Itt a Jégkorszak 5. része, csak minek

A 20th Century Fox a héten mutatta be az új Jégkorszak filmet, amely A nagy bumm címet kapta. Ez anyagi szempontból biztosan megérte nekik, de a szériának nem tett valami jót. Ami azt illeti, már a harmadik rész is kicsit fölösleges volt, de az még tudott újat mutatni és szórakoztatni.

Ezt a 4. részről már nem mondhattuk el. Ennek ellenére a stúdió fogta a megszokott triót és az időközben hozzájuk csapódó karaktereket, és nekivágott az 5. résznek Mike Thurmeierrel a rendezői székben.

Bring him home

A filmben a probléma forrása és okozója, megint csak Motkány, aki természetesen úgy okozza a galibát, hogy éppen kedvenc makkját próbálja megszerezni. Ezúttal egy űrhajót sikerül elindítania, majd pedig egy óriás meteoritot, ami a föld felé tart. Ja, és persze túl magas labda hagytak volna ki a készítők, ha nem használják fel az űrhajós felszerelésben lévő kisállatot olyan filmek borítójának paródiájához, mint a Mentőexpedíció.

2
InterCom

Ismerős forgatókönyv

Természetesen a probléma megoldása, ami jelen esetben a föld megmentése, ismét Mannyra, Sidre, Diegora és családjaikra vár. A többit, gondolom, mindenki össze tudja rakni. Nem hat valami újnak, de nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy közben nem nagyon történik semmi érdekfeszítő.

Diego már megtalálta a szerelmet, Sid még csak keresi, Manny pedig lánya udvarlójával van elfoglalva, és eközben repülnek a hashtagek meg a hasonló hülyeségek.

Nem szólt akkorát, mint a címe

A nagy bumm túlságosan izzadságszagú. A sok mellékes karakter felesleges, nem szeretjük meg őket igazán, sőt, néha már idegesítőek. A poénok pedig időnként konkrétan szörnyűek.

Összegezve: A nagy bumm nem egy túl jó film, ami csak azért szomorú, mert egy jó szériát nyújtottak el fölöslegesen. Viszont ha valaki el tud tekinteni az utóbbiaktól, és csak újra szeretné látni a régi arcokat egy új filmben, annak remek kikapcsolódás lehet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra