceket vegyenek el az életedből, és hívogassanak. Hiszen az nyilván az ismerőseidnek sem jó, ha 10 évente egyszer veszed fel a telefont... Van neked jobb dolgod, nem?

 • 2016.08.11 17:20:23zizi77

  Ghck, azért még nem vagyok rossz értelemben vett entellektüel. Egyszerűen nem vagyok kíváncsi olyan emberek életére, akiket alig ismerek, és a magamét sem akarom kiadni. Akik fontosak számomra, azokkal más módon tartom a kapcsolatot. Nem hiszem, hogy sokmindenről lemaradnék!

 • 2016.08.11 17:20:23zizi77

  Ghck, azért még nem vagyok rossz értelemben vett entellektüel. Egyszerűen nem vagyok kíváncsi olyan emberek életére, akiket alig ismerek, és a magamét sem akarom kiadni. Akik fontosak számomra, azokkal más módon tartom a kapcsolatot. Nem hiszem, hogy sokmindenről lemaradnék!

 • 2016.08.11 17:25:53Advanced Flight

  "miért kell egyfolytában arról beszélni, hogy valaki túl kövér vagy túl sovány, csúnya"

  Mert ha kiteszi vki az egyéves gyereke fotóját, akkor mi más lenne a téma, mint a kölök külseje? talán a kiváló matematikai képességeit kéne dicsérni? nyilván azt várták a szülők, hogy jön a sok lájk meg a "jajdecukigratulálok" komment - vajon akkor is panaszkodtak volna, hogy mindenki a gyerek külsejét minősíti? vagy pozitívan lehet? száni.

  Amúgy a gyerek kövér. Olyan, mint egy Michelin-baba. És ez ebben a korban nagyon veszélyes, ilyenkor lehet jól megalapozni a felnőttkori elhízást.

  Az enyéim pocsékul esznek (bár a súlyuk teljesen normális), de már megbékéltem ezzel. Inkább, mint hogy zabáljanak.

 • 2016.08.11 17:28:04gabardin

  Az én gyerekem is így nézett ki egy éves korában, vagy még ígyebbül... szoptatott baba volt. 9 hónaposan állt fel, egy évesen már tipegett. Aztán elkezdett nőni, nyúlni. 48 kg-os, 164 cm-es 20 éves felnőtt nő lett.
  Elég nagy merészség babákat kritizálni a kinézetük/súlyuk miatt.
  Egyébként is nagy merészségre vall bárkire beszólni a súlya miatt.

 • 2016.08.11 17:32:16zizi77

  Kard, első gyerek 6 hét után tápis lett sajnos, iszonyat vékony/az is volt/, második lefejt anyatejet kapott 16 hónapig, vékony, az is volt. 3. ma fél éves csak szopizik, és majd 1 kg-val több, mint a nagyok voltak ennyi idősen. A mai tápszerek nem puffasztanak már. Ja a kicsi, úgy nagyobb, hogy soha nem evett annyit, mint amit a súlya alapján kellett volna. Ez a genetikai bekódoláson múlik. Nagyobb korban persze vigyázni kell már, de ennyi idősen simán vannak ekkora különbségek hasonlóan táplált babák között.

 • 2016.08.11 17:51:07Csabiq

  @ghck
  Van telefonom, de nem remote controlként funkcionál. Ha hívnak és éppen mással foglalkozom, szimplán nem veszem fel. Amikor a nap folyamán épp ráérek, akkor visszahívom.

  Van az életemben max 50 ember, akivel szorosabb a kapcsolat, a többivel kevésbé. Arra figyelek, aki a közelemben van. Telefonálni egyébként is utálok, a személyes kapcsolatot előbbre tartom.

 • 2016.08.11 17:53:49Csabiq

  A csecsemők amiatt kövérek, mert esznek és nem mozognak eleget. Amit feláll, szalad és biciklizik, rohangál, szépen lassan emberformájúvá válik a gömböcből.

  Semmit nem jelent, ha valaki kicsinek kövér, még lehet karcsú még felnőttként.

 • 2016.08.11 18:16:07BéLóg

  Előmoderáció vagy blogmotor?

 • 2016.08.11 18:16:36BéLóg

  Ki nem sz**ja le hogy SZERINTETEK milyen a gyerek mi, GYÖKEREK!
  Az a gyerek GYÖNYÖRŰ úgy ahogy van, teljesen megértem a szülőket hogy kitették a képét, mert nekik (is) nagy boldogságot okozott és EZT akarták megosztani másokkal.
  Sajnos ők nem tudták azt amit mások igen. A sok ostoba frusztrál, életét már régen elb****szott troll komancser a saját baromságát mentendő ABBAN látja a megoldást, hogy MÁSOKAT gyaláz.
  A szülőket nagyon sajnálom, sokkal jobb lett volna ha kiállnak magukért és a csodás gyermekükért és elhajtják a sok hülye testképzavaros birkát a vérg*********be!

 • 2016.08.11 19:55:30GMS

  O, ti okosok! Sajnalom a csoffadt, sovany kolkeiteket. Nalunk minden gyerek hurkas 3-4 eves koraig. Akkor kezdenek megnyulni es ez igy normalis. Az unokahugom ma olyan vekony, alsoskent, hogy senki nem hinne, hogy milyen kover baba volt. Es nem lesz cukorbeteg, mert a csalad genetikailag nem ezen a vonalon terhelt. Senki se volt se cukorbeteg, se rakos egyik agpn se. Sokkal jobb egy kover kisgyereket nezegetni, mint egy kis sulyu, sovany, karikas szemu, kis nyomikat, aki meg hat honaposan is ugy nez ki, mintha most szuletett volna. Ha azonban egy gyerek altalanos iskolas korara nem veti le a bebi kilokat, akkor van baj. Akkor kell tobbet mozogni, es kevesebb szenhidratot enni. De barmikor, barmely eletkorban lehet valtoztatni, jobb etkezessel es tobb mozgassal lekuzdeni a kilokat. Felesleges es karos kisgyerekeket kipellengerezni a sulyuk miatt, plane ha meg nem abban az idoszakban vannak, amikor mar inkabb hosszaban, mint szelteben nonek. Ez olyan 4-6 ev korul van. Akkor megnyulnak es ez igy normalis.

 • 2016.08.11 20:52:17Kard

  @zizi77
  Arra gondoltam, hogy egy 3-4 hónapos gyerek adagja kb 800-1000 ml. Na most ha valaki tartósan 1.5 litert ad a gyerekének tápszerből abból lehetnek a jó kis "husi" gyerekek.

 • 2016.08.11 21:47:34zizi77

  Szerintem azért ez nagyon ritka. De egyébként, ha ordít a gyerek a kajáért, akkor mit csinálnál?

 • 2016.08.12 07:17:50purpleghost

  El se hiszem hogy azt mondjátok, hogy mivel a túlsúly egészségtelen, teljesen rendben van osztani az észt az apának. Mint @gabardin írta feljebb, kevés kapcsolat van a dundi baba/egyéves/kétéves és a túlsúlyos felnőtt között.

  A kislányom vékony volt babakorában, most átlagos, a kisfiam olyan volt, mint egy kis labda, most kétévesen kezdi leadni a babakori hurkákat. Mindkettő ugyanúgy táplálkozott.

  A másik téma: én sem vagyok facebookon és nem posztolok a gyerekekről képeket, de szerintem ez elég gyakori, és nem ugyanaz, mint a technológiát elutasítani. Az internetet és a telefont attól még ugyanúgy használom, mint bárki más, nem beszélve a munkámról, csak nincs kedvem ismerősi pletykafolyamot/önreklámot olvasni egész nap és nem akarom még több rokonomról megtudni, hogy milyen csodagyógyszerekben hisz vagy mennyire van elszállva politikailag.

 • 2016.08.12 09:31:17pandras11

  Lsd: Rém rendes család! 1:1-ben.
  - 2016.08.11 12:18:08 ghck -teljesen igaza van.

 • 2016.08.12 10:23:25rozsomák

  Aki kiteszi akár a gyereke képét, akár saját gondolatait az internetre, az számoljon azzal, hogy ott kritikus észrevételt is kaphat eleget.
  Az a gond, hogy a szülők jó része nem tudja elviselni a gyerekét ért kritikát, hisz az ő kis ungyuli-bungyulija nyilván a világ legszebb gyereke - a saját szemszögéből persze az is, csakhogy másnak ez a gyerek nem a saját gyereke, hanem egy idegen.
  És valljuk be, kevés a valószínűsége, hogy a posztoló szülőnek minden más idegen gyerek tetszik, nyilván neki is megvan a saját - eseteként negatív - véleménye egy másik gyerekről, még ha nem is hangoztatja nyilvánosan.
  Csak azt kapta, amit esetenként ő is gyakorolt volna magában vagy nyilvánosan más gyerekéről.

  Egyébként a gyerek tényleg kövér, de még kinőheti.

 • 2016.08.12 10:23:30Kalevala

  Teljesen rendben van a baba a képen. Ez ilyen korban teljesen normális és egyáltalán nem vetít előre semmilyen későbbi betegséget.

 • 2016.08.12 10:59:33báró Csekonics

  A 'babaháj' arra való, hogy ha netán lebetegszik a gyerek és lázas, nem akar enni, akkor simán van miből energiát nyerjen a szervezete. Ezért (is) mondja ilyenkor az orvos, hogy az a lényeg hogy _igyon_ minél többet.

 • 2016.08.12 10:59:33báró Csekonics

  A 'babaháj' arra való, hogy ha netán lebetegszik a gyerek és lázas, nem akar enni, akkor simán van miből energiát nyerjen a szervezete. Ezért (is) mondja ilyenkor az orvos, hogy az a lényeg hogy _igyon_ minél többet.

 • 2016.08.12 10:59:39báró Csekonics

  A 'babaháj' arra való, hogy ha netán lebetegszik a gyerek és lázas, nem akar enni, akkor simán van miből energiát nyerjen a szervezete. Ezért (is) mondja ilyenkor az orvos, hogy az a lényeg hogy _igyon_ minél többet.

 • 2016.08.12 12:28:36D2

  @ghck
  Van tévém, nincs fosbúk regim. És akkor?

 • 2016.08.12 12:30:41D2

  A gyerek valóban erősen hurkás, szerintem túlmegy a babaháj kategórián. De az embernek virtuálisan is meg kell válogatni a barátait...

 • 2016.08.12 13:25:47Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft

  "ghck

  @Csabiq
  nyilván telefonod sincs. Nehogy már értékes perceket vegyenek el az életedből, és hívogassanak. Hiszen az nyilván az ismerőseidnek sem jó, ha 10 évente egyszer veszed fel a telefont... Van neked jobb dolgod, nem?"

  Te az a fajta lehetsz, aki elmegy kocsmázni hatodmagával, aztán nem beszélget, hanem nyomkodja a telefonját és azoknak üzenget, akik ott ülnek az asztalnál vele együtt, fényképezget, felteszi a FB-ra, a többi öt meg lájkolja azonnal.... és ha elvennék a telefonját elvonási tünetei lennének.

  Most őszintén: azon kívül, hogy magát mutogatja mindenki, hogy milyen heppi éppen (pedig nem is), meg milyen fasza helyen nyaral (amire elkúrta fél évi fizetését) mire jó a fészbúk/twitter/insta stb.? Semmire, azon kívül, hogy a rabló tudja a fél országról, hogy mikor van nyaralni és szabad a lakás.

 • 2016.08.12 15:10:227esbusz

  Függetlenül ettől a képtől, minek posztol nyilvánosan aki nincs tisztában a lehetséges következményekkel?

 • 2016.08.12 15:13:58agregory69

  ghck

  Ez aztán a megalol! Mi a ****? Ha nem vagyok fent a xar FB-n, barlanglakó vagyok? Ott a viber, a whatsapp és millió más app pc-re és droidra/iphonra, qrvára nincs szükségem egy maximálisan tolakodó appra! Ja és én tv-t sem nézek, mert amik manapság mennek nem műsorok, hanem híg f*s! Ha érdekel egy sorozat vagy film, ott a netflix vagy streamelem PC-n, esetleg BD-n nézem. Tőlem bezárhat az összes kertévé.

 • 2016.08.12 15:16:03agregory69

  A többiektől bocs, de ez az alak kicsapta a biztit... soz

 • 2016.08.12 15:24:19enpera

  Ghck : attól, mert te komoly drogfüggő faszbukrajongó vagy, vannak még normális emberek is.
  Van telefonunk, van email, elérhetőek vagyunk, sőt igazi barátaink vannak.
  Téged beszippantott a fosbuk, csak a lájkolgatásért élsz, szerintem fordulj orvoshoz.

 • 2016.08.12 16:53:15ghck

  Figyelem, minden idiótának! Aki nem az, annak ez nem szól!
  Az, hogy fent vagy faszbúkon, még nem tesz téged faszbúkdroiddá, nem kell az életedet ott tölteni. Egyszerűen csak kihasználsz egy kényelmes kommunikációs eszközt. Nem, ettől nem szűnik meg az offline életed! Nem, posztolnod sem kell semmit. Se a nyaralásodat, se a gyerekedet. Lájkolnod sem kell. Egy hátránya van, ha fent vagy faszbúkon: nem mondhatod el magadról, hogy te mekkora entelektüel vagy, hogy nem vagy fent! Mert valakinek ez ugye értékmérő, és ezzel villog, hogy "igaz a fb-on se vagyok fent. :)"

 • 2016.08.12 17:22:28zizi77

  Ghck, nekem semmi bajom azzal, aki fent van. Nem ettől lesz az ember több vagy kevesebb. Nincs kicsit üldözési mániád? Én csak azért írtam, hogy nem vagyok fent, mert esély sincs rá, hogy a kölkeimet posztolgassam.De amúgy se tenném.

 • 2016.08.12 19:29:27purpleghost

  nem tudom, én nem szoktam azzal verni a mellem, hogy nem vagyok fent, csak nem vagyok fent és kész. amikor kiderül, akkor általában nem "entelektüelnek" néznek, hanem furának.
  a neten meg hol az entelektüelség, amikor bár facebookon nem vagyok fent, a díványos fórumon posztolgatok :D

 • 2016.08.12 20:39:52Lady Scarlett

  Az egyéves gyerkőcök így néznek ki. Aki ezt nem tudja, vagy meglepődik ezen, az még az életben nem látott kisgyereket, vagy nem is érdekli, hogy milyenek a gyerekek.
  Elmehetnek a jóbüdös francba, akik egy egyéves gyereket dagadtoznak! Mégis milyen legyen?! Mint egy etióp kisgyerek?!
  Ez a gyerek nem fog éheztetés miatt meghalni! Amúgy meg, ahogy a gyerekek nőnek, egyre többet mozognak! Egy egészséges három éves egész nap jön megy, tehát felesleges a hurkák miatt aggódni! Az egyéves még épphogy elkezdett járni, tehát jóhogy hurkás! Ez így van jól!

 • 2016.08.13 00:20:18ghck

  Lady Scarlett, te nem jó képet nézel...
  [link]

 • 2016.08.31 09:42:541katinka

  Hát csak egy kép van ott, én nem tudom megmondni belőle ( ki van takarva az arca) , hogy mennyi idős... Egy-két éves gyerkőc igen gyakran kerekded.
  És hát idegen nemzetségű gyermekről nem mindig jól tippelem és szerintem más se hogy pontosan mennyi idős is. Pl. Még a gyerekkel igen gyakorlott OKOS Óvonő sem tudta: a három hónapos igen kerek és igen nagy fiamra azt hitte, hogy 6-7 hónapos és azt ajánlotta vigyem fejlesztő pedagógushoz mert még hogy hogy nem fordult meg...
  És hát kínai üzletben a a tulajdonos tátott szájjal nézte a már rohangáló pelenkás fiamat, aztán mondta a pénztáros, mert az Ő gyereke most megy iskolába, de nem nagyobb az enyémnél.
  Igen sokfélék vagyunk, ezért nagyon csúnya dolognak tartom, hogy más gyerekét leszólom, sértegetem nyilvánosan! Ja és 2 éves korukra általában lefutják a gyerekek a bébihájat, ha már 3 éves és gyűrűződik rajta a háj akkor sem így kell közölni! Majd az orvos közli vele..

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta