SZÜLŐSÉG

Meleg pártól lopott fotóval kampányolt a melegellenes politikus

2016. március 12., szombat 18:45

A kanadai meleg pár, BJ Barone és Frank Nelson szülőszobán készült fotója 2014-ben bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat. A béranya programban részt vett boldog párról és újszülött fiukról, Milóról akkor Lindsay Foster lőtte a híressé vált képet, amit azonban nem várt kontextusban láttak viszont: egy ír politikus, Mary E. Fitzgibbbon, illetve egy olasz szélsőjobboldali párt, a Fratelli d'Italia is engedély nélkül használta fel kampányaihoz.

“Ez a gyerek sosem mondhatja majd ki, hogy “anya”. Védjük meg a gyerekek jogait!”- hangoztatta plakátjain az olasz párt, míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel” – írta Fitzgibbon, aki egy képet is posztolt a boldogságtól síró apák fotója mellé, ezen egy állapotos nő pózol férjével és kisgyerekükkel.

“Általában nem zavar, ha felhasználják a képeimet, addig a pontig, amíg azt pozitív kicsengéssel teszik és feltüntetik a nevemet is. Azonban így törvényellenesnek találom a képeim felhasználását. Szeretem Frankie-t és BJ-t, együtt harcolunk az elfogadásért. Az olaszországi eset miatt pedig valószínűleg jogi útra tereljük az ügyet. A család nem az anyákról és az apákról szól, hanem a szeretetről. Milót olyan szerető emberek veszik körül, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden gyerek ilyen közegben nőhetne fel” – nyilatkozta a Foster a BuzzFeed riporterének.

Az ügyben természetesen megszólalt az egyik apa, B.J. Barone is, aki szerint senki nem kérte az engedélyüket a kép felhasználásához, amivel egyértelműen az LMBTQ családok jogait kívánták megkérdőjelezni. A pár a pletykák szerint Milo kalandjai címmel egy olyan felvilágosító gyerekkönyvet kíván a közeljövőben piacra dobni, amelyben az LMBTQ családban élő gyerekek életét kívánják majd bemutatni.

Az ellenszenves propagandaakció kapcsán felpezsdült az élet a közösségi oldalakon is, rengeteg egynemű pár posztolt családi fotókat az ír politikust is betagelve, a twitteren például #WeAreFamily hashtaggel tettek fel képeket a tiltakozók.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.03.12 21:11:18Haloperidol

  Undorító ez a buzipropaganda. Szerencsére itthon még nem terjedt el ez az őrület. Normális gyerekkort érdemel minden gyerek, nem hogy fartúrók között nőjön fel.

 • 2016.03.12 21:43:54Kodomo

  Ezeknek a gyerekeknek egy jó része meg sem születne, vagy intézetben nőne fel, ha nem lenne az a pár. Itthon tényleg nem terjedt el ez az "őrület". Itthon inkább ilyenekkel lehet találkozni:[link]

 • 2016.03.13 06:55:27Haloperidol

  @Kodomo
  Baromság, hogy a melegek tömegesen fogadnának örökbe árvaházi gyerekeket. A történet sem árvaházi gyerekről szól, hanem béranyáról.
  A legtöbb buzi pár nem akar gyereket (nagyon helyesen), max 1-2% akik szeretnének. A leszbikusoknál magasabb az arány, de ők általában csak simán felcsináltatják magukat és kész - nem tartják megcsalásnak.
  Ahogyan az USA legfelsőbb bíróságának egyik tagja is kimondta, rendkívül káros társadalmilag a melegházasság és az örökbefogadás engedélyezése.
  Bár ez szükségszerű következménye sajnos a társadalom szétesésének. Nem véletlen, hogy akármit csinálnak, nem születik elég gyerek.
  Semmi gond, majd a muszlimok megoldják - nem véletlenül ott van ép társadalmi szerkezet, ahol utálják a buzikat.

 • 2016.03.13 09:11:36mildi

  "rendkívül káros társadalmilag a melegházasság és az örökbefogadás engedélyezése. "
  lófaszt az. csak a kispöcsű buzizók szavazatai is kellenek a politikusoknak :(

 • 2016.03.13 09:56:35Tisztességes Természettudomány

  Ha minden hetero pár kapna gyereket, akkor nem lenne probléma. De a homoszexuálisok egy része gazdag, és mindent megtehet, így beelőznek. Lehet hangoztatni, hogy az árvaháztól mentik meg őket, de ezek itt újszülöttek, sohasem láttak árvaházat.

 • 2016.03.13 11:15:33Applepie

  Haloperidol

  Nagyon ép társadalmi kultúra ahol az erőszakolás természetes. Majd ha a te kerítéseden másznak át hogy elvágják a nyakad akkor csak lesel.

  Nem vagyok melegpárti, mindenki tartsa meg a 4 fal közé, de a muszlimokat felhozni jó példának kissé beteges. Mellesleg ott is sok a meleg.

 • 2016.03.13 12:54:48Pierr Kardán

  Ha jól tudom, akkor Európában demokrácia van! Tehát lehet támogatni a melegeket, de engedtessék már meg az is, hogy valaki kinyilvánítja, hogy nem szereti a buzikat!

  Van aki szereti a brokkolit, van aki utálja, nem hiszem, hogy bármelyik vélemény hangoztatása tiltott lehetne.

 • 2016.03.13 14:29:24csíra

  Mióta lehet kommentelni az ilyen cikkek alatt? Vagy csak az ilyen cikkek alatt lehet, hogy összeugorjon a nép?

 • 2016.03.13 16:18:41Gekko

  @Pierr Kardán Az, hogy szeret / nem szereted, egyet értesz / nem értesz egyet az Ok, Te dolgod. De az, ha becsmérelsz, sértegetsz, megkérdőjelezed a jogait, az tök más. Erősen koncentrálj, értelmezd, hátha megérted. Tudod, niggerezni is pont olyan bunkóság, mint buzizni. Ui ezt szitokszóként használjuk.

 • 2016.03.13 18:18:40Szalay Miklós

  Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

  [link]

  (A legfelső sor a kép tetején, "Homoszexualitás". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

 • 2016.03.15 10:37:14Espada Rodelero

  Nekem nincs bajom a homokosokkal, sőt támogatom, hogy akár gyereket is fogadhassanak örökbe(megfelelő feltételek mellett).
  Ők legalább nem követelnek havi 2-3 extra menstruációs szabadságot, sem pedig meleg-kvótákat.
  Sőt, ha valakinél kevesebbet keresnek, nem kiáltanak "meleg-plafont", hanem valszeg végig tudják gondolni, hogy az a másik többet kereső meglehet többet dolgozik vagy több hasznot produkál.

 • 2016.03.15 14:56:31okoshka

  Ez a néhány pár biztosan sokkal kisebb kárt okoz, mint az a több százezer buta, gyülölködő, primitív balkáni idióta, aki a magyar gyerekek jelentős részét neveli fel.

 • 2016.03.15 17:07:07bloglegelő

  "míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel"

  szóval ez "bicskanyitogató"

  Azért egyszer már a homoszexuálisok (párok) is megszólalhatnának, hogy nem kérnek a buzináci firkászokból.

  Úgy talán a saját ügyük is jobban haladna.

 • 2016.03.15 20:04:54TothJanJ

  "using our photo to spread bigotry and hate" nem bigottság és gyűlölködés a mellett kampányolni, hogy a gyermekeknek joguk van ahhoz, hogy a saját apjukkal és anyjukkal nevelkedjenek; ahol csak lehet.

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta