SZÜLŐSÉG

Ellenőrzésre számíthatnak a kalandparkok

2016. május 27., péntek 13:43

Május 22-én leszakadt egy kötélháló a csillebérci kalandparkban és több gyermek megsérült. Úgy tűnik azonban, hogy végre valami nem marad következmények nélkül: a Bókay Kalandpark szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elrendelte az összes kalandpark ellenőrzését.

A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére. A Facebook-posztjuk alapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a mai napon meg is kezdte a munkát, méghozzá velük. A helyszínen mindent rendben találtak. 

A szaktárca elmondta: megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az ellenőrzésnek az idegenforgalmi szezon kezdetére való tekintettel heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik abban, hogy az országos szintű vizsgálat az üzemeltető cégeket fokozott körültekintésre készteti a biztonságos üzemeltetés, a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta