SZÜLŐSÉG

Menő vagy ciki az iskolai tévésáv az M5-ön?

2016. április 26., kedd 20:23

M5 néven új közszolgálati csatorna indul ősszel, amelyben az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd a középpontban - mondta Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Papp Dániel a műsorban arról is beszélt, hogy amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik, írja az MTI.

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd - fogalmazott Papp Dániel. "Nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját" - mondta a tartalomszolgáltatási igazgató, aki arról is beszélt, hogy az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is fel fogják használni. 

Ön mit gondol, az átlag tévécsomagban elérhető körülbelül 47 dokucsatorna mellé fölösleges csinálni még egyet? Vagy úgy gondolja, hogy azok tulajdonképpen úgyis csak a semmit habosítják, és kinézi az MTVA-ból, hogy végre csinálnak valami használhatót is? A menő-ciki sávon megszavazhatja!

672 szavazat 783 szavazat

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.04.26 21:19:40wiener

  néz még valaki tv-t?

 • 2016.04.26 21:38:04nomolesztiren

  Ha megint Öveges professzort veszik elő, az gáz. Azt a fonalat már egy mai gyerek képtelen felvenni. Ha a Repetához hasonlókat gyártanának kis ráncfelvarrással, az menő volna. Persze nem a Sipossal, csak úgy egyszerűen, gyerekmolesztálások nélkül...

 • 2016.04.27 08:04:11Los Alamuszi

  Akkor lenne értelme, ha valami okosabb tartalmat gyártanának rá, mint ami a NatGeo-n, Spektrumon és társaikon megy. De nem hiszem, hogy így lesz, vagy előveszik a régi adásokat, amiknek a zömén a mai sulisok zöme bealszik, vagy maximum csinálnak valami "beszélgetős fejek" műsort, amin jó eséllyel szintén. Illetve azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a gyerek hazaérve pont ezt a csatornát nyomja be magának a Minimax és társai vagy a számítógép helyett. A pedagógus pedig még előírni sem tudja (Háziként pl.), hogy hazaérve nézze meg a xxx-ről szóló adást, mert a gyerek nem biztos, hogy a tévéadás időpontjában képes megnézni az előírt műsort. A dolog akkor működne, ha a suliban nézetnék a gyerekekkel a műsorokat, de akkor az rögzített, bármikor lejátszható, megállítható formában kéne (akár dvd-n, akár netről elérhetően)
  Nem beszélve arról, hogy annyi csatornája van a köztévének, amiket egyrészt a kutya sem néz, másrészt jórészt ismétlésekkel töltenek ki, hogy BÁRMI simán beférne a már meglévő csatornákra, nem kellene ezért új csatornát csinálni.

 • 2016.04.27 09:06:11kis864

  Ez az ötödik ov csatorna ami közvetíti azembereknek a kormány progit, /agitpog/.
  Közben több pénzért nézhetjük majd a kereskedelmi csatornákat, bevételhez juttatva pl.vajnát akinek véletlenül sikerült állami pénzből államosítania.

 • 2016.04.27 13:03:05s

  Magyarország jobban teljesít!


  Ez lesz az m5, m6, m7, m8, m9, m10, m11, m12, m13, m14, m15, m16, m17, m18, m19, m20, m21, m22, m23, m24, m25, m26, m27, m28, m29 műsorán. A téma mellékes. A lényeg az üzenet. Meg az, hogy miután az mnb kénytelen volt kibaszni a kakis pelust, legyen hely, ahol a közpénz elveszítheti közpénz jellegét.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta