Meleg pártól lopott fotóval kampányolt a melegellenes politikus

A kanadai meleg pár, BJ Barone és Frank Nelson szülőszobán készült fotója 2014-ben bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat. A béranya programban részt vett boldog párról és újszülött fiukról, Milóról akkor Lindsay Foster lőtte a híressé vált képet, amit azonban nem várt kontextusban láttak viszont: egy ír politikus, Mary E. Fitzgibbbon, illetve egy olasz szélsőjobboldali párt, a Fratelli d'Italia is engedély nélkül használta fel kampányaihoz.

“Ez a gyerek sosem mondhatja majd ki, hogy “anya”. Védjük meg a gyerekek jogait!”- hangoztatta plakátjain az olasz párt, míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel” – írta Fitzgibbon, aki egy képet is posztolt a boldogságtól síró apák fotója mellé, ezen egy állapotos nő pózol férjével és kisgyerekükkel.

This "politician" in Ireland is using our photo to spread bigotry and hate. She is against surrogacy, and same sex gay couples creating families. Obviously we DO NOT support this cause. She is using our photo that is all about love to be used for hate. PLEASE message her or tweet her to tell her to stop. Any support we get is greatly appreciated. Help fight for LGBT families in Ireland! Thank you!! #lovewins #wearefamily

Una foto publicada por @bjbarone el

“Általában nem zavar, ha felhasználják a képeimet, addig a pontig, amíg azt pozitív kicsengéssel teszik és feltüntetik a nevemet is. Azonban így törvényellenesnek találom a képeim felhasználását. Szeretem Frankie-t és BJ-t, együtt harcolunk az elfogadásért. Az olaszországi eset miatt pedig valószínűleg jogi útra tereljük az ügyet. A család nem az anyákról és az apákról szól, hanem a szeretetről. Milót olyan szerető emberek veszik körül, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden gyerek ilyen közegben nőhetne fel” – nyilatkozta a Foster a BuzzFeed riporterének.

Az ügyben természetesen megszólalt az egyik apa, B.J. Barone is, aki szerint senki nem kérte az engedélyüket a kép felhasználásához, amivel egyértelműen az LMBTQ családok jogait kívánták megkérdőjelezni. A pár a pletykák szerint Milo kalandjai címmel egy olyan felvilágosító gyerekkönyvet kíván a közeljövőben piacra dobni, amelyben az LMBTQ családban élő gyerekek életét kívánják majd bemutatni.

Az ellenszenves propagandaakció kapcsán felpezsdült az élet a közösségi oldalakon is, rengeteg egynemű pár posztolt családi fotókat az ír politikust is betagelve, a twitteren például #WeAreFamily hashtaggel tettek fel képeket a tiltakozók.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek