SZÜLŐSÉG

Autista kisfiúval jófejkedett a MÁV

2016. április 4., hétfő 15:35

A hétvégén volt az Autizmus Világnapja, melynek alkalmából egészen meglepő hálálkodó levél tűnt fel a Facebookon, a MÁV alkalmazottak klubja nevű csoport oldalán. Egy anyuka meghatottan arról számolt be, hogy nyolcéves, Asperger-szindrómás (ez az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép), vasútimádó kisfiának kért levélben a MÁV-tól ereklyéket, és nemcsak hogy kapott, de milyeneket kapott!!

A meghatott levélből kiderül, hogy az anyuka a kisfiú rajzait mellékelve levélben különböző kiselejtezett mávos kellékeket kért, de arra ő sem számított, hogy pár nappal később, némi telefonos egyeztetés után beállít hozzájuk 5 MÁV alkalmazott, és telepít az udvarukba egy igazi fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát és még egy telefonos irányítóközpontot is. 

Igaz, két napig titokban kellett tartaniuk az ajándékot, ugyanis a MÁV igazgatóságának képviselete szerette volna személyesen átadni az ajándékokat, de a hétvégén végre erre is sor kerülhetett végre. 

"A MÁV-osok a sorompóban kiiktatták az áramot, és elemesre alakították át, így Zétény saját kezűleg irányíthatja" – írja levelében az anyuka. "Most pedig olyan boldog, hogy beköltözött a házi készítésű állomásépületbe, ott reggelizik, ebédel és vacsorázik. Már csak sínpályás kis vonatszerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra! Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!"

A kisfiú öröme és a család meghatottsága nem is csoda, mi inkább csak vagyunk meglepve, hogy ilyesmi is előfordulhat Magyarországon. Ez utóbbi az egyetlen szomorú hozadéka az egész történetnek. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta