SZÜLŐSÉG

Gyerekrajzból plüssállat, itt vannak a nyertesek!

2016. február 25., csütörtök 22:03

Ahogyan tavaly is megmérettethették magukat világszerte a gyerekek, úgy idén is pályázhattak rajzaikkal az IKEA plüssállat-versenyén. A svéd bútoróriás, az UNICEF-fel, az ENSZ gyermekalapjával társult a projekthez. Az együttműködésben m inden egyes eladott ilyen játék után egy euró támogatást kap az UNICEF. A rengeteg beérkezett rajz közül az UNICEF munkatársai választották ki azt a 10-et, amelyekből hamarosan puha játékok készülnek.

Nekünk a legjobban a spanyolországi 6 éves kislány, Amina rajza jön be, ami egy rózsaszín, őzike szemű madarat ábrázol,  de persze a többi alkotás is zseniális. Sajnos magyar tervből nem születik idén plüss, de azért nézze meg azokat is, mert jók lettek. A kiválasztott nyerteseket és a legtöbb szavazatot kapott magyar pályázatokat is megtalálja a galériában.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.02.26 08:51:42Bikli néni

  Nem szeretném megbántani a magyar rajzok készítőit, de önmagukban és összehasonlítva a nyertes rajzokkal, eléggé gyanús, hogy azokat nem 10-11 éves gyerekek rajzolták. Amennyire a kisméretű képeken látszik, tökéletes színezés, már-már geometriai pontosságú vonalak, árnyalt arckifejezések. Ezeket nem, hogy gyerekek, de a felnőttek nagy része se tudja megrajzolni.
  Ne értsen félre senki, nagyon cukik, sőt, némelyik jobban tetszik, mint a nyertes rajzok, de valószínűleg az UNICEF döntésében benne lehetett az is, hogy nem lelkes szülők rajzait várták.
  (Ha bizonyíték van rá, hogy a gyerekek rajzolták őket ott helyben, akkor nyilvánosan megkövetem a rajzok készítőit és elismerésemet fejezem ki a rajztehetségük okán.)

 • 2016.02.26 08:55:11sellőlány

  Bikli néni, ugyanezt gondoltam én is! Sőt, mintha egy párat ugyanaz a felnőtt rajzolt volna.

 • 2016.02.26 09:12:28Hajas37

  Na ... hát az én lányom érintett ebben. 8 éves és valóban így szinez. Igaz ... nem amatőr, mert a Podmaniczky rajztagozatára jár. De azt garantálom és bizonyítani is tudom, mert videót és fényképeket készítettem az alkotásról, hogy azon felnőtt nem húzott egyetlen vonalat sem. Nem bántottál meg a megjegyzéssel, csak nem igaz a mi részünkről. Nem mellesleg a másik pesti bejutó szintén egy rajztagozatos kislány Maglódról. (szárnyas boci) Ne írjuk le a magyar rajzokat és próbáljunk annak örülni, hogy milyen szépek lette. Ez a szőlő nem savanyú!
  Hogy nem ezeket választotta az UNICEF ... ez mindig szubjektív és nem tudok haragudni miatta senkire. Nem mellesleg a legjobb 20-ba az öt éves fiam rajza is bekerült és a pesti szavazáson 4. lett. Éppen lecsúszott a nemzetközi mezőnybe jutásról.

 • 2016.02.26 09:16:29Hajas37

  Ja azt elfelejtettem, hogy a lányom a halacskát rajzolta. Meg azt is elfelejtettem, hogy országos, meg pesti versenyeken indult és számos szép első, második, harmadik helyezése van. A kételkedőknek szívesen elküldöm a fényképeket!

 • 2016.02.26 09:22:48vittore

  Hajas37: Végre egy normális hozzászóló, aki nem habzó szájjal, hanem normálisan védi meg az igazát. :) Gratula Nektek a rajzokért!

 • 2016.02.26 09:43:46Gabor Jeges

  Kiváló rajzok. Mindet szívesen látnám plüssállatként. a magyarokat is.

 • 2016.02.26 10:29:47Bikli néni

  Hajas37
  Hát, ez esetben gratulálok a tehetséges kislányodhoz! Őszintén.
  Tényleg azért írtam, amit, mert nem tudom, milyen körülmények között készültek a rajzok, és ahogy te is írod, ezek nem átlag rajztudású gyerekek rajzai, hanem tehetséges rajztagozatosoké.
  Szubjektív magánvéleményem, hogy talán ez is befolyásolta a zsűrit, hogy a rajzok "túl szépek" lettek, és talán nekik hitelesebb volt egy esetlenül kiszínezett oroszlán meg rózsaszín izé, mint a halacska meg a többi.
  Tényleg gratulálok még egyszer, és köszönöm a válaszodat.

 • 2016.02.26 13:15:42Hajas37

  örülök, hogy elfogadtátok az érveimet. Egyébként és megvarratom mindkettőt, (halacskát és a fiam színes szörnyét) így azok csak azért is életre kellnek! :)

 • 2016.02.26 14:39:06D2

  @Hajas37: Ilyen anyukát minden gyereknek!

 • 2016.02.26 16:33:58Lady Scarlett

  Hajas37! Nagyon tetszenek a rajzok. Tudasd velunk ha elkeszul a pluss beloluk! Kivancsi vagyok rajuk! Gratula a gyerekeid kezugyessegehez!

 • 2016.02.26 19:10:31Hajas37

  hát ilyen anyukát azért ne, mert ... apa vagyok :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta