SZÜLŐSÉG

Úgy tanít, hogy a gyerek azt kívánja, tartson még sokáig

2016. május 2., hétfő 16:52

A múlt héten az Iparművészeti Múzeumban voltunk egy múzeumpedagógiai foglalkozáson, amely az Iszlám művészet című kiállításukhoz kapcsolható. Ezt a foglalkozást most 6-8 éves gyerekeknek hirdették meg, de más korosztályok számára is nyitott a program. A játékos részeknél csak a gyerekeké volt a főszerep, addig viszont a szülők örülhettek, hogy valami olyan köti le a gyerek figyelmét, amit nem kell hálózatra/internetre csatlakoztatni ahhoz, hogy működjön. 

Az iszlám kiállításon megtudhatják ki volt Naszreddin, milyen volt a szultán palotája, mik a török kultúra főbb jellegzetességei (imaszőnyegek, különleges ló-öltözetek és díszfegyverek), milyen szerepet töltöttek be ezek a tárgyak a mindennapi életben, és, mit jelképeztek. Érdekes látvány volt a korabeli viselet is, a tükörrel díszített keleties anyagok, plusz ezek készítési módjára és használatára is fény derül, na meg, hogy milyen örökségeket hagytak hátra Magyarországnak a törökök. 

A játékos feladatok teljesen lekötötték a gyerekeket, lehetett rajzolni, különleges, keleties tárgyakat felismerni bekötött szemmel, turbánt és fátyolt díszíteni, és közben meg tanulni is, természetesen. 

„Programjainkban fontos szerepet kap az interaktivitás, a kreativitás, valamint a történelmi, társadalmi és művészeti ismeretek és a kortárs kulturális összefüggések kooperatív feldolgozása. Minden esetben a múzeum épületének, a hely szellemének és a kiválasztott kiállítás üzenetének megismerése a cél, miközben figyelembe vesszük az adott korosztályi sajátosságokat, a tananyaghoz való konkrét kapcsolódási lehetőségeket és a pedagógusok egyéni kéréseit is.” - tudtuk meg Erdős Katalintól, az Iparművészeti Múzeum osztályvezetőjétől.

A foglalkozásokat keddtől péntekig 10.00-17.30 között tartják, amelyekhez előzetes regisztráció szükséges. És hogy milyen programokra jelentkezhet, innen megtudhatja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta