Ellenőrzésre számíthatnak a kalandparkok

Május 22-én leszakadt egy kötélháló a csillebérci kalandparkban és több gyermek megsérült. Úgy tűnik azonban, hogy végre valami nem marad következmények nélkül: a Bókay Kalandpark szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elrendelte az összes kalandpark ellenőrzését.

A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére. A Facebook-posztjuk alapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a mai napon meg is kezdte a munkát, méghozzá velük. A helyszínen mindent rendben találtak. 

MZS 5591-01
Molnár Zsolt / Index

A szaktárca elmondta: megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az ellenőrzésnek az idegenforgalmi szezon kezdetére való tekintettel heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik abban, hogy az országos szintű vizsgálat az üzemeltető cégeket fokozott körültekintésre készteti a biztonságos üzemeltetés, a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek