SZÜLŐSÉG

Ingyen küldheti Amerikába táborozni a gyereket

2016. március 2., szerda 11:18

Március 8-ig lehet beadni a pályázatot az Amerikai Nagykövetségre, hogy 16-18 év közötti gyereke egy hónapos amerikai ösztöndíjat kapjon. A Benjamin Franklin nyári iskola minden költségét, beleértve az utazást is, a követség állja. 

A jelentkezési lapot március 8-ig lehet leadni, olyan gyereketeket keresnek, akik érdeklődnek az európai és amerikai fiatalságot egyaránt érintő globális problémák iránt. Interaktív foglalkozásokon, workshopokon, kulturális programokon és tanulmányi kirándulásokon is részt vesznek. Jobban megismerik a  demokratikus berendezkedést, az önkéntes szolgálatot, a konfliktuskezelést, problémamegoldást, a kritikai gondolkodásmódot, de a kommunikációs képességüket is fejlesztik, miközben a toleranciáról, a különbözőségek elfogadásáról is szó esik, sőt az amerikai családok életébe is betekintést nyerhetnek.

Olyan fiatalok jelentkezését várják, akiknek nincs előzetes tapasztalatuk amerikai tanulmányokban, akiket érdekel a diplomácia, a transzatlanti  kapcsolatok, a közösségi szolgálat vagy éppen a szabad sajtó. Érett, jó kapcsolatteremtő képességgel és nyitott gondolkozással rendelkező gyerekek jelentkezhetnek sikerrel. Persze elengedhetetlen a jó angol nyelvtudás, és szeretnék látni, hogy valóban elkötelezettek  a  program és az azt lezáró utógondozáson való részvételben is. A pályázat beadása után pedig egy vagy két fordulós interjúra is számíthatnak a jelöltek. 

A jelentkezés menete

1. A követség weboldalán közzétett kérdéseket és az arra adott válaszokat egy word dokumentumban kell elküldeni a benfranklinbudapest@state.gov email-címre, pdf-et nem fogadnak el.

2. Ugyanerre az emailcímre kell küldeni egy angol nyelvű ajánlólevelet a gyerek egyik tanárától, ebben a tanuláshoz való viszonyról és a gyerek személyiségéről is kérnek jellemzést. 

3. A fenti dokumentumoknak március 8 előtt meg kell érkeznie, az ezt követően érkező jelentkezéseket nem veszik figyelembe. Ha valaki a küldést követően egy napon belül nem kap visszajelzést, azt kérik, küldje újra a jelentkezését.

4. Március 8 után értékelik a jelentkezéseket, és ekkor kerül sor az első körös kiválasztásra, amelyben előnyben részesítik azokat, akiknek nincsen korábbi Egyesült Államokbeli tanulmányi tapasztalata. Ekkor értesítik azokat is, akik nem jutottak be a rövidített listára.

5. A kiválasztott jelentkezőket személyes interjúra hívják, amelyet egy második is követhet. Két jelöltet választanak ki végül, egy első és egy második jelöltet.

6. Minden jelentkezőt értesíteni fognak arról, milyen döntés született.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.03.03 08:21:56encir

  Megértem, bár nem tetszik, hogy manapság sok közszót nagybetűvel írnak, ha kell, ha nem, de az Amerikát ebben az esetben naggyal KELL.

 • 2016.03.03 09:37:28IKDFA

  Iskolai lövöldözést is biztosítják?

 • 2016.03.03 14:09:58Grega

  Durván szigorúnak és diszkriminatívnak tűnik ez a többlépcsős kiválasztás; egy csendesebb, szerényebb kamasz elhasal már az első interjún, pedig pont az ilyenek érdemelnének meg egy ilyen ösztöndíjat.

 • 2016.03.03 14:28:51FF

  @Grega: de nem nekik szól. Ez alapvetően bevezetés az amerikai típusú demikráciába, vagyis beszélni, tárgyalni, szervezni tanítják a fiatalokat.

 • 2016.03.04 09:34:55georgedragon

  @Grega - Szerinted mire mennének egy csendes, beforduló gyerekkel, aki senkihez-semmihez se szólna hozzá ??? 2 nap után sírna apu-anyu után... aztán hozhatnád haza..
  És mielőtt beszólnál, az én fiam is visszafogott és csendes, bár én is elküldhetném..

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta