SZÜLŐSÉG

Menő: virág helyett jótékonyságot kérnek a ballagó gimisek

2016. április 22., péntek 18:44

Virágok és ballagási ajándékok helyett jótékonykodást kér ballagásra a Városmajori Gimnázium 28, illetve a Gödöllői Református Gimnázium 49 végzős diákja. Felhívásukban azt kérik, hogy a virág és ajándékok árát, de legalább egy részét adják inkább a rokonok a KézenFogva Alapítványnak, hogy fogyatékkal élőkhöz jusson el  a pénz. 

A Városmajori Gimnázium 28 végzős diákjának felhívása

„Április 29-én elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel.

Kérjük, adományozzátok a KézenFogva Alapítvány számára. Támogassatok ezzel fogyatékos embereket!

A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban.”

Nem csak szülők és rokonok, de ismeretlenek is támogatják a fiatalok terveit, akik már 256 ezer forintot gyűjtöttek össze a fogyatékkal élők támogatására. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.04.22 20:36:35vizöntő

  A virág pár nap után megy a kukába mert elhervadt,igy a diák lényegében nem kapott semmit ! Le kéne szokni erről a böszme szokásról. Amikor a lányom ballagott éppen komoly megélhetési gondja volt a családnak de a sok rokon és barát ócska virágokra szórta a pénzét. Nagyon mérges voltam rájuk !

 • 2016.04.22 20:52:55micsoda?

  Ez a módszer csak a kispénzű embereket segíti. Sajnos a magyar virtus meg maradt, mert kertben szedett virágot ma már nem illik adni a ballagónak, a bolti csokor meg sokba kerül. Tehát nem adományoz.
  Egyébként csak a praktikus dolgokra gondolni, szerintem lélekölő.

 • 2016.04.22 21:48:41Nancsibacsi

  @vizöntő: Miért rájuk voltál mérges? Te tehettél arról, hogy megélhetési gondja volt a családodnak, nem?

 • 2016.04.22 21:56:48Nancsibacsi

  Az adományozásnak is megvan a helye, meg az ünneplésnek is. Az ünneplés része a virág - ha nem ajándékoznánk virágot, egy csomó kertész éhen halna, és akkor elkezdhetnénk gyűjteni nekik:-)

  Szerintem az ilyen "gesztusoktól" többet ér az, ha a gyerek akár kiskorában megtanulja, hogy mi az adományozás, és hogy az bizony lemondással jár az adományozó számára. Pl. karácsony körül szoktak gyűjteni tartós élelmiszert multikban. A lányom kért szórólapot, az alapján rakta be a termékeket, de valamiből kettőt akart rakni. Mondtam neki hogy kislányom egyet tudok én adni - viszont a csokid, amit az előbb választottál épp ennyibe kerül, szóval ha azt visszateszed, akkor rakhatsz bele még egyet, a csokid helyett. Szépen kivette a csokiját, visszarakta a polcra, és berakta a nem tudom már mit. Tök büszke voltam rá :-)

 • 2016.04.23 18:27:43encir

  Hát igen, a ballagáshoz hozzátartozik a virág hagyományosan.Ellenben nem tudom, miért ne lehetne kerti virágból csokrot kötni. És nem kell malomkerék nagyságú bokréta sem, hogy a szerencsétlen maturandus/maturanda félvakon botorkáljon, miközben karja majd' leszakad.

 • 2016.04.25 14:35:18mate2003

  És a virágosokkal mi lesz? Haljanak éhen?
  Szegények most aztán tényleg dolgozhatnak, mert még anyák napja is most lesz. Még jó, hogy Valentin nap már lement. Mi lenne, ha még az is most lenne?!!!

 • 2016.04.26 20:58:01Kis Mirjam

  Na, mi megtettük, mindkét ballagó gyerekünknek a kertünkből szedett virágok voltak a ballagásán csokorba kötve, és igen, sok volt az orgona a csokorban... Nem lett semmi bajuk ettől, nagyon örültek így is, ők észre sem vették ezt :D
  A csokrok ingyen voltak, a többiek pedig 5000 Ft-okat, vagy talán még többet is kidobtak az ablakon a különleges virágokért, amik kb. 2-3 nap múlva a szemétbe kerültek....

 • 2016.04.27 18:12:00lya2222

  szimpatikus.....

 • 2016.04.27 18:12:00lya2222

  szimpatikus.....

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta