SZÜLŐSÉG

Piknik, élőzene, játszótéri buli és még jót is tesz vele

2016. április 5., kedd 10:49

Április 30-án tart adománygyűjtő piknik lesz, a mulatság célja az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola támogatása. Szombat délután háromkor várnak mindenkit a Hollósy Simon utcai játszótéren élőzenével és piknikkel. Az adományokat a berettyóújfalui kistérségben élő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeit segítő Igazgyöngy számára gyűjtik. 

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola közhasznú civil szervezetként komplex fejlesztő munkát végez, melyben a művészeti nevelés és az esélyteremtés kiemelt szerepet játszik. 1999 óta léteznek, és azóta számos eredményt sikerült elérniük az integráció kérdéskörében az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségben, Berettyóújfalu környékén. Például mi is beszámoltunk róla, hogy a gyerekek egy nemzetközi képzőművészeti versenyen taroltak. Ez nem egyedi eset volt, a gyerekek évente 450-500 díjat hoznak el nemzetközi képzőművészeti versenyekről, munkáik egy részét az alapítvány online galériájában is meg lehet nézni.

Az iskola növendékeinek 70 százaléka hátrányos helyzetű, és több mint 300 halmozottan hátrányos helyzetű roma kisiskolás jár hozzájuk. Az iskola alternatív módszereit több tankönyv, kiadvány fémjelzi, módszereik iránt nagy az érdeklődés a hazai, határon túli magyar pedagógusok, és más országok szakemberei részéről is. 

Az alapítvány az oktatás mellett egy sajátos modellfejlesztésbe is kezdett. Szeretnék a mélyszegénységben élő gyermekek életesélyeit javítani, számukra jövőképet adni, kompenzálni hátrányukat, segíteni integrációjukat.

Az esélyteremtés három eleme az oktatás, a szociális munka és az intézmények közötti együttműködés. Ez a modell adaptálható elemeivel segíthet a mélyszegénységben élők helyzetén, más településeken is.

Mivel tud segíteni, ha elmegy a piknikre?

A piknikre most eldobható pelenkát várnak minden méretben, tartós élelmiszert, tisztítószert, és tisztálkodószert, de gyerekruhát és felnőtt ruhát is szívesen várnak, de pénzadományt is gyűjtenek az alapítványnak.  Cserébe pedig egy jó hangulatú játszótéri bulit ígérnek a szervezők, ahol Jónás Vera is fellép Subicz Gáborral és a Csehül Vagyok Produkció műsorát is lehet hallgatni piknikezés közben. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta