SZÜLŐSÉG

Meleg pártól lopott fotóval kampányolt a melegellenes politikus

2016. március 12., szombat 18:45

A kanadai meleg pár, BJ Barone és Frank Nelson szülőszobán készült fotója 2014-ben bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat. A béranya programban részt vett boldog párról és újszülött fiukról, Milóról akkor Lindsay Foster lőtte a híressé vált képet, amit azonban nem várt kontextusban láttak viszont: egy ír politikus, Mary E. Fitzgibbbon, illetve egy olasz szélsőjobboldali párt, a Fratelli d'Italia is engedély nélkül használta fel kampányaihoz.

“Ez a gyerek sosem mondhatja majd ki, hogy “anya”. Védjük meg a gyerekek jogait!”- hangoztatta plakátjain az olasz párt, míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel” – írta Fitzgibbon, aki egy képet is posztolt a boldogságtól síró apák fotója mellé, ezen egy állapotos nő pózol férjével és kisgyerekükkel.

“Általában nem zavar, ha felhasználják a képeimet, addig a pontig, amíg azt pozitív kicsengéssel teszik és feltüntetik a nevemet is. Azonban így törvényellenesnek találom a képeim felhasználását. Szeretem Frankie-t és BJ-t, együtt harcolunk az elfogadásért. Az olaszországi eset miatt pedig valószínűleg jogi útra tereljük az ügyet. A család nem az anyákról és az apákról szól, hanem a szeretetről. Milót olyan szerető emberek veszik körül, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden gyerek ilyen közegben nőhetne fel” – nyilatkozta a Foster a BuzzFeed riporterének.

Az ügyben természetesen megszólalt az egyik apa, B.J. Barone is, aki szerint senki nem kérte az engedélyüket a kép felhasználásához, amivel egyértelműen az LMBTQ családok jogait kívánták megkérdőjelezni. A pár a pletykák szerint Milo kalandjai címmel egy olyan felvilágosító gyerekkönyvet kíván a közeljövőben piacra dobni, amelyben az LMBTQ családban élő gyerekek életét kívánják majd bemutatni.

Az ellenszenves propagandaakció kapcsán felpezsdült az élet a közösségi oldalakon is, rengeteg egynemű pár posztolt családi fotókat az ír politikust is betagelve, a twitteren például #WeAreFamily hashtaggel tettek fel képeket a tiltakozók.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.03.12 21:11:18Haloperidol

  Undorító ez a buzipropaganda. Szerencsére itthon még nem terjedt el ez az őrület. Normális gyerekkort érdemel minden gyerek, nem hogy fartúrók között nőjön fel.

 • 2016.03.12 21:43:54Kodomo

  Ezeknek a gyerekeknek egy jó része meg sem születne, vagy intézetben nőne fel, ha nem lenne az a pár. Itthon tényleg nem terjedt el ez az "őrület". Itthon inkább ilyenekkel lehet találkozni:[link]

 • 2016.03.13 06:55:27Haloperidol

  @Kodomo
  Baromság, hogy a melegek tömegesen fogadnának örökbe árvaházi gyerekeket. A történet sem árvaházi gyerekről szól, hanem béranyáról.
  A legtöbb buzi pár nem akar gyereket (nagyon helyesen), max 1-2% akik szeretnének. A leszbikusoknál magasabb az arány, de ők általában csak simán felcsináltatják magukat és kész - nem tartják megcsalásnak.
  Ahogyan az USA legfelsőbb bíróságának egyik tagja is kimondta, rendkívül káros társadalmilag a melegházasság és az örökbefogadás engedélyezése.
  Bár ez szükségszerű következménye sajnos a társadalom szétesésének. Nem véletlen, hogy akármit csinálnak, nem születik elég gyerek.
  Semmi gond, majd a muszlimok megoldják - nem véletlenül ott van ép társadalmi szerkezet, ahol utálják a buzikat.

 • 2016.03.13 09:11:36mildi

  "rendkívül káros társadalmilag a melegházasság és az örökbefogadás engedélyezése. "
  lófaszt az. csak a kispöcsű buzizók szavazatai is kellenek a politikusoknak :(

 • 2016.03.13 09:56:35Tisztességes Természettudomány

  Ha minden hetero pár kapna gyereket, akkor nem lenne probléma. De a homoszexuálisok egy része gazdag, és mindent megtehet, így beelőznek. Lehet hangoztatni, hogy az árvaháztól mentik meg őket, de ezek itt újszülöttek, sohasem láttak árvaházat.

 • 2016.03.13 11:15:33Applepie

  Haloperidol

  Nagyon ép társadalmi kultúra ahol az erőszakolás természetes. Majd ha a te kerítéseden másznak át hogy elvágják a nyakad akkor csak lesel.

  Nem vagyok melegpárti, mindenki tartsa meg a 4 fal közé, de a muszlimokat felhozni jó példának kissé beteges. Mellesleg ott is sok a meleg.

 • 2016.03.13 12:54:48Pierr Kardán

  Ha jól tudom, akkor Európában demokrácia van! Tehát lehet támogatni a melegeket, de engedtessék már meg az is, hogy valaki kinyilvánítja, hogy nem szereti a buzikat!

  Van aki szereti a brokkolit, van aki utálja, nem hiszem, hogy bármelyik vélemény hangoztatása tiltott lehetne.

 • 2016.03.13 14:29:24csíra

  Mióta lehet kommentelni az ilyen cikkek alatt? Vagy csak az ilyen cikkek alatt lehet, hogy összeugorjon a nép?

 • 2016.03.13 16:18:41Gekko

  @Pierr Kardán Az, hogy szeret / nem szereted, egyet értesz / nem értesz egyet az Ok, Te dolgod. De az, ha becsmérelsz, sértegetsz, megkérdőjelezed a jogait, az tök más. Erősen koncentrálj, értelmezd, hátha megérted. Tudod, niggerezni is pont olyan bunkóság, mint buzizni. Ui ezt szitokszóként használjuk.

 • 2016.03.13 18:18:40Szalay Miklós

  Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

  [link]

  (A legfelső sor a kép tetején, "Homoszexualitás". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

 • 2016.03.15 10:37:14Espada Rodelero

  Nekem nincs bajom a homokosokkal, sőt támogatom, hogy akár gyereket is fogadhassanak örökbe(megfelelő feltételek mellett).
  Ők legalább nem követelnek havi 2-3 extra menstruációs szabadságot, sem pedig meleg-kvótákat.
  Sőt, ha valakinél kevesebbet keresnek, nem kiáltanak "meleg-plafont", hanem valszeg végig tudják gondolni, hogy az a másik többet kereső meglehet többet dolgozik vagy több hasznot produkál.

 • 2016.03.15 14:56:31okoshka

  Ez a néhány pár biztosan sokkal kisebb kárt okoz, mint az a több százezer buta, gyülölködő, primitív balkáni idióta, aki a magyar gyerekek jelentős részét neveli fel.

 • 2016.03.15 17:07:07bloglegelő

  "míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel"

  szóval ez "bicskanyitogató"

  Azért egyszer már a homoszexuálisok (párok) is megszólalhatnának, hogy nem kérnek a buzináci firkászokból.

  Úgy talán a saját ügyük is jobban haladna.

 • 2016.03.15 20:04:54TothJanJ

  "using our photo to spread bigotry and hate" nem bigottság és gyűlölködés a mellett kampányolni, hogy a gyermekeknek joguk van ahhoz, hogy a saját apjukkal és anyjukkal nevelkedjenek; ahol csak lehet.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta