SZÜLŐSÉG

Milyen nap lesz 29-én? Iskolamentes!

2016. február 26., péntek 17:14

„Kedves Szülők! Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát?" - ezzel a felhívással kezdődik a Nem leszek suliban Facebook-esemény leírása, amit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) egyre inkább minősíthetetlen, eredménytelen és káros működése miatt hoztak létre. 

A hétfői megmozdulás egy sorozat része: két hete pénteken például Klinghammer István nyilatkozata után több diák és tanár is kockás ingben ment iskolába. Ha jobban képben lenne a témában, itt megnézheti a tanárok követeléseit, itt elolvashatja, hogy (szerintünk) miken múlik az oktatás sikere, az Indexen pedig nyomon követheti, hogy miért vérzik több sebből a KLIK rendszere.

Ön engedi/engedte a gyerekét iskolába február 29-én?

 • 951
  Dehogyis.
 • 409
  Még nem döntöttem el.
 • 783
  Igen.
 • 571
  Nem érint.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.02.26 18:54:05Lady Scarlett

  Még nem erint, de elengednem iskolaba. Az iskola nem politikai csatarozasok helye, a gyerekemen senki nem kerheti szamon, hogy teljesiti e a kotelesseget, azaz igazoltan van e tavol. Mivel ő meg nem tudja megitelni a mostani helyzetet,ezert ebbol en ot kihagynam, es nem hagynek tamadasi feluletet senkinek. Azert mert elmegy suliba es teljesiti a kotelesseget, meg nem jelenti azt, hogy o is meg a szulei is fideszesek es a tanarok ellen foglalnak allast.

 • 2016.02.26 19:37:27Vincenzo6

  Elég gáz, ha a gyerek azt tanulja meg, hogy nem kell iskolába menni, mert nem szimpi a kormány. Elég gáz, ha ez a politikán múlik. Az is elég gáz, hogy a szülők úgy tiltakoznak a gyerek kárára, hogy fingjuk nincs arról, mire fel az egész balhé. Aki nem engedi (mit engedi, küldi) a gyereket iskolába 29-én az nem tudatos állampolgár, hanem felelőtlen barom, aki nem való szülőnek.

 • 2016.02.26 20:36:15Berni Balogh

  Vincenzo6 !
  "Elég gáz", hogy felnőtteknek egy demokráciában magyarázni kell, hogy a demokrácia nem csupán a 4 évenkénti választáson múlik. Nyugaton a "demokratikus" választáson hatalomra jutott Hitler esete óta pontosan tudják ezt. Aminek egyik következménye ott Nyugaton nem csupán a valódi demokrácia, hanem a nyolcszoros életminőség - ami nem csupán a fizetés különbségéből áll.
  Normális demokráciában már a gyerekek is tudják, sőt deklarált joguk, hogy az őket érintő ügyekben nem lehet nélkülük dönteni! Nálunk hiába ért véget a diktatúra 25 éve, az "új" - azaz a régi kommunista, aki nemzeti jelmezbe bújt - diktátor, a KISZ titkár Orbán bármit megtehet a birka néppel. Kilopja a "zemberek" szemét, az EU magyar népnek szánt tízezer-milliárdjait haverjai zsebébe dugdossa. Az oktatásra, az egészségügyre szánt pénz egyre kevesebb, pedig korábban se volt sok. Amit a néptől ellop, az megy a kisvasútjára, a haverok milliárdjaira, a stadionjaira, a várba költözésére, a hazug propagandájára - vörös görögtűznek, "működnek". Csak a valóban fontos célokra nem!
  Elég ebből, nincs tovább! A jövőnkről, a gyerekeink jövőjéről van szó! Ha az őrült diktátor megállításának egyik módja - nem sok lehetőség van már - a hétfői tiltakozás a kevesebb tanulóval, akkor azt kell tenni!

 • 2016.02.26 20:46:00Hortenz

  Lady Scarlett,
  ez nem politizálás, hanem polgári engedetlenség, ami nagyon fontos eszköze a demokráciagyakorlásnak.

 • 2016.02.26 20:55:03kivisziat

  Dékás blabla.

 • 2016.02.26 21:00:34kivisziat

  Amúgy pedig xarul álltok, ballibbant barátaim.

  Az Index és az ő Díványa ui. kezdettől a centrumtól a libikóka irányába van eltérítve, és még itt sincs meggyőző fölényetek a szavazatok szerint.

  Na most képzeljetek el egy reprezentatív felmérést.

  A kocka EL VAN VETVE. :-)

 • 2016.02.26 21:51:14evaandrea

  Jobbnak tartanám azt a tiltakozásformát, hogy mondjunk menjenek a diákok kockás ingben a suliba, és az aznapi órák helyett beszélgessenek a demokráciáról....
  Ez a hatalom számára akár félelmetesebb is lehet....

 • 2016.02.26 23:28:23Ürmöske

  Gondolom, nemcsak a mi iskoláinkban fordul elő, de nálunk befenyegette a munkaközösség a szülőket, hogy ne merjük a gyerekeinket iskolába küldeni hétfőn. Úgy sem lesz tanítás és senki nem fog a gyerekekkel foglalkozni, törődni. Egy csoportba összeterelik őket és vegzálják a gyereket.
  Ez így nem demokrácia, hanem erőszak. Ilyen ráhatás után, hogyan is merne a szülő ellenszegülni?! Nem tisztességes dolog a gyerekeket felhasználni!

 • 2016.02.27 00:02:21Pepibubó

  Ürmöske,
  hallottad-e a magyar mondást a hazug emberről, meg a sánta kutyáról? Aki a mai magyar helyzetet ismeri - hogy valójában kik próbálnak kiket és miért megfélemlíteni - az, tehát szinte mindenki tudja, hogy mennyi igazság van a sározási erőlködésedben: semennyi!

 • 2016.02.27 08:13:50Esztétikus Kritikus

  Hosszú évek óta küzdök a magyar oktatásrendszerrel szülőként és a KLIK szerintem egy rákos daganat az egyébként is borzalmas iskolarendszeren.
  DE.
  A gyerekem ettől függetlenül megy iskolába hétfőn. A tiltakozásnak ezt a formáját végtelenül diszkriminatívnak érzem, mert eleve nem vehetnek részt benne azok a szülők, akik nem tudják a napközbeni gyerekfelügyeletet megoldani. Praktikusan nekem pölö szükségem van mindhárom igazolható hiányzásra is, mert tavasszal ilyenekkel tudunk magunknak egy hosszú hétvégét kicsalni közös együttlétekre, vagy ezeket használjuk el, ha a bagatell fertőzések orvosi váróban történő felülfertőzését szeretnénk elkerülni.

  Aztán meg a kölykök ebből annyit fognak majd fel, hogy de jó, otthon játszhatok suli helyett, és esetleg még egymás orra alá is dörgölik, hogy hahaha, szóval a te anyádnak tetszik a rendszer, és bent húztad az igát az iskolában, míg mi otthon toltuk a minecrafton. A gyerek nem politikai eszköz, nem fogja ugyanazt és ugyanúgy látni a helyzetből, mint a felnőttek. Nem is érzem hitelesnek, mert a KLIK előtti időkben a tisztelt pedagógusok abszolút a maguk döntése szerint nem voltak hajlandóak plusz figyelmet fordítani a lemaradókra, első óta megy a "jó képességű" gyerekek sztárolása, ők a mérce, mindenki más hülye. Ha valakinek, hát nekem van aggódni valóm a gyerkőc jövője miatt, mert a suliban remekül megágyaztak annak, hogy egy csomó kapu bezáródjon előtte, de ezt pont nem a KLIK intézte el.

 • 2016.02.27 08:18:05Buzzard

  Szavazatom "Dehogyis"
  A politikai oldalát tekintve a kialakult szarság nem gyerekek hibája hanem az uralkodó szemétládáké. Ez alapján nem lehet a gyereket elküldeni vagy nem az iskolába.

  De, február 29 négy évente egy plusz nap naptárban ami legyen a gyerekeké, ha már a se krétát, se wc papírt nem kapnak a szeretett vezértől.

 • 2016.02.27 12:07:18Ürmöske

  Pepibubó:
  Hidd el, egy kis településen ilyen létezik. Nem írtam volna, ha nem így lenne!

  Buzzard:
  Tudom, hogy ez a kisebb hiba, de wc-papír és kréta már évtizedek óta gond. Engem jobban zavar a kicsiknél a nehéz iskolatáska és az irdatlan mennyiségű házi feladat, ami szintén nem új keletű.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta