SZÜLŐSÉG

Így változtatták meg a világot a védőoltások

2016. április 6., szerda 10:30

Szerencsére ma már egyre kevesebb (de annál hangosabb) az oltásellenző a nagyvilágban, ami azért is szuper, mert mára végre megvan a kézzel fogható bizonyíték arra nézve, hogy az oltások igenis szükségesek. A visualnews.com talált rá a Wall Street Journalban erre a három diagramból álló térképre, ami azt mutatja, hogyan alakultak a különböző betegségek előfordulásai a vakcinák felfedezése előtt és után. 

Minden négyzet a táblázatban a megbetegedések számát reprezentálja 100.000 emberre vonatkoztatva. A nagyszámban fertőző betegségekben, mint például a gyermekbénulás, kanyaró és rubeola évente ezreket fertőződtek meg, akár egy életre szólóan. Ezzel szemben a védőoltások feltalálása óta (ezt a táblázatban a fekete függőleges vonal jelzi) az esetek száma ugrásszerűen csökkent, itthagyva minket homályos emlékekkel egy olyan világról, melyben nem léteznek a vakcináink a betegségek ellen. 

Measles.png
Fotó: The Wall Street Journal

A védőoltások hepatitis A-ra, mumpszra, szamárköhögésre és a himlőre gyakorolt hatását megtalálják a Wall Street Journal-on. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.04.06 13:25:25wmiki

  Tudom, tudom, a tudományban, csak a hülyék/trollok kételkednek.
  A felsőbbrendű, értelmiségi demokrata dopeman szavazók mind tuggyák, hogy a tudomány sosem téved, mert bizonyítékokon alapszik.

  Már csak azt nem értem, hogy a fejlett nyugaton, ahol engedélyezett az otthonszülés, és TB támogatott a homeopátia, ott miért nem kötelezőek, ezek a szent szerek?
  Miért csak az elmaradott, orbáni diktatúrában kötelezőek ezek a tökéletes, mellékhatás nélküli csodaszerek, a védőoltások.?

 • 2016.04.06 13:40:09KisKirály

  Gyűlnek az idióták ^_^ Mert kétségkívül a világ MINDENHOL pontosan ugyan olyan! Azt mikor majd nem lesz semmi kötelező, és lerohad a fél ország, mert még a leprát is áthozzák Ukrajnából meg délről, akkor megy a fejvakarás :D

 • 2016.04.06 13:43:49KisKirály

  Amúgy wmiki, mutass már légyszíves egy esetleírást, amiben biológiai tényekkel van alátámasztva az, hogy autizmushoz vezet az oltás. Légyszíves. (tudom, most jön majd egy csomó szabadonébredős oldal, meg tudnodkellpontinfó, de el kell keserítselek, Wakefielden kívül senki sem talált összefüggést a kettő között. Valóban okozhat az oltás helyén összegyűlő aluminium olyan plakklerakódást, ami a közeli nyirokmirigyekből túlzott aktivitást vált ki, állandó helyi gyulladásos állapotot kiváltva, de ez cca. ultraritka, köze az autizmushoz annyi mint nekem a rúdtánchoz. Ami meg konvergál a nullához.)

 • 2016.04.06 13:45:02wmiki

  Mindenesetre itt is meg lehet figyelni, hogy a tudomány egyszerű hívei, mennyire képtelenek a kérdésekre válaszolni, sőt... még meg is vannak sértődve, ha valaki kételkedni merészel a szent dogmáikban, és eretnek gondolatai támadnak....

  No persze a hívek, egyik szektában sem túl okosak, miért pont a tudomány lenne kivétel...?

 • 2016.04.06 13:47:29wmiki

  Tudom, tudom, nincs esetleírás a védőoltások, és az autizmus között, tehát ezért kapcsolat sincs, hiszen amit nem lehet látni, az nem létezik.
  Tudomány 1x1

  Csak minden ilyen poszt alá bekommentel egy-egy anyuka, hogy az ő gyereke a védőoltás beadása UTÁN lett beteg.

  Most akkor az UTÁNA tehát MIATTA az tudományos érv vagy nem?
  Mit gondol erről az eklézsia?

 • 2016.04.06 13:52:09wmiki

  erre mi lesz a válasz?
  Ismételt kitiltás?
  Tegyünk úgy, mintha mise történt volna?
  Ebből is látszik, hogy a tudomány mennyire nem olyan, mint egy szekta, igaz???
  XD

 • 2016.04.06 13:52:44KisKirály

  Na várj csak. Tehát azt mondod, hogy amiről nincsen bizonyosságunk, az is létezik? Szóval akkor várjam a Mikulást is kitartóan a kazán mellett, mert hát minden télapós poszt alá bekommentel egy-egy anyuka, hogy az ő gyereke is tök boldog volt mikor csokit kapott. Ha én fogom és ide bekommentelem hogy a narancslétől meg rákos lettem, akkor azt is bekajázod?

 • 2016.04.06 13:53:00KisKirály

  *nem is

 • 2016.04.06 13:54:10Serrin

  Ha valami egymás után történik, akkor nem feltétlenül van köze egymáshoz. Az autizmusnak vannak tünetei, amik egy idő észrevehetőbbé válnak, de már születéskor eldőlt a dolog, vagyis az oltások beadása előtt.

  Ezekben az esetekben annyi történik, hogy pont akkor veszik észre (előtte legfeljebb gyanították de maguk előtt is tagadták ezt), miután beadták az oltást. Ennyi az egész.

  Persze jobb valaki mást hibáztatni, mint pl.: a saját génjeinket, vagyis saját magunkat.

 • 2016.04.06 13:55:23Joe Joe

  wmiki!

  Melyik "fejlett nyugaton" TB támogatott a homeopátia? Ahol most élek (igaz, nem nyugaton van földrajzilag, de a jóléti országok között elég magasan helyezkedik el) ott tűzzel-vassal írtják a homeopátiát, mert szeretnécsére az emlékező vízben és egyéb marhaságokban hívők hivatalosan is hülyének számítanak itt. Az oltásellenes szülőktől pedig mostanában elkezdték elvenni a gyerekeket. Én konkértan be is börtönözném az ilyen ostoba egysejtűeket, de reméljük eljön ennek is az ideje.

  Most esik csak le... Te egy oltásellenes homeopátia hívő vagy? Esetleg még a konteókban is hiszel? Chemtrail, háttérhatalom? Ezek is megvannak? :D

 • 2016.04.06 13:56:15KisKirály

  Nézd, az hogy egy mániákus elmebeteg vagy, aki évek óta képtelen szabadulni a képzelgéseitől, és személyiségvállfa gyanánt minden ellen tiltakozik, amibe csak egy picurt is bele lehet kötni, nem a mi problémánk. Bocsánat, de ezek nem tudományos tényállások, az embereken kell első sorban megfigyelni. De az, hogy a magát félhülyére aggódó anya akit szétirritált az "okos internet", meg a hozzád hasonló élettelen izék, az oltás beadását követő lázat azonnal éndiagnosztizálja mondjuk kolerának, mindennek, autizmusnak, az sem igazán bizonyíték.

 • 2016.04.06 13:58:39Szergej Pub

  Csak a kommentek miatt kattintottam erre a cikkre.
  Nem csalódtam, :))

  wmiki: annyit árulj már el, hogy miért a védőoltás és az autizmus között vélsz összefüggést látni az esetleírások általad is elismert hiánya ellenére? Mármint, a védőoltások és az agyvelőhiány közötti lehetséges összefüggésről sincs esetleírás, tehát - a te logikád szerint - akár ezt a rendellenességet is okozhatná a védőoltás. Pedig, ha a kutatók felkeresnek téged, lehet, hogy legalább egy darab esetleírás születne.

  A fejlett nyugaton a homeopátiás szereket azért támogatja a TB, mert ott fejlett demokrácia van, és a hülyéknek is van szavazati joguk.

 • 2016.04.06 14:00:47wmiki

  Most ezt nem értem elvtársak. :(

  Az egyik hívetek azt mondja, hogy nyugaton irtják a homeopátiát, a másik meg azt, hogy támogatják?
  Hát melyik az egyetlen igaz hit, a tévedhetetlen tudomány szerint?

 • 2016.04.06 14:02:03Csipyke

  @wmiki: a fejlett nyugatról, egy szép alpesi országból irok.az oltási rend szinte megegyezik az otthonival. Nem oltatni pedig lehet, de akkor nem vihetem a gyerekemet közösségbe.

 • 2016.04.06 14:02:11KisKirály

  A homeopátia támogatásának jelenleg egyetlen alapja van amúgy, és az az, hogy a tudomány felismerte, hogy eszméletlen jó alap a placebohatás kimaxolási módjainak vizsgálatára.

 • 2016.04.06 14:03:04Serrin

  A homeopátia támogatása attól függ, hogy a hülyék mennyire tudják ezt elérni. Van ahol igen, van ahol nem. Hosszú távon úgyis meggyengül ez mindenhol.

 • 2016.04.06 14:05:26Serrin

  Csipyke: Ez tényleg jó megoldás. Demokratikus, mert én döntök a gyerekemről, de ha hülye vagyok, akkor a következményeket is vállalni kell. A közösségtől eltiltást még kiterjeszteném a szülőre is, mert ebben az esetben nyilván kezelésre szorul.

 • 2016.04.06 14:06:54KisKirály

  Izlandon egyszer a "népharag" miatt nem építettek meg egy adott útszakaszt, mert a "tündérek életterét megzavarták volna". Nincsen lehetetlen a kreténségben!

 • 2016.04.06 14:10:05wmiki

  Tehát azt mondjátok, nyugaton sok a hülye, csak itt, az orbáni diktatúrában, okosak az index olvasók és a dopeman szavazók?
  Azt hallottam, hogy ezek az ostoba nyugatiak, még mindig kőbaltával végzik a műtéteket, félhomályos barlangokban.
  Ez is igaz?

 • 2016.04.06 14:11:07Joe Joe

  Ez még olvasni sem tud... Szerintem troll.

 • 2016.04.06 14:18:33KisKirály

  Hagyd, csak simán lavírozik a szavak között. Mikor már nem tud mit idehányni, akkor elkezd félrebeszélni. Jellegzetesen téveszmés :/ Mondjuk most a Richter csinált egy nagyon frankó gyógyszert a skizofréniára. De bizonyára csak azért hogy ezeket a mindent IS tudó, világmegváltó csodabogarakat elhallgattassa a gonosz gyógyszeripar :(

 • 2016.04.06 14:20:35wmiki

  hmmm...
  a tudomány nevű szekta agymosott hívei prédikálnak a mellébeszélésről...
  Miközben egyetlen kérdésre nem válaszolnak...
  ironikus...

 • 2016.04.06 14:21:11Medgar

  Wmikinek igaza van az oltásoknak semmi értelme:
  [link]

 • 2016.04.06 14:22:46Csipyke

  @Serrin: Viszont nem tudom, meddig lehet elmenni, 4 (pár kantonban 5) éves kortól kötelező az ovi, majd a suli, és durva büntiket osztogatnak a mulasztásokért...

 • 2016.04.06 14:23:05KisKirály

  Hát koma, ha a válaszra az a reakciód, hogy egy ostoba gyökerek vagyunk, akkor bocs, de nem lehet veled mit kezdeni. De ne legyél ideges, a ... általában az idegesség jele. Nyugodj meg, a világ nem enged el. Pihenj meg, nem bánt senki.

 • 2016.04.06 14:29:42wmiki

  dehogyis...
  Ti írtátok, hogy a nyugatiak hülyék, akkor ti nyilván nagyon okosak vagytok.
  Vagy nem így van?

  Nyugodtan írjátok meg, ha hiba van az érvelésemben **

 • 2016.04.06 14:40:04KisKirály

  Frankón mixeled az egész tematikát. Itt államokról beszélünk, és nem égtájakról. Lásd például a kretén svájciakat - Európa körülöttük oltásba van burkolva, jólétük a toppon, ellátórendszerük detto. Megengedhetik maguknak, hogy kretének legyenek. Egy német vagy osztrák nem teheti meg. Valóban nincsenek kötelező oltásaik, ellenben nem engedik az oltatlan egyéneket közösségekbe. Tudom, hogy az egyik fő érvetek az az, hogy de miért, hát be vannak oltva. Nos, ehhez egy kis biológiatudást érdemes volna magatokra vértezni: amikor egy egyed szaporodik, ott bizony van esély a mutációra. A vírusok nem tökölnek - a legzsöngébb fajta is 200, legrosszabb esetben 600000 új vírust tud produkálni óránként. A mutációk száma itt roppant mód megnő, az oltás, ami védelmet kialakított, már nem véd a mutálódott kórokozó ellen. Az oltatlanok kirekesztése önvédelmi reflex. Arra, hogy miért kell idehaza ennyi kötelezővel éljünk, a válasz egyszerű: mert tranzitország vagyunk. Az Európába érkezők nagy része rajtunk keresztül halad át. Immunológiailag is védőpajzs vagyunk Európa felé, ahogy más tekintetben is azok voltunk sok száz évig. Amennyiben nem érthető az, hogy valakinek ezt fel kell vállalni, akkor meg el lehet szépen menni innen. És az utána nem= a miattával. Ettem egy szelet kenyeret, miután földet cseréltem a fikuszon. Tehát a földcsere miatt ettem. Azért ez elég képtelenség. Ne moss már össze olyan fogalmakat, amik nem tartoznak össze...

 • 2016.04.06 14:46:43wmiki

  Értem, tehát csak a svájciak hülyék, azért is van olyan szegény országuk, igaz?
  És ha az UTÁNA nem= MIATTA, akkor miről prédikál ez a poszt?
  Hiszen akkor nem a védőoltások MIATT tűntek el betegségek, nem igaz?
  Semmi nem bizonyítja...

 • 2016.04.06 15:02:05KisKirály

  Senki sem mondta, hogy hülyék nem tudnak jól élni :D Nézd meg Wakefieldet. A világot borította lángba, csak mert pénzéhségében manipulált tanulmányokat lobogtatott, most meg félhülyére keresi magát. Nem, tényleg, csak egy halom adat, amit az elmúlt évtizedekben gyűjtöttek. Vagy netán úgy gondolod, a diftériát érdekelni fogja a kézmosás? Amúgy, bármennyire is oltáspárti vagyok, de én ezt a grafikont kissé eltúlzottnak találom. Afganisztánban máig is tombol a gyermekbénulás, szóval szerintem ez kicsit eltúlzott grafikon. Figyelj, kérdésre kérdéssel nem illik, szóval bocsánat, de tudod mitől van az övsömör?

 • 2016.04.06 15:18:45John Doe3

  @Girhes Joe: variola ellen ma már nem oltanak, így a dilemma sem létezik

 • 2016.04.06 15:37:00rezgaras

  Akkor itt a mi történetünk. A gyerekek Németországban születtek. Ott akkor már nem oltottak TBC ellen, a DiTePert-ből is csak a tetanusz oltást kapták meg. Amikor hazajöttünk, a doki néni beoltotta őket TBC és diftéria ellen. Szamárköhögés ellen nem, mert mint mondta, itthon minden gyerek be van oltva, nincs kitől elkapni.

  Fél év múlva még egyszer kimentünk egy hónapra Németországba. Ott szívesen beengedték a gyerekeket az óvodába, ne felejtsék el azt, amit azelőtt tanultak németül. A német óvodában kitört a szamárköhögés járvány. Persze a mieink is elkapták. Nem haltak bele, de a szívszaggató volt hallgatni, ahogy fulladoztak napokon át. Átkoztuk a napot, amikor beleegyeztünk, hogy ne kapjanak oltást.

 • 2016.04.06 15:49:40Rébusz

  Ausztriában nem kötelezőek a védőoltások, de ajánlottak, még a kullancs elleni is. Ez utóbbi miatt például Ausztriában nagyon kevés a kullancs okozta agyvelőgyulladás miatti megbetegedés, mert sokan oltatják be magukat. Tudtommal, ha egy gyerek ott nincs beoltva, attól függetlenül is mehet közösségbe. Az ovikban nem nézik az oltáskönyvet, csak az orvosnak kell egy igazolást kiállítania, hogy a gyermek egészséges. Az autizmus újkeletű dolog, oltások sokkal régebb óta vannak. Speciális autistákkal foglalkozó intézetek tőlünk nyugatabbra is egyre ismertebbek, sajnos. Semmi összefüggés nincs az oltások és az autizmus között. A másik szempont pedig az, hogy el kell dönteni a szülőnek azt is, hogy mi a jobb: oltással megúszni egy betegséget, vagy esetleg több antibiotikum kúrával kezelni egy nem beoltott, szövődményes, magas lázzal járó betegséget egy kis gyereknél, aki közben a testvéreit és minden gyereket, akivel érintkezett az elmúlt időben, megfertőzhet. A gyerekek enélkül is betegek épp eleget..

 • 2016.04.06 16:03:49T1GRIS

  @Girhes Joe: "Mondjuk az tényleg komoly tudományos dilemma, hogy egy kiirtott kórokozó ellen érdemes-e a világ végezetéig oltogatnunk magunkat."

  Az lenne, ha valóban ezt követnénk, ám a valóság ezzel szemben az, hogy pl. fekete himlő ellen Magyarország 1980-ban beszüntette a kötelező védőoltást, miután az utolsó himlő okozta haláleset 1977-ben történt, az utolsó megbetegedés pedig 1978-ban (és az is egy laborban történt baleset miatt). Ja, és ezek egyike sem Magyarországon történt már.

  Ezért szoktam én barátilag azt javasolni az oltásellenes agyhalottaknak, hogy ha szerintük a védőoltás valóban ördögtől való, akkor a legegyenesebb út, amin elérhető, hogy a gyerekeinket ne kelljen az oltások kockázatának* kitenni, az az, hogy ők is elkezdenek tűzzel-vassal kampányolni a 100 százalékos átoltottsági arány elérésért. Aztán, amint sikerült eradikálni a betegséget a Földről, istibizi, hogy nem oltatunk ellene többet! Ahogy azt tettük a fekete himlő esetében is.

  (* Mert, ha belegondolunk, az érvelésükben annyi ráció azért mégiscsak van, hogy ha egy orvosi beavatkozásnak VAN kockázata - és, mint mindennek, a védőoltásnak is VAN; más kérdés, hogy a súlyos szövődmények aránya egy a sokmillióhoz, miközben százmilliókat mentünk meg - akkor attól tényleg jobb megszabadulni, ha van rá mód, nem?)

 • 2016.04.06 16:06:01T1GRIS

  @Girhes Joe: "Mondjuk az tényleg komoly tudományos dilemma, hogy egy kiirtott kórokozó ellen érdemes-e a világ végezetéig oltogatnunk magunkat."

  Az lenne, ha valóban ezt követnénk, ám a valóság ezzel szemben az, hogy pl. fekete himlő ellen Magyarország 1980-ban beszüntette a kötelező védőoltást, miután az utolsó himlő okozta haláleset 1977-ben történt, az utolsó megbetegedés pedig 1978-ban (és az is egy laborban történt baleset miatt). Ja, és ezek egyike sem Magyarországon történt már.

  Ezért szoktam én barátilag azt javasolni az oltásellenes agyhalottaknak, hogy ha szerintük a védőoltás valóban ördögtől való, akkor a legegyenesebb út, amin elérhető, hogy a gyerekeinket ne kelljen az oltások kockázatának* kitenni, az az, hogy ők is elkezdenek tűzzel-vassal kampányolni a 100 százalékos átoltottsági arány elérésért. Aztán, amint sikerült eradikálni a betegséget a Földről, istibizi, hogy nem oltatunk ellene többet! Ahogy azt tettük a fekete himlő esetében is.

  (* Mert, ha belegondolunk, az érvelésükben annyi ráció azért mégiscsak van, hogy ha egy orvosi beavatkozásnak VAN kockázata - és, mint mindennek, a védőoltásnak is VAN; más kérdés, hogy a súlyos szövődmények aránya egy a sokmillióhoz, miközben százmilliókat mentünk meg - akkor attól tényleg jobb megszabadulni, ha van rá mód, nem?)

 • 2016.04.06 16:48:52estrella_

  Nyilván a potenciálisan halálos betegségek ellen kellenek az oltások, de pl. rubeola ellen hadd döntse el a szülő vagy felnőtt korában az érintett, hogy akarja-e. Vagy a BCG oltás, ami egész Európában már csak néhány poszt-szoc országban kötelező, és nem is indokolt, legfeljebb csak nagyon rossz szociális körülmények közt élőkénél. Sajnos a magyar oltási rendszeren látszik, hogy abszolúte nem tekinti partnernek a szülőt, de még az orvost sem, mert arra sem ad lehetőséget, hogy a kezelőorvos állítsa össze az oltási menetrendet a gyerek egészségi állapotának megfelelően.

 • 2016.04.06 16:53:20T1GRIS

  Határozottan nem szeretek a védőoltások kapcsán az autizmusról beszélni, és ezzel akaratlanul is azt a látszatot kelteni, mintha lenne összefüggés, amit cáfolni szükséges. (Vagy esetleg ragaszkodjunk ahhoz, hogy mindig ugyanilyen terjedelemben cáfoljuk az autizmus és a fagylaltevés kapcsolatát, esetleg a védőoltások és csapnivaló énekhang kapcsolatát is. :)

  DE, ha egy gondolatot mégis hozzáfűzhetek, azt azért ne tévessze szem elől senki, akinek az autisták növekvő száma miatt vannak álmatlan éjszakái, és az ezzel kapcsolatos kérdéseire keresi lázasan a válaszokat (pechjére, pont a Szabadon ébredők blogon vagy Antalvalinál...), hogy az autizmus egy jelenleg is intenzíven kutatott terület, amelyről egyre többet tudunk, és ezzel párhuzamosan egyre több kritérium szerint diagnosztizáljuk.
  A közvéleménynek az Esőember c. film bemutatása előtt még fingja sem volt, hogy létezik olyan betegség (pontosabban, tünetegyüttes), hogy autizmus, ezt megelőzően az autistákra még azt mondtuk, "fura fiú".
  Az Egyesült Államokban az autizmus 1980 előtt még nem szerepelt önálló entitásként az ilyen betegségek besorolását döntően meghatározó diagnosztikai útmutatóban, a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders-ben (DSM). Ugyanebben az útmutatóban 1980-ban még 6 feltétel együttes teljesülése esetén lehetett valakit autistaként diagnosztizálni, 1994-ben már lehetséges 16-ból kellett tetszőleges 8-nak megfelelni. Ezzel párhuzamosan a kritériumok szigorúsága is folyamatosan enyhült: míg 1980-ban pl. a "pervazív (~mindenre kiterjedő) válaszhiány más emberek irányában" volt a feltétel, addig 1994-re ez "örömök, sikerek, eredmények másokkal megosztására való spontán törekvés hiánya"-ra enyhült.

  (Az utolsó bekezdést szinte teljes egészében arcátlanul nyúltam. Innen:[link] )

 • 2016.04.06 17:00:11T1GRIS

  "Sajnos a magyar oltási rendszeren látszik, hogy abszolúte nem tekinti partnernek a szülőt"

  És ezt 5 perc beszélgetést követően egy átlagos oltásellenes szülővel csakis messzemenőkig helyeselni tudom! ;)

  Mellékesen: és ez ugyanaz az oltási rendszer, amelynek eredményei láttán szinte minden európai ország egészségügyi szakemberei állva szopják le magukat... (Túúdom, tudom - tekintélyre hivatkozás plusz anekdotikus érvelés; két súlyos érvelési hiba egy mondaton belül.)

 • 2016.04.06 19:58:25Sanyikaaaa

  Bezzeg ennek a hosszú ideig tartó kutatás végeredményét nem publikálják, amiben kiderül az összefüggés az autizmus és a védőoltások között...
  [link]

 • 2016.04.06 22:21:23dodonovics

  remelem az osszes oltasellenes imbecil kolke hamarabb doglik meg, minthogy befertozze azokat, akik valamilyen indokolt okbol nem kaphatnak oltast. Pl immunbetegseg, es hasonlok. Minden oltasellenes szulo potencialis gyilkos

 • 2016.04.07 03:21:22archangel1526

  @KisKiraly: "én ezt a grafikont kissé eltúlzottnak találom. Afganisztánban máig is tombol a gyermekbénulás, szóval szerintem ez kicsit eltúlzott grafikon."

  A figyelmébe ajánlom a grafikon bal oldalát, ahol az USA tagállamai vannak feltüntetve...
  A kedves blogger elfelejtette kihangsúlyozni, hogy a grafikon kizárólag az USA-ban előforduló kanyarós megbetegedéseket mutatja.

 • 2016.04.07 07:15:21wmiki

  erről lesz cikk?

  Meghökkentő vallomást tett dr. Diane Harper, a HPV elleni oltás egyik vezető kutatója a 4. Nemzetközi Oltóanyag Konferencián. A konferencián eredetileg az oltás előnyeit reklámozta volna, mikor mindenki megdöbbenésére ő inkább lelkiismerete megnyugtatását választotta és , hogy „éjszakánként képes legyen aludni”, lerántotta a HPV-oltás lesújtó következményeiről a leplet.

  [link]

  vagy folytatódik tovább a propaganda "újság"írás?

 • 2016.04.07 08:37:02Zoxo

  "estrella_
  de pl. rubeola ellen hadd döntse el a szülő vagy felnőtt korában az érintett, hogy akarja-e."

  És kit fog szidni az oltatlan anyuka, aki pont a terhessége első hónapjaiban kapja el és emiatt szívbeteg gyereket szül?

 • 2016.04.07 08:51:04Epikus SZTK

  Én olyanról is tudok, aki előbb beteg lett, aztán oltást kapott, és most tök jól van.
  wmiki-t nem érdemes etetni - amióta bezárták "A" Lipótot, keresi a helyét.

 • 2016.04.07 12:19:43Mindenki egyéni, én nem.

  Észre kellene venni, hogy az totál nyugati, fejlett" egészségügy a világ legjobb üzlete. A gyógyszeriparban 1000%-os a haszon, és az orvosok is hülyére keresik magukat.
  Őszintén... nekik érdekük az egészséges társadalom? Vagy inkább a betegbisztosítási kasszát fejni ?
  Kezelnek, nem gyógyítanak...
  Az egészséges emberekből nincs haszo, és a hullából se... A "lábadozó" beteg viszont aranybánya.

  És ezt az aranybányát szolgálja a kötelező vakcináktól kezdve a kamillatea betiltásáig az összes, tudományosan alátámasztott dogma.

  ..
  Nem véletlenül próbálnak kiirtani minden kritikát.

 • 2016.04.07 12:35:46Epikus SZTK

  Szerintem is pl. a természetgyógyászok felelősök érte, hogy ne legyünk egészségesek, mert, ha azok vagyunk, ugyan ki látogatna el hozzájuk? Ki venné a kurkumateát? Nem céljuk, hogy kiderüljön: az amit mondanak/állítanak, az nem igaz. Nem céljuk, hogy ki lehessen mutatni a cickafark előnyös hatását a gerincvelősorvadásra, stb. Amíg ezek fennállnak, és ők eltanácsolnak minél több beteget az orvostól, fújolnak a gyógyszerekre, addig ők degeszre kereshetik magukat a B17-tel, reikivel, stb-vel. Állati jól ki van találva. Ha mégis beüt a krach, akkor legvégső soron ott vannak az orvosok/gyógyszerek, végül is ezekről leírták, hogy hány %-ban hatásosak, mi a hatásmechanizmusuk, vannak statisztikák, stb. De addig, amíg menthetetlenek nem lesznek, marad az inga, ágytologatás, libapimpó, sarki fény, feketelyuk-kivonat. Ha aztán mégis meghalnak, pedig hiába fordultak orvoshoz, marad: hogy hát igen, az orvos nem tudta meggyógyítani, pedig amíg természetgyógyászhoz járt, addig semmi baja nem volt.
  És vannak szerencsétlen tudatlanok, akik hisznek nekik, sőt, ilyen fórumokon osztják a butaságot - nem tudják, mivel játszanak. Szánalmasak.

 • 2016.04.07 14:53:57scarabaeus

  wmiki:

  Diane Harper hoax:

  Frissítsd az anyagaidat, ez az érved, mythbusteres kifejezéssel, "BUSTED".

  [link]

 • 2016.04.07 15:31:44scarabaeus

  Az előző hozzászólásomhoz, ugyanarról, magyarul:
  [link]

  Igaz, ezek nem olyan izgalmasak így, a szorgalmasan, szóról-szóra terjesztett konteók sokkal izgalmasabbak.

 • 2016.04.12 17:30:36NemTomi

  Igen!
  Megváltoztatták!
  DE, biztos, hogy úgy, ahogyan írják?
  Itt is van egy grafikon. Meg lehet magyarázni!
  [link]

 • 2016.04.27 09:11:46Epikus SZTK

  NemTomi:
  tökre bírom, amikor szövegértési, "grafikonértési" problémája van az embereknek, ráadásul gondolkodni is lusták, a matematikát meg nem értik, viszont állati nagy arcuk, önbizalmuk van, mint pl. ennek nebáncsvirágnak; vagy azoknak, aki őket reklámozza birka módon. Elbizakodott egy banda, megtévesztésre, megvezetésre abszolút alkalmasak, csak nem tudom kinek jó ez. "Mi valami mellett vagyunk, ... ezt te nem értheted, ... majd ha lesz gyereked, stb. stb." Igen, saját maguk mellett vannak; a saját önzőségük, egójuk a legfontosabb, a többi meg le van ejtve. Ha más gyereke megbetegszik, mert ők nem tettek meg mindent, mert lehetőségük volt rá, sőt még erre mást is buzdítottak, akkor szétteszik a kezüket, hogy ez van, bocsi ! (?) Vagy akkor jönnek az alternatív hazugságok, amivel magukat mentik. (?)
  Álszent, felelőtlen banda.
  Nem baj, ha valaki nem érti, hogy az oltások hogy működnek, miért van rá szükség, stb. de legalább ne legyen rá büszke, és ne hirdesse a tudatlanságát.
  Nekem pl. az egyik kötelező oltás beadása után nem sokkal ki kellett húzni a fogamat. Most ebből egyenesen az következik, hogy a kötelező oltások még a fogakat is tönkreteszik? Egy túrót! Hasra estem és letörött a fogam fele, és hogy új fogat tehessenek be, kihúzták a maradékot. De, ha azt akarom, hogy az oltások legyenek a bűnösök, akkor ez utóbbit elhallgatom, mert nem illik bele a képbe, és amúgy is ezt szeretik hallani a barinők, így szépen lassan elnyomom, majd a végén még el is hiszem. (A fenébe, ide írogatok, ahelyett, hogy dolgoznék... persze ez is a kötelező oltások miatt van. 8-] )

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta